Tesutul conjuctiv se afla sub piele intre muschi si tesutul adipos si formeaza acolo o retea de fibre elastice. Fermitatea acestui tesut este conditionata nu numai genetic, ci este supusa schimbarilor fizice actuale precum sarcina sau luari si pierderi frecvente in greutate, care deseori au ca urmare vergeturi vizibile pe abdomen, fese si picioare. Daca, din cauza mancatului excesiv, celulele adipoase sunt umplute pana la refuz, acestea apasa pielea si apare celulita, asa-zisa "coaja de portocala", deoarece tesutul adipos subcutanat se opune cu inversunare sa elibereze grasimea din celule. Si modificarile hormonale ale femeii, precum sarcina, alaptarea si menopauza pot favoriza aparitia adanciturilor inestetice. Aici se adauga si administrarea de hormoni artificiali precum contraceptivele, care pot favoriza dezechilibrele hormonale. Numai o strategie multipla poate avea succes impotriva celulitei: multa miscare, care actioneaza ca un drenaj limfatic, alimentatia cu scop precis, ce contine substante nutritive care sa sprijine arderea grasimilor din corp si o ingrijire optima a pielii.
Multe femei, mai ales cele cu forme feminine pronuntate, sufera frecvent de inesteticele adancituri cu aspect de coaja de portocala ale pielii. Daca doriti sa luptati impotriva acestora, trebuie sa deveniti activa, deoarece mult promitatoarele creme nu fac minuni singure. Abia daca patrund in piele si "efectul de intindere" este temporar. Piata de infrumusetare ofera in prezent o serie de strategii variate impotriva fenomenului celulitei, care sunt deseori foarte scumpe si rareori eficiente. Numai antrenamentul regulat, o consolidare usoara a muschilor si reducerea grasimilor din meniu, eventual in combinatie cu preparatele speciale precum uleiurile, algele, cremele s.a promit succesul, daca doriti sa scapati de celulita. In plus, puteti recurge la drenaje limfatice, impachetari corporale speciale sau masaje ale tesutului conjuctiv pe care vi le puteti face acasa, la sauna sau centre de wellness de catre profesionistii care sprijina masurile anticelulitice. Pentru aceasta aveti nevoie de instrumente de ingrijire precum periile uscate, buretii de exfoliere sau manusile speciale de lufa. Puteti creste irigatia sangvina si netezi suprafata pielii, astfel incat cremele sau uleiurile anticelulita, care largesc vasele de sange, sa poata intra mai bine in piele si sa-si faca treaba. Si micile role pentru masaj pot stimula irigatia sangvina si epurarea tesutului.
Una dintre cele mai bune masuri impotriva celulitei este exfolierea corporala cu ghimbir proaspat presat. Pentru aceasta curatati o radacina mare de ghimbir, stoarceti-o si puneti sucul intr-un vas mic. Inmuiati buretele vostru de exfoliere in sucul de ghimbir si frecati-va cu acesta zonele problema. Ghimbirul stimuleaza circulatia sangvina si are un puternic efect de curatare. Totusi atentie la pielea sensibila: pentru a evita iritatiile, puteti sa diluati sucul de ghimbir cu putina apa.
O alta masura impotriva celulitei, sunt dusurile calde-reci, numit si dus suedez. Sub dus trebuie sa lasati sa curga pe piele alternativ apa rece si calda pentru a intinde tesutul. Faceti dus initial cu apa calda pentru cateva minute, apoi faceti o exfoliere corporala, de exemplu cu sare de mare, si masati pielea cu o perie semidura: o masura buna pentru a favoriza drenarea. Apoi dati rapid cu apa rece pe picioare, brate, abdomen, spate si fese (cel mai bine in aceasta ordine). Si tenul va va fi recunoscator pentru o inviorare. Aplicati apoi pe pielea inca umeda, geluri anticelulitice sau uleiuri aromatice cu efect de intindere, care activeaza metabolismul. Un efect extrem de puternic de drenare il au ginkgo biloba, ceaiul verde, urzica, rozmarinul si ienuparul din uleiurile de ingrijire (in uleiul de susan, jojoba sau din germeni de grau sau Aloe Vera). Alte masuri impotriva anticelulitei ar fi:
- tratamentele cu alge
- masajele corporale
- impachetari corporale
- bai relaxante in cada.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu