vineri, 8 februarie 2013

Pielea matura - sfaturi pentru frumusete durabila

Timpul nu ta in loc si vrem nu vrem, imbatranim cu totii, fara exceptie. Dar putem s-o facem frumos, incercand sa evitam semnele lasate de trecerea anilor, indiferent de varsta.
La varsta mijlocie trebuie sa aveti mai putin stres si mai multa energie pentru piele. Activitate profesionala intensa, probleme casnice, grija pentru maturizarea propiilor copii: viata este acum plina de culoare, captivanta, multilaterala si epuizanta,uneori, si asta se vede pe piele. Este obosita, mai prost irigata cu sange si in mod frecvent, acoperita parca de un "voal cenusiu", pentru ca ii lipseste energia.
Dupa 40 de ani, diviziunea celulara devine mai lenta, irigarea sanguina si alimentarea celulelor sunt diminuate. Iar scuamele de pe suprafata pielii o fac sa para mai palida. Produsele cu substante active, precum Q10, pot stimula metabolismul energetic la nivelul celulelor si pot intinde pielea, cu aceste produse va incarcati bateriile. Pentru stimularea regenerarii celulelor sut eficiente, de asemenea, cremele ce contin substate precum retinolul (vitaminaA), acidul lactic sau acidul salicilic. Acestea accelereaza procesul de indepartare a scuamelor ramase pe piele si combinate cu un peeling usor (o data sau de doua ori pe saptamana) pot face sa dispara aspectul de "voal cenusiu". Deosebit de rapid actioneaza serurile si concentratele, adevarate pachete de substante active comercializate in magazinele de produse cosmetice. Ele ii reconfera pielii prospetimea si stralucirea.
Ce altceva trebuie sa mai faceti pentru ca pielea voastra sa arate bine?
Trebuie sa: - fiti relaxati
                - reduceti stresul.
Stresul exterior declanseaza in piele o adevarata cascada de reactii. In perioadele de agitatie, organismul produce o cantitate mai mare de testosteron, care cauzeaza la femei, aparitia cosurilor, aproape la fel ca la pubertate. Stresul slabeste, de asemenea, sistemul imunitar, astfel ca la nivelul pielii pot aparea reactii sub forma de infectii. Dupa 40 de ani, bariera de protectie a pielii (cea care ar trebui sa previna uscarea) devine mai permeabila. Urmarea: roseata, senzatie de arsura si de tensiune. Sigur, ca nu putem alunga definitiv din viata noastra stresul si agitatia, dar exista cateva metode rapide de relaxare a creierului si pielii, chiar in plina activitate, la masa de lucru. De exemplu o acupresura simpla, numita "Valea linistii": departati degetul mare al mainii stangi iar intre el si degetul aratator se formeaza o mica adancitura. Prindeti pliul de piele la "radacina" timp de 10 secunde, cu degetul mare si aratatorul de la mana dreapta. Urmeaza o relaxare, de 2 secunde, si o noua apasare, tot de 10 secunde, dupa care schimbati mana.
Ne ajuta "genele favorabile" sa aratam mai tinere?
Conform studiilor, ereditatea decide in proportie de 25% cat de repede si in ce masura imbatranim. Deci, partea leului si anume 75% ne revine noua insine. Inseamna ca noi putem dirija lucrurile pe calea cea buna. Cum? Cu o alimentatie sanatoasa, cu miscare regulata, cu o atitudine pozitiva fata de viata si cu mici pauze fara stres.
Cat de important este somnul pentru piele?
Este drept ca somnul bun nu ne ajuta sa ramanem vesnic tineri, dar somnul rau ne face repede sa aratam mai batrani decat suntem. Fiindca in timp ce dormim organismul incepe un program fantastic de renovare a tuturor celulelor, descopera stricaciunile si repara zonele defecte.

Voi la ce trucuri mai apelati pentru a va mentine pielea frumoasa si sanatoasa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu