joi, 6 iunie 2013

Crema-gel pentru protectie solara cu efect uscat La Roche-Posay - inovatie pentru ten

Soarele, daca ne expunem in exces razelor sale, este unul dintre cei mai teribili si vicleni inamici ai pielii: el poate provoca eriteme, arsuri, tumori si de asemenea determina imbatranirea precoce a epidermei. Daca, insa, expunerea la razele solare sunt respectate cateva reguli soarele este pentru organism sursa unor importante beneficii: activeaza circulatia, stimuleaza productia de pigmenti si de vitamina D, regleaza bioritmurile, face sa creasca rezistenta la boli, iar dispozitia sufleteasca are si ea beneficii. Pentru a nu renunta la bronzat este necesara o anumita prudenta in expunerea la soare, folosind zilnic produse pentru protectie solara.
Trebuie spus, totusi, ca insusi bronzul este in sine o forma de protectie impotriva razelor ultraviolete, dar nu are acelasi grad de eficacitate pentru toti. Una dintre formele de aparare a pielii este oferita de acidul uronic, o substanta pusa in miscare la suprafata pielii prin intermediul transpiratiei. Acesta este capabil sa absoarba o parte a razelor UVA, dar nu ofera epidermei o protectie suficienta. De asemenea nu exista o dieta speciala capabila sa protejeze pielea de razele solare in exces. De exemplu betacarotenul, papaia si afinele pot accelera, in anumite limite, producerea melaninei, dar nu reusesc sa pastreze integritatea pielii.
Efectele daunatoare ale razelor ultraviolete sunt, in orice caz, legate de durata expunerii, de ora la care aceasta are loc, de gradul de expunere, de tipul pielii si de tipul de protectie care a fost adoptat.
La Roche-Posay ofera protectia cea mai buna a tenului, impotriva razelor solare. De curand a aparut un produs nou, o inovatie pentru fata noastra si anume Anthelios XL gel-crema cu efect uscat si SPF 50+.
Formula este inspirata din texturile braziliene, ideala pentru pielea mixta si grasa, dar tolerata si de pielea atopica. Gelul-crema este rezistent la apa, non-comedogenic si are urmatoarele efecte:
- absorbtie imediata
- finisare ultra uscata, fara urme albe
- fara stralucire
- ofera protectie ridicata si imbunatatita.
Dupa cum stim:
- razele UVB (B de la bronz) permit pielii sa se bronzeze, si chiar daca acestea sunt partial oprite de piele, pot provoca rapid arsuri solare
- razele UVA (A de la alergii solare) patrund mai adanc in piele, acestea accelereaza imbatranirea pielii si pot provoca reactivitatea la soare (roseata, mancarime, lucita estivala benigna) si pigmentari necontrolate (melasma, pete maronii).
Radiatiile UVA si UVB pot provoca modificari la nivelul celulelor pielii si degradari la nivelul ADN-ului. Daca aceste modificari invizibile sunt repetate, pe termen lung pot duce la aparitia cancerului de piele. Aceste degradari pe termen scurt si lung pot fi prevenite prin folosirea produselor de protectie solara cu factor foarte ridicat SPF 50+, ce au in compozitie un sistem de filtrare imbunatatit impotriva radiatiilor UVA. Pana de curand am folosit Lapte pentru protectie solara SPF 25 de la Ivatherm pentru piele deschisa si deschisa la culoare (recomandat de medicul meu dermatolog pentru inceput dupa care mi-a recomandat treptat sa folosesc un produs cu factor de protectie mai ridicat), insa cand m-am dus la farmacie sa imi reinnoiesc stocul mi-au recomandat sa incerc mai intai monstra Anthelios xl SPF 50+, dupa care sa revin si sa imi iau incontinuare Lapte pentru protectie solara sau acest gel-crema. Am observat ca laptele cu protectie solara de la Ivatherm este eficient cand soarele nu este asa puternic, dar in plina vara cred ca mai mult as tinde spre cel de la Roche-Posay pentru o protectie sigura si eficienta. Dar mi-a placut mult textura si ca se absoarbe rapid in piele spre deosebire de laptele cu protectie solara. Din gama Anthelios xl 50+ pentru fata mai puteti folosi si crema fondanta pentru piele normala si uscata (cu SPF 50+, 50+ colorata, 30), emulsie fluida pentru tenul normal-mixt (cu SPF 50+, 50+ colorata, 30). Pretul acestui gel crema pentru protectie solara este de 60 lei, putin mai mic decat laptele cu protectie solara.
Voi ce produse pentru protectie solara folositi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu