joi, 30 mai 2013

Cum dai forma sprancenelor in functie de forma fetei - arta arcuirii sprancenelor

Putine femei stapanesc, din pacate aceasta arta, de care depinde in mare masura expresia fetei. Sigur ati fost socate de acele persoane care se incapatneaza sa aibe sparancene stufoase pe un chip mai degraba copilaresc sau dimpotriva, doua arcuri subtiri  pe o fata rotunda si bucalata. Frumuseta depinde in mare masura de amanunte, pe care vedetele, le stapanesc la perfectie, ajutate bineinteles de stilisti. Daca nu ai talent artistic, atunci cand vine vorba de definirea formei sprancenelor, apeleaza la un make-up artist, apoi roaga-l sa-ti arate cum sa le intretii tu, acasa. 
Daca are arcuirea potrivita, iti dai seama imediat ca o femeie se simte sexy. Exista intr-adevar, o nonsalanta sofisticata la o spranceana bine conturata.
Iata cateva ponturi cu care nu vei da gres, care te vor ajuta sa eviti cateva capcane obisnuite ale pensatului, cum ar fi sprancenele neregulate sau cele prea arcuite:
- inainte de a te pensa, deseneaza forma dorita direct pe spranceana, folosind fard de pleoape
- gandeste-te la firele de par ca si cum ar creste in randuri orizontale si penseaza cate un rand o data
- opreste-te des, da-te mai in spate si uita-te in oglinda sa vezi cum merge. Asigura-te ca te opresti la timp (ultimul fir pe care vrei sa-l smulgi e intotdeauna cel pe care ar trebui sa-l lasi in pace)
- periaza-ti sprancenele cu o perie pentru sprancene, daca e nevoie pentru a le da forma si pentru a le netezi.
Dar iata ce forma se potriveste sprancenelor in functie de forma fetei:
1. Fata alungita -> sprancene de grosime medie
Sprancenele de grosime medie, ca ale lui Nicole Kidman, care se ridica usor catre capatul exterior cu un varf in partea dinspre tampla a irisului, pentru ca apoi sa coboare, atrag atentia catre lateralele fetei, latind trasaturile.
Cum se procedeaza:
Pensatul incepe din partea inferioara a sprancenei, de deasupra irisului, si se termina in coltul extern al ochiului. Daca firele de par nu au o crestere regulata, puteti trece la corecturi, utilizand un creion special, destinat machiajului sprancenelor.
2. Fata rotunda si plina -> sprancene groase
Sprancenele groase dau senzatia de alungire a unui obraz lataret, accentuand efectul optic de slabire a fetei. Celebra Oprah Winfrey stapaneste perfect arta sprancenelor.
Cum se procedeaza:
Se penseaza numai firele de par rebele, care fac nota discordanta de la linia fireasca a sprancenei. Pentru un efect de temperare, folositi putin gel fixator de par, incolor.
Insa o arcuire puternica a sprancenelor poate reduce rotunjimea fetei tale. Tine un creion in pozitie verticala langa nas. Sprancenele ar trebui sa inceapa unde partea dinspre nas a creionului se uneste cu linia sprancenei. Acum, tine capatul cu radiera in dreptul irisului. Arcul sprancenei va trebui sa aiba varful acolo unde arata capatul creionului. Actioneaza incet, penseaza doar cate doua fire odata, apoi verifica in oglinda, pentru a evita sprancenele prea subtiri sau rotunde.
3. Fata patrata -> sprancene subtiri
Sprancenele subtiri, ca cele ale lui Jennifer Garner, formeaza arcuri rotunjite direct deasupra pupilei, ceea ce deturneaza atentia de la maxilarul puternic, indulcind unghiurile faciale prea severe.
Cum se procedeaza:
Pensati toata partea inferioara a sprancenei, creand un arc cu amplitudinea plasata deasupra zonei dinspre tampla a irisului. Pentru mai mult rafinament, puteti tunde, cu atentie, firele de par din partea superioara a sprancenei. Efectul este de si mai mare subtiere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu