vineri, 8 martie 2013

Revista Asul Verde Martie 2013

De mult asteptata, revista Asul Verde din martie, deja a aparut si ne incanta cu multitudinea de articole ce asteapta citite. Conform unui studiu, din timpul saptamanal, multi din noi il pierdem astfel: ne uitam 22 ore la televizor (altii chiar mai mult), 12 ore si jumatate il petrecem in fata jocurilor video, 11 ore ascultand radio si doar 5 ore si jumatate il alocam lecturii (sau chiar mai putin). Deci ar trebui sa ne reintoarcem in trecut, si sa alocam lecturii un timp mai mare. Pentru ca lectura nu doar ne ajuta sa ne mentinem mintea tanara si agera pana la adanci batraneti, ci ne duce si pe un taram diferit de realitatea existenta (chiar avem nevoie sa ne mai detasam macar pentru o clipa de realitatea de afara, care nu e prea roz, ci chiar plina de rautate), ne deschide noi orizonturi, ne mentine sufletul tanar, ne da o stare de liniste, si ne face sa fim mai buni.
Nu trebuie neaparat sa citim romane, carti religioase si alte carti, doar din obligatie, ci sa descoperim ce ne-ar place sa stim, si sa facem asta zi de zi. Haideti sa vedem cu ce subiecte ne incanta revista Asul Verde:
  • In Martie ne intalnim din nou cu natura plina de viata si culoare, iar sarbatorile lui Martie ne aduna pe toti la masa (pe 9 martie au fost Mucenicii, pe 10 martie au fost Mosii de primavara, iar pe 25 martie e Buna Vestire, una din cele mai mari sarbatori crestine de peste an).
  • Nici o luna din calendar nu se poate compara cu luminosul, capriciosul si enigmaticul martie, o perioada a sperantei si schimbarii vietii, si tot acum mergem la cules de flori.
  • Conf. univ. dr. Mircea (medic oftalmolog, presedintele Societatii Romane de Oftalmologie) ne raspunde la toate intrebarile legate de belfarita, retinopatia diabetica si conjunctivita, o problema existanta la multe persoane.
  • Ca raspuns la articolul de mai sus, in aceasta revista gasim si tratmentul natural al conjunctivitei, belfaritei si al retinopatiei diabetice cu ajutorul alimentatiei, aplicatiilor externe, plantelor medicinale dar si cu ajutorul vitaminelor, mineralelor si laptisorului de matca.
  • Din lumea plantelor lunii martie, plamanarica, un leac popular stravechi folosit in bolile de plamani (ca tratament intern) si ca uz extern e folosita pentru tratarea ranilor si pecingine.
  • Acum este momentul sa beti, mancati si sa va spalati cu urzici (urzicile sunt bune pentru acnee si alte boli de piele, reumatism, artroze, anemie, flebita, impotenta, ingustarea vaselor coronariene, tromboflebita si chiar puteti face o cura de primavara cu urzici).
  • Trebuie sa incepem curatenia generala de primavara,  dar nu in casa ci in organismul nostru, care are nevoie de o detoxifiere dupa lunga iarna plina de alimente grele care ne-a obosit ficatul, iar acest lucru il putem face cu ajutorul plantelor medicinale, cerealelor, fructelor si legumelor si chiar cu o reteta interesanta cu coniac si ulei de ricin.
  • Tot in numarul din martie puteti citi despre ceaiurile medicinale cu traditie Fares.
  • Putem combate anemia de primavara cu o dieta alimentara, homeopatie, aromaterapie, fitoterapie si chiar putem apela la vinuri tonice preparate din plante, chiar de noi.
  • A venit primavara iar tenul nostru are nevoie de un nou ritual pentru a-i reda tineretea si supletea, prin hidratare si hranire, curatirea cu tratamentul exfoliant ce il putem prepara si noi acasa, creme de casa naturale si nu in ultimul rand cu ajutorul masajului facial.
  • Stiati ca inainte de prima purtare, fiecare haina trebuia spalata de trei ori? Eu stiam ca doar o singura data, dar iata ca revista Asul Verde ne prezinta un articol despre ce trebuie sa stim si ne arata ca nu stiam chiar totul despre haine.
  • Am exagerat de Sarbatori cu mancarea, nu trebuie sa fim necajiti, tot aici gasim un regim de 700 de calorii care ne va scapa de 4 kilograme in doar 7 zile, nu este o dieta greu de tinut si poate fi chiar una de detoxifiere.
  • Ce nu stiam despre zahar si rudele lui, aflam tot in acest numar.
  • Tot in acest numar intalnim si o poveste emotionanta  cu final fericit, a unei doamne care s-a luptat cu moartea, alaturi de sotul ei care si-a luat concediu pentru a putea fi alaturi langa ea zi si noapte.
  • Alte articole ce le regasim in revista sunt: femeile intreba-psihologii raspund, sase metode pentru a ne pastra sanatatea, respiratia completa, indreptar de intretinut plantele de balcon, leacurile lui Sebastian Kneipp cu urzica, rozmarin si ruta de gradina, copiii si animalele, neinchipuite povesti  de dragoste iar la final zodiacul sanatatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu