joi, 29 august 2013

Cura de slabire cu legume - 5 kg in 14 zile

Cel mai bun mod de a pierde in greutate fara a va afecta sanatatea il reprezinta mentinerea unei alimentatii echilibrate. Pentru a ramane sanatos trebuie sa ii furnizati organismului cantitati suficiente de carbohidrati, proteine, grasimi si vitamine, dar daca aportul de calorii va fi mai redus decat consuma organismul pentru a produce energie, atunci veti pierde in greutate. Evitati gustarile nesanatoase dintre mese, dar mancati regulat. Daca sariti peste mese, puteti deveni atat de infometat incat sa mancati prea mult atunci cand totusi o veti face. Consumati fibre alimentare din abundenta, acestea va vor ajuta sa tineti cure de slabire, scazand totodata riscul unor afectiuni intestinale. Activitatea fizica regulata, in combinatie cu o dieta, va va imbunatati tonusul muscular, reducand in consecinta moliciunea tesuturilor, si totodata va ajuta sa pierdeti in greutate.
Nu va asteptati la rezultate peste noapte. Chiar daca la inceput este posibil sa pierdeti rapid din kilograme, o parte se vor pune la loc pe parcurs. Curele de slabire necesita o vointa de fier si nu sunt deloc usor de tinut. Iata cum sa urmati in mod corect regimul cu legume recomandat de revista Asul Verde:
Vitaminele, substantele minerale, microelementele, enzimele si fibrele existente in legume ajuta metabolismul sa functioneze optim si kilogramele dispar.
Programul zilnic (1100 kcal):
- 500 g legume proaspete sau congelate
- salata verde, rucola, laptuca, si altele la alegere, castraveti, ridichi, rosii
- 150 g fructe proaspete
- pentru prepararea felurilor reci sau calde: 2 linguri de ulei, 1 lingurita de unt, 1 lingura de unt degresat, 1 lingurita de maioneza light.
Din urmatoarele rubrici, alegeti pe zi si culoare cate o singura propunere:
Garnituri:
- 125 g cartofi
- 30 g paste fainoase
- 30 g orez
- 30 g leguminoase (fasole, linte, mazare).
Paine si muesli:
- 100 g paine integrala
- 6 felii de pesmeti
- 50 g fulgi de cereale (orz, ovaz, secara, grau, muesli amestecat, fara zahar)
- 25 g fulgi de cereale si o felie de paine integrala
- 3 pesmeti si o felie de paine integrala.
Lapte si iaurt:
- 200 ml lapte (1,5% grasime)
- 200 ml zer
- 125 g iaurt sau chefir
- 5 linguri smantana
- 100 ml lapte de soia.
Branzeturi:
- 80 g cascaval sau telemea moale (30% grasime)
- 200 g branza de vaci sau urda dulce (20% grasime)
- 200 g tofu (branza  de soia)
- 100 g branza de vaci si 40 g cascaval
- 100 g ricotta si 1 lingura parmezan ras.
Alte alimente permise zilnic:
- 1 lingurita de amidon pentru legarea sosurilor
- otet, lamai, condimente, ierburi aromate, mustar
- supa de legume sau de carne (degresata).
Pe saptamana: 2-3 oua.
Bauturi: 2 litri apa minerala (saraca in sodiu) si ceaiuri de plante, putin cafea si putin ceai negru.
Recomandare: in zilele 4 si 11, introducerea unei zile doar cu zer (ca ziua 2 din regimul cu zer).
Exemplu de meniu pentru o zi (1100 calorii):
Micul dejun: muesli din 25 g de fulgi de cereale, 50 g de fructe de padure si 100 m lapte.
Gustare: 1 mar (100g) si 1 morcov (50 g).
Pranzul: Omleta cu salata de legume si verdeata
Se prepara salata din 150 g fenicul taiat in felii subtiri, 50 g ceapa taiata rondele, salata verde, ridichi, o rosie si se drege cu o lingurita de ulei amestecat cu otet si verdeata. Se prajeste omleta intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin unt. Omleta se prepara dintr-un ou batut bine si o lingura de rondele de ceapa. Se presara deasupra o lingura de parmezan ras, se ruleaza, se taie felii si se serveste cu salata, cu o felie de paine.
Dupa masa: 200 ml zer batut cu castravete ras.
Seara: 30 g linte fiarta si 250 g de dovlecei taiati cubulete, caliti intr-o lingurita de ulei, dupa care se adauga jumatate de ceasca de supa de legume si se garniseste cu 100 g ricotta si o lingurita de unt slab, presarate cu patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu