vineri, 22 noiembrie 2013

Asul Verde Noiembrie 2013

Cei mai multi dintre noi nu privim sanatatea ca pe o virtute, desi sanatatea este cea mai importanta premisa a atingerii succesului si a starii de implinire interioara. Nici una dintre celelalte virtuti precum bunatate, iertare, sacrificiu...nu se pot manifesta fara o stare de sanatate buna, fiindca atunci cand suntem bolnavi puterea mentala si emotionala nu mai functioneaza corect. Intr-adevar, mentinerea sanatatii este o atitudine indispensabila succesului. Din pacate, sanatatea nu este considerata o prioritate de sistemul educativ, spre deosebire de bani, cariera, faima. Daca doriti sa aveti o stare de sanatate buna si echilibru, nu trebuie sa fiti preocupati de succes, nici de eforturile in cautarea implinirii. Daca avem echilibru, avem si sanatate.
Pe aceleasi principii se bazeaza si revista Asul Verde, si un nou numar tocmai si-a facut aparitia. Iata care sunt cateva dintre articolele ce se gasesc in revista Asul Verde din Noiembrie:
Probabilitatea de a raci in sezonul rece este mai mare, deoarece stam in incaperi cu persoane deja bolnave sau pentru ca nu avem o imunitate de fier. Ne apropiem cu pasi repezi de zilele friguroase si umede, iar rinitele si sinuzitele nu intarzie sa-si faca aparitia. Dr. Ioana Alexandra Voda ne spune tot ce trebuie sa stim despre toate tipurile de rinite, sinuzite dar si despre tratamentele adecvate.
  • Formula ideala pentru prevenirea si combaterea rinitelor si sinuzitelor, indiferent de agentul care le produce, este o combinatie a tratamentului clasic cu cel natural. Plantele medicinale cele mai cunoscute ca fiind foarte eficiente sunt frunzele de maslin, astragalus, mugurii de coacaz negru, iarba de trei-frati-patat. In tratamentele naturiste se recomanda si folosirea uleiurilor volatile, masaje cu uleiuri, eliminarea factorilor care blocheaza vindecarea dar si o dieta corespunzatoare.
  • Uleiurile medicinale sunt deosebit de importante pentru medicina naturii, pentru ca fiind combinate cu plante, preiau de la ele efectul vindecator: uleiul de eucalipt este contra racelilor, uleiul de ricin contra ulcioarelor, insa veti regasi si retete pentru o buna concentrare, pentru maini si picioare dureroase, masaje cu ulei pentru intinderi de ligamente.
  • Se intampla cateodata, ca sucul gastric sa greseasca directia si sa urce din stomac pe esofag, provocand o senzatie de arsura si un gust neplacut. Aceasta problema are denumirea de reflux gastro-esofagian. Cu siguranta vi s-a intamplat macar o data, dar daca vi se intampla in mod frecvent, devine neplacut si trebuie sa apelati la tratamentele naturiste. Revista Asul Verde recomanda remedii din plante, remedii cu alimente dar si un leac celebru pentru incordare nervoasa cu ciocolata fierbinte si valeriana.
  • Vine in trei zile, sta trei zile si pleaca in trei zile - asa se zice despre o raceala. Insa daca veti aplica pas cu pas procedeele recomandate de revista Asul Verde, veti reusi sa va insanatositi in sase zile.
  • Credeti sau nu, pietrele vindeca o multime de boli si de cand e lumea si pamantul, oamenii folosesc fortele vindecatoare ale naturii pentru combaterea afectiunilor trupesti si sufletesti. Care sunt aceste pietre vindecatoare si ce efecte au asupra fizicului si spiritului, veti afla citind revista Asul Verde.
  • Bucataria romaneasca detine o multime de comori ce constau in retete foarte delicioase si consistente, inca de pe vremea stramosilor. Revista Asul Verde contine cateva dintre aceste minunate retete, scrise special pentru a reinvia amintirea romanilor despre traditiile culinare, mai exact despre renumitele placinte si macarurile cu malai: placinta cu andive si jambon, placinta cu urda si marar verde, placinta cu varza murata, placinta ardeleneasca cu branza usturoaie, placinta cu praz aromaneasca, cir de malai cu lapte si branza (cand eram mica, bunica imi facea un astfel de cir din malai cu branza si o lingura de ulei - era gustos dar punea pe fuga si raceala; azi imi mai fac cir chiar si atunci cand nu sunt racita), crochete de malai cu parmezan ras, sufleu de mamaliga cu varza, malai taranesc, budinca de malai, clatite din malai.
  • Alte articole ce le veti putea rasfoi in noul numar al revistei Asul Verde din Noiembrie: Gheise de portelan - retete de frumusete ale femeilor asiatice; Silueta in stil japonez; Forta celor tacuti - introversiune vs extraversiune; Drumul spre bucurie - rasul;  Treziti-va spiritul la viata - exercitii contra depresiei; Scoala plantelor medicinale - retete de sanatate, retete de frumusete; Din lumea animalelor; Curiozitati; Antologia leacurilor de sanatate - Litera T.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu