Suntem in post dar asta nu inseamna ca cei care adora dulciurile, trebuie sa renunte la ele in totalitate. Nicidecum! Eu sigur nu voi renunta, din doua motive: pentru ca mi-au placut dulciurile dintotdeauna si pentru ca simt nevoia ca in fiecare zi, dupa masa de pranz sa-mi indulcesc putin buna dispozitie. Intr-adevar gasim multe dulciuri de post si in magazine dar de ce sa nu ne facem un desert simplu, rapid si sanatos chiar la noi in bucatarie, pentru a fi siguri ce mancam. Va recomand sa incercati daca nu toate, macar una din retetele de mai jos:
Trufe cu migdale si curmale
Ingrediente:
- 100 g migdale pisate
- 8 curmale
- 1 lingura pudra de roscove
- sucul proaspat stors si coaja rasa fin de la o limeta
- optional nuci de macadamia, caju, de padure, nuca de cocos sau oricare tipuri de nuci si alune preferati (maruntite)
Mod de preparare:
- puneti curmalele, migdalele, pudra de roscove, coaja si sucul de limeta intr-un blender
- amestecati pana cand amestecul devine omogen si putin rigid
- se mai adauga suc de lamaie daca este necesar
- din compozitie se fac bilute care se dau prin alunele maruntite sau nuca de cocos
- daca doriti in mijloc cate o nuca sau macadamia si le puteti pune in diferite forme
- acoperiti si tineti la frigider pana la servire.
Budinca de orez cu vanilie si scortisoara (o portie)
Ingrediente:
- 350 ml lapte de orez/migdale sau apa
- 100 g orez brun sau cu bobul scurt
- 1 baton de scortisoara
- 1 lingura sirop de agave
- un sfert baton de vanilie.
Mod de preparare:
- puneti laptele de orez intr-o cratita, adaugati orezul, scortisoara, vanilia, coaja si sucul de portocala si siropul de agave
- dati in fiert, acoperiti si lasati sa fiarba inabusit timp de 25-30 de minute, amestecand din cand in cand.
- coaja si sucul de la jumatate de portocala.
Chec pufos cu lamaie si tofu
Ingrediente:
- 350 g tofu tare
- 100 g faina de naut
- 3 linguri sirop de agave
- 2 linguri de apa
- 1 lingura de praf de copt
- coaja rasa si sucul a 2 lamai.
Mod de preparare:
- incalziti cuptorul
- puneti tofu, siropul, coaja si sucul de lamaie intr-un castron adanc si amestecati cu un mixer timp de 5 minute pana compozitia devine omogena si usoara
- combinati praful de copt cu faina, incorporati in tofu si bateti inca 5 minute
- puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 25-30 de minute pana cand devine ferm, dar elastic la pipait
- scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca usor apoi scoateti din tava, lasati sa se raceasca complet si feliati checul.
Spuma de roscove (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 240 g tofu moale
- 4 frunze de menta
- 2 linguri de praf de roscove
- 2 linguri de apa clocotita
- 2 linguri sirop de orez
- 2 linguri sirop de artar
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- jumatate de scortisoara macinata.
Mod de preparare:
- puneti praful de roscove intr-un castron mic, adaugati apa clocotita si amestecati bine pana la dizolvarea prafului de roscove
- puneti tofu intr-un castron de marime medie si bateti cu mixerul pana devine cremos
- incorporati amestecul de roscove in tofu, apoi siropul de orez iar la final siropul de artar, si bateti bine de cate ori adaugati un ingredient
- la final adaugati esenta de vanilie si bateti usor cu mixerul cate sa se combine ingredientele
- se pune compozitia in 4 paharele si se lasa la racit timp de o ora
- apoi serviti spuma ornata cu cate o frunza de menta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu