luni, 22 octombrie 2012

Ingrijirea picioarelor - exfoliere, pedichiura in 7 minute, tratarea anumitor afectiuni

Exfolierea picioarelor si a mainilor este foarte importanta pentru a indeparta celulele moarte si nu dureaza decat un minut pana se inmoaie pielea. Talpile sunt de douazeci de ori mai groase decat majoritatea celorlalte zone ale corpului, motiv pentru care poti folosi ingrediente abrazive precum sarea, zaharul si malaiul ca sa scapi de tesutul mort. 
Iata cateva ingrediente pentru netezirea lor:
- grapefruitul proaspat este un exfoliant suculent acid iar tot ce trebuie sa faci este sa stai pe marginea cazii, sa iti bagi piciorul in apa rece pana la glezna si frectioneaza-l cu felii de grapefruit. apoi maseaza picioarele cu zahar si baga picioarele inapoi in apa rece. Dupa exfoliere clateste picioarele, tamponeaza bine ca sa usuci apoi maseaza picioarele cu o crema grasa de corp sau de picioare cu menta sau citrice.
- lamaia verde - incearca acelasi tratament  ca cel de sus, inlocuind grapefruitul cu felii de lamaie verde si zaharul cu o mana de malai.
- lamaie sau portocala rosie - acelasi tratament doar ca folosesti lamaie sau portocala rosie si sare si  adaugi 3 linguri de ulei de masline in apa de baie.
- uleiul de avocado este extrem de hidratant si de bogat in vitamina E iar dupa unul din tratamentele de mai sus maseaza picioarele cu ulei de avocado in loc de crema de corp/picioare
 - cauta produse hidratante si bai pentru picioare cu menta rozmarin, ecalipt, citrice care te ajuta sa-ti inviorezi picioarele obosite.

 Cum sa obtii o pedichiura in 7 minute?
Ia-ti cateva minute ca sa te destinzi si sa-ti rasfeti picioarele cu o pedichiura relaxanta:
- exfoliaza pielea aspra/uscata cu o piatra ponce
- uda-ti picioarele si fa un scrub cu saruri de baie
- tine-ti picioarele in apa calda aromata cu ulei de baie energizant de menta sau rozmarin
- usuca-le cu prosopul si impinge cuticlele cu un betigas de lemn
- departeaza-ti degetele de la picioare c niste servetele, ridica-ti picioarele mai sus si aplica lac de unghii.

Tratamentul anumitor afectiuni/probleme ale picioarelor? 
Dureri musculare
- ca sa te relaxezi si sa calmezi durerile musculare dupa un efort prelungit sau antrenament, cufunda-te intr-o baie calda, nu fierbinte, cu saruri de la Marea Moarta sau cu saruri Epsom ce contin magneziu, care ajuta corpul sa se debaraseze de rezervele de acid lactic, cel care cauzeaza durerile
- sarurile de la Marea Moarta inlocuiesc oligoelementele si electrolitii eliminati prin transpiratie.
Bataturi
- nu uita de bataturi, pentru ca se pot infecta deci aplica o crema de picioare cu acid glicolic care te va ajuta sa scapi de pielea moarta si tare
- aplica o bucatica de coaja de lamaie (cu interiorul), de ananas sau un pliculet ud de ceai negru si fixeaz-o cu un plasture, lasa peste noapte si continua tratamentul cateva nopti la rand pana la disparitia bataturii.
Basici
- daca ai facut cateva basici la degete, spala locul cu apa si sapun si aplica un unguent antibiotic
 ca sa previi infectia (iar daca stai acasa lasa basica neacoperita pentru a se vindeca mai repede).
Unghii crescute in carne
- toti cei care suferim de aceasta problema stim cat de dureroasa este si o mica atingere asadar taie-ti unghiile drept, baga-ti piciorul in apa calda ca sa inmoi unghia, ridica usor unghia pana cand poti strecura o bucatica de vata dedesubt, ca sa o dezlipesti de piele (procedeaza asa cateva zile la rand daca este necesar)
- daca unghia in carne se infecteaza, consulta un medic sau un specialist in afectiunile piciorului (eu cand am patit sa am o astfel de infectie am preferat sa rezolv singura problema asa ca oricat de dureros a fost am smuls de tot coltul unghiei in carne, am scos infectia si am dat cu apa oxigenata sau spirt cateva zile la rand si gata, m-am usurat de durere, am scapat si de infectie; atunci cand apare infectia, degetul se umfla si orice mica atingere este ingrozitoare).
Crapaturile
- picioarele duc povara a aproximativ 9000 de pasi sau mai mult in fiecare zi, ceea ce poate fi deosebit de dureros pentru calcaie, mai ales daca esti supraponderala sau daca esti alergatoare
- ca sa inmoi calcaiele crapate, aplica o masca faciala hidratanta, acopera-le 1-2 ore cu sosete subtiri de bumbac si daca este nevoie repeta mai multe zile la rand (folosesti masca de fata in caz ca nu ai o masca speciala pentru picioare in momentul respectiv).
 Vanatai
- aplica o crema cu vitamina K disponibila in farmacii ca sa reduci vanataile
- pentru a acoperi vanataile sau zgarieturile de pe picioare foloseste un baton corector putin incalzit in palma si apoi poti acoperi la final cu o pudra transparenta.
Micoze
- vestiarele, perimetrele piscinelor, interiorul pantofilor din materiale sintetice chiar si un pansament strans pe degetul piciorulu pot fi purtatoare de bacterii care cauzeaza ciuperci ale unghiei
- daca imparti instrumentele de pedichiura cu alte persoane, poti imparti si o ciuperca deci daca ai o astfel de problema aplica inainte de a merge la culcare Canesten sau Terbisil pe unghiile de la picioare, pune-ti sosete de bumbac si lasa-le peste noapte
- sau o data pe zi, mai multe zile la rand tine unghia in otet alb
- suplimenteaza aceste tratamente cu o pudra de talc pentru picioare pe care sa o tii toata ziua.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu