Remediile naturale folosite in tratamentul infectiei gripale au efecte antivirale directe dar si de ameliorare a unor simptome cum ar fi febra, tusea, durerile de cap. In cazul acesta putem apela la aspirina organica sau uleiurile volatile, ori le putem combina in functie de gravitate.
Aspirina organica este un remediu pe baza de extract de scoarta de salcie, bogat in salcilati in stare naturala, la care se adauga de multe ori zeolitul, un mineral menit sa-i potenteze si corecteze actiunea. Indiferent daca vorbim de un guturai usor sau de o gripa severa, capsulele cu aspirina organica va pot ajuta din plin sa treceti cu bine peste perioada bolii.
Tinta acestui medicament natural sunt in primul rand simptomele neplacute ale afectiunii: salcilatii scad sau elimina durerile de cap si musculare, diminueaza senzatia de ameteala specifica gripei. De asemenea, aceste substante ajuta la tinerea febrei sub control. Apoi, combinatia dintre extractul de salcie si zeolit mareste imunitatea si ajuta organismul sa lupte singur contra infectiei. Nu in ultimul rand, acest remediu elimina starile de confuzie mentala, de slabiciune fizica, apatie si de somnolenta, care adesea insotesc racelile severe. De obicei se administreaza cate 4-6 capsule de aspirina organica, pana la disparitia completa a simptomelor. Pe timpul tratamentului cu acest remediu, se recomanda consumul masiv de lichide (aproximativ 2,5 litri pe zi). Spre deosebire de aspirina de sinteza, cea organica nu produce gastrita, nu fragilizeaza vasele de sange si cel mai important, nu diminueaza capacitatea naturala de aparare a organismului. La foarte multi bolnavi de gripa care iau aspirina, paracetamol, ibuprofen sau alte medicamente chimice in timpul bolii, imunitatea scade, facandu-i mai vulnerabili. Aspirina organica, din contra, ajuta organismul sa se apere in fata infectiilor.Uleiurile volatile sunt principiile active din plante care le dau mirosul specific, aromat. Sunt substante care se evapora foarte rapid la temperaturi obisnuite (de aici si termenul de volatil) si care au in organismul vegetal rolul de arma de aparare impotriva diverselor agresiuni externe. Aceste principii active secretate de plante au proprietati antiinfectioase extrem de puternice, fiind excelente pentru ameliorarea simptomelor gripei, pentru usurarea respiratiei si cel mai important pentru prevenirea complicatiilor bacteriene ale virozelor. Iata cateva uleiuri volatile eficiente in acest sens:
- Uleiul de menta: se iau de 4 ori pe zi cate 1-2 picaturi, amestecate cu o lingurita de miere. Este un foarte puternic stimulent respirator, dilatand si ajutand la curatarea arborelui bronsic de secretii, desfundand caile respiratorii.
- Uleiul de cimbru: este un puternic antibiotic si un antiviral destul de bun. Impiedica aparitia infectiilor bacteriene care produc pneumonia si alte complicatii severe ale gripei. Se administreaza 2-3 picaturi de 2 ori pe zi, in cure de 7-14 zile.
- Uleiul de busuioc: tempereaza accesele de tuse, desfunda si favorizeaza curatarea cailor respiratorii. Se administreaza 3 picaturi dizolvate in putina miere, de 2-3 ori pe zi. Tratamentul dureaza minimum 5 zile.
Bineinteles ca nu trebuie sa folosim toate cele 3 uleiuri volative ci trebuie sa optam doar pentru unul singur in functie de ce avem nevoie mai mult. Pe langa acestea eu am consumat si un sirop expectorant Pulmo-Expres (il gasim in magazinele naturiste), ce are o actiune fitoterapeutica, este un puternic antibiotic natural, antiinflamator, depurativ, energizant, vitaminizant, cicatrizant, imunomodulator, expectorant, mucolitic, antitusiv, antiviral, antifungic, antispastic, diuretic, are un gust placut datorita ingredientelor naturale ce il compun (ca ingrediente principale: suc de catina, tinctura de propolis, decoct din radacini de lemn dulce, decoct din iarba-mare, infuzie de isop, infuzie din muguri de plop, decoct de licheni de piatra, glicerina, benzoat de sodiu, sirop de zahar si apa purificata). Eu il dizolvam atat in ceai amestec de ghimbir cu lamaie, soc, musetel, menta si tei cat si in apa simpla calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu