luni, 28 octombrie 2013

Regim de slabire de doua zile - o noua metoda de slabit, exemplu pentru o zi de regim

Principiul acestui regim, elaborat de doi experti din Marea Britanie este sa strangeti cureaua doua zile dupa care sa mancati normal tot restul saptamanii. Mi s-a parut interesanta aceasta noua metoda de slabire si m-am gandit sa o scriu si pentru cei care nu si-au achizitionat revista Asul Verde. Aceasta metoda a fost conceputa pentru prevenirea sau limitarea supragreutatii, factor de risc pentru aparitia cancerului de san. Cercetatorii britanici si-au dat seama ca este mai eficient sa reducem aportul zilnic in masura mai mare, in doar doua zile pe saptamana (de 70%) decat putin cate putin pe parcursul intregii saptamanii (25%).
Ce se poate manca in cele 2 zile:
- proteine slabe precum peste si carne de pasare
- grasimi bune mononesaturate cum ar fi uleiul de rapita si masline, avocado, nuci
- produse lactate degresate
- fructe si legume
- bauturi fara zahar.
Scopul este sa reinvatam sa mancam mai putin, sa redescoperim senzatia de foame si sa declansam modificari ale metabolismului (cea mai buna eliminare a deseurilor, reducerea secretiei de insulina si de leptina).
In restul timpului incercati diverse meniuri de tip mediteranean, bogate in antioxidanti si vitamine, bazate pe alimente cat mai putin modificate. Cele care primeaza sunt legumele si fructele apoi cerealele integrale, legumele uscate, produsele lactate slabe, nucile, uleiul de masline si de peste, carnea de pasare si din cand in cand putina carne rosie.
Care sunt activitatile fizice recomandate?
Pentru arderea caloriilor si pentru limitarea slabirii musculaturii cele mai indicate exercitii sunt cele cardiovasculare (precum mersul cu pas intins, bicicleta, jogging, in total 2 ore si 30 de minute de activitate fizica moderata pe saptamana) alternate cu o ora si jumatate de activitate intensa si de exercitii de rezistenta, facute de 2-3 ori pe saptamana.
Avantajele acestui regim:
- alimentatia mediteraneana este excelenta pentru sanatate, pentru longevitate, pentru scaderea riscului de a face o boala cardiovasculara
- este mai usor sa respectati un regim strict de doua zile care evita greselile alimentare, decat unul tinut zi de zi care are totdeauna scapari
- usureaza mentinerea unei vieti sociale in zilele de mancat normal
- in ceea ce priveste activitatea fizica, constituie cea mai buna preventie impotriva unui mare numar de afectiuni
- permite reconectarea la senzatiile corporale, inclusiv la cele alimentare (persoanele active percep mai bine senzatia de foame si de satietate).
Pentru ca slabitul sa functioneze trebuie incluze in meniu urmatoarele (exemplu pentru o zi de regim):

  • Proteine - intre minim 240 g de peste alb si pana la 1 ou + 240 g peste +  maxim 210 g carne de pui.
  • Legume - 1 bol de salata verde + 4 linguri de fasole verde + 1 rosie + 10 ridichi + jumatate de ardei gras verde.
  • Produse lactate - 200 ml de lapte + 1 iaurt + 30 g branza de vaci.
  • Grasimi - 6 nuci + 20 ml ulei de masline.
  • Un fruct - 1 felie mare de ananas sau o jumatate de grapefruit.
  • Lichide - 2 litri de apa, ceai neindulcit, bauturi carbogazoase light.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu