marți, 27 august 2013

Cum prevenim ridurile si imbatranirea prematura a tenului

Ridurile apar pe fata in mod natural odata cu trecerea anilor. Persoanele blonde, cu ten deschis la culoare au tendinta de a face riduri mai repede decat cele cu ten mai inchis. De obicei, ridurile apar mai intai in jurul ochilor, deasupra buzei superioare si pe gat. Cremele cosmetice pot hidrata si catifela tenul, dar efectul lor este superficial si temporar. Chirurgii si dermatologii pot indeparta ridurile pentru perioade mai lungi de timp prin chirurgie estetica, peeling sau microinjectii de umplere, dar toate aceste tehnici implica si riscuri. Multe persoane cred ca masajul facial ajuta la prevenirea ridurilor. Dovezile care sustin acest lucru sunt putine sau chiar inexistente, dar puteti face cateva lucruri de folos:
- evitati pe cat posibil sa stati in soare
- evitati fumatul, care s-a dovedit ca influenteaza ridarea prematura, printre altele pentru ca reduce circulatia prin vasele de sange superficiale
- efectuati in mod adecvat si constant corectia vederii, daca este cazul, si purtati ochelari de soare cand sunteti langa apa, pe plaja sau schiati, pentru a preveni formarea "labei de gasca"
- evitati sa slabiti prea brusc sau sa alternati frecvent ingrasarea cu slabirea, acest lucru putand duce la lasarea tenului
- ingrijindu-va dantura pentru a pastra forma maxilarului
- evitati stresul: contractia permanenta a muschilor fetei din cauza stresului poate produce imbatranirea.
Includeti in rutina zilnica o pauza din cand in cand in care sa incercati sa va relaxati muschii fetei. Evitati sa va incruntati, astfel fruntea va ramane neteda. evitati sa stai cu barbia sprijinita in mana, pentru ca impingeti fata intr-o pozitie nefireasca, si de asemenea evitati sa va frecati la ochi deoarece intindeti pielea delicata din jurul lor.
Protejati-va tenul prin instituirea unui program zilnic de ingrijire a fetei care sa cuprinda o spalare atenta dimineata, repetata seara sau inlocuita cu o procedura de curatare, tonifiere si hidratare. Pentru spalare folositi cel mai simplu sapun de foarte buna calitate pe care il gasiti, fara substante dezinfectante sau parfum. Sapunurile medicinale pot ameliora probleme bacteriene ale pielii cum sunt cosurile, insa altfel nu sunt necesare. Daca folositi un prosop fin pentru fata, asigurati-va ca este in permanenta curat si proaspat. Dupa aplicarea sapunului, clatiti bine cu apa si tamponati fata cu prosopul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu