joi, 31 ianuarie 2013

Tutorial cuvinte cheie și descriere pentru Blogspot

Facem un mic pas în SEO (Search Engine Optimization). Succesul unei afaceri online, a unui blog constă în cât de bine îl ai optimizat pentru motoarele de căutare. Când spunem motoare de căutare automat facem referire la Google pentru că, nu, 90% din căutări se fac pe Google. Gigantul e sensibil și cu timpul motorul de căutare a căpătat emoții. Te respinge când nu îl respecți și te adoră când îi faci pe plac. Te apreciază când ești corect și original și se supără rău de tot dacă apelezi la copy-paste. Nu se știu toate trucurile prin care îi poți face pe plac dar măcar poți respecta regulile de bază. Pentru o primă fază de optimizare ai nevoie de etichete META. Etichetele META îmbunătățesc vizibilitatea site-ului și evaluarea pentru motoarele de căutare.

Nu e destul doar textul și titlul articolului.
Să o luăm logic: scrii un text de 1000 de cuvinte. Google te indexează și pune articolul, analizând cele 1000 de cuvinte. Prin această operație, calculează nivelul de "încredere" pentru anumite cuvinte cheie. În cele 1000 de cuvinte se vor găsi o multitudine de cuvinte cheie și "încrederea" se va împarte.
La o căutare pe Google folosind unul din keyword-urile din articol "încrederea" va fi slabă și nu vei fi clasat satisfăcător. Punând o descriere, cu minim 70% cuvinte din articol și maxim 100 - 120 caractere, "încrederea" va fi concentrată în keyword-urile din descriere.

Iată cum poți pune cuvinte cheie și descriere pentru Blogspot.
Dacă ai un blog de nișă e suficient să umbli în codul HTML. În partea <head>  introdu următorul cod.

<meta name="description" content="Descrierea blogului în 100 - 120 caractere">
<meta name="keywords" content="cuvant_cheie1, cuvant_cheie2, cuvant_cheie3">

Dar când ai un blog care tratează mai multe idei, ai nevoie de o descriere personalizată pentru fiecare pagină. Blogspot vine în ajutor și poți seta să ai posibilitatea de a adăugat eticheta META DESCRIPTION pentru fiecare articol.

Urmați calea Setări -> Preferințe de căutare -> Metaetichete
Aici nu mai aveți nevoie de a adăuga în codul HTML cele 2 linii. Descrierea generală a blogului poate fi adăugată aici. Sau puteți lăsa câmpul gol.


În partea dreaptă, la modul de editare în articol, introduceți descrierea care să aibă relevanță cu textul articolului (minim 70% din text să conțină cuvinte din articol). La finalul descrierii puteți adăuga și câteva cuvinte cheie. (delimitate prin virgulă). Cuvintele cheie trebuie gândite în așa fel încât să coincidă cu acele cuvinte utilizate de internauți în căutare.


Verificați după ce ați postat articolul cu descriere dacă se furnizează corecte etichetele META aici.

Dacă nu funcționează, intrați în codul HTML și inserați codul următor înainte de <b:skin><![CDATA[

<b:if cond='data:blog.metaDescription != &quot;&quot;'>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/></b:if>

Verificați din nou.

Nu abuzați de cuvinte cheie! Nu uitați că pasul ăsta e un pas mic în optimizarea blogului/site-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu