miercuri, 12 decembrie 2012

Produsele lactate folosite in cosmetica - sfaturi utile in functie de ten

Laptele si derivatele sale isi gasesc nenumarate aplicatii si in cosmetica. De exemplu laptele crud este recoandat pentru tenurile uscate si grase care prezinta pori deschisi, cu indicatia ca, in cazul tenului gras sa fie amestecat, in parti egale cu zeama de lamaie. In cazul tenului deshidratat, se sterge fata, de doua ori pe zi cu lapte. Data tenul este congestionat si iritat, se spala, zilnic, cu lapte fiert si racit si apoi se clateste cu apa si bicarbonat (o lingurita la un litru de apa). O data pe luna, persoanele cu tenul sensibil vor face o baie de abur de lapte. Se fierbe laptele intr-un vas, se ia de pe foc si, apoi se expune fata la abur, acoperind vasul si capul cu un prosop.
Caimacul proaspat este indicat, in special, pentru tenurile uscate si deshidratate care se descumeaza. Caimacul poate fi comparat cu o crema care contien grasimi si apa in proportiile unei creme emoliente de cea mai buna calitate. Caimacul poate fi folosit, ca atare, zilnic, dupa curatarea prealabila a fetei sau poate fi amestecat cu sucuri de fructe sau legume. Cei mai indicati sunt morcovii, dati pe razatoare, care, datorita continutului mare de vitamina A, constituie impreuna cu caimacul, o masca excelenta.
Pielea seboreica, cu tendinta acneica, va fi unsa, inainte de spalare, cu iaurt. Astfel se mareste aciditatea pielii si scad posibilitatile de infectii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu