luni, 5 noiembrie 2012

Cum veti slăbi fără dietă alimentară?

Diete sunt multe, dar nu toate se potrivesc oricui, iar infometarea cu siguranta nu este solutia pentru a avea un corp suplu si sanatos. Iata cateva trucuri pe care sa le incercati in fiecare zi, simple si usoare, numai bune pentru a activa metabolismul si a mai alunga kilogramele:
  • Gimnastica pe parcursul zilei - miscarile de gimnastica repartizate de-a lungului zilei, nu reduc doar grasimile ci si stresul. De exemplu cat va spalati pe dinti, stati intr-un singur picior, alternand, cand stergeti apa de pe podea, dupa dus, inmultiti fiecare miscare de 10 ori, cand coborati treptele, repetati miscarea de 3-4 ori, cat timp va faceti cafeaua, faceti si cateva genoflexiuni, mergeti pe jos. Cele mai eficiente miscari sunt cele facute imediat dupa masa, astfel creste metabolismul. Arderea caloriilor este de doua ori mai mare pentru fiecare miscare, daca este executata la 15-30 minute dupa ce mancati. Miscarea continua va da o stare de spirit benefica, impiedicandu-va sa va plictisiti dar veti deveni si mult mai suple.
  • Mancati dimineata si la pranz, deoarece mancatul seara, tarziu favorizeaza depunerea de grasimi.
  • Sportul facut dimineata arde mai multe calorii deoarece pe stomacul gol, energia necesara metabolismului trebuie luata din celulele grasimii astfel puteti alerga ori sa mergeti in ritm alert, sau cateva exercitii rapide de gimnastica.
  • Nici o masa dupa ora 18:00 pentru ca dupa aceasta ora organismul incetineste arderile grasimilor, care incep sa se depuna iar daca va apuca foamea, potoliti-o cu un mar, banana sau chiar cu un pahar de apa cu pulbere de orz verde.
  • Gustari mici contra foamei de lup - este bine sa mancam des si putin cam 4-5 gustari bogate in fibre care dinamizeaza metabolismul si mentin glicemia in echilibru.
  • Beti multa apa pe zi - cand sangele contine suficient lichid, transporta mai repede grasimile depuse in celule, spre muschi, unde ele sunt arse. apa, umple stomacul, stopeaza foamea si apetitul, impiedica depunerea de grasimi. Trebuie sa beti cat simtiti nevoia si asteptati sa va fie sete iar cu cat apa este mai rece cu atat mai mari sunt arderile din organism.
  • O baie de lumina dimineata - lumina este unul dintre cele mai puternice semnale la care reactioneaza creierul. Dimineata, imediat dupa trezire, aprinde-ti toate sursele de lumina, ori daca afara este soare, stati un timp in balcon. Lumina, este un impuls extrem de puternic care transpune organismul din starea de odihna in cea de activitate astfel se antreneaza pe loc metabolismul. Terapia cu lumina este folosita si in tratarea depresiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu