joi, 9 ianuarie 2014

Alimente interzise intre 40 si 60 de ani pentru o sanatate de fier

Sunteti ceea ce mancati, iar aceasta regula de baza a alimentatiei sanatoase este valabila toata viata. O dieta corespunzatoare, exercitii fizice regulate si folosirea strategiilor de control al stresului sunt principalele modalitati de a va mentine sanatatea in mod natural. Alte mijloace importante includ cultivarea relatiilor sociale, transformarea locuintei intr-un loc sanatos si evitarea unor obiceiuri daunatoare, precum fumatul. Pentru a va pastra sanatatea mult timp, iata ce trebuie sa puneti in farfurie si ce trebuie sa evitati:
Intre 40 - 50 de ani tineti colesterolul in frau
In aceasta perioada, creste colesterolul rau si, odata cu el, presiunea sangelui. Asadar iata ce trebuie sa scoateti din meniu si ce trebuie adaugat:
De evitat!
- mezeluri: acest tip de carne intens procesata contine nitrati, care favorizeaza aparitia cancerului, a migrenelor si declanseaza hipertensiunea
- sosuri si maioneza: contin multe grasimi si va indeamna sa le asociati cu alte produse nesanatoase, precum cele de panificatie si fainoasele (daca nu puteti renunta la ele, preparati sosurile dietetic si nu cumparati maioneza, si faceti-o in casa)
- produse lactate grase: sunt greu de digerat, iar dupa 40 de ani, metabolismul incetineste, in plus nu sunt indicate in caz de diabet sau daca suferiti de diferite forme de cancer
- luati calciul din oleaginoase precum nucile sau alunele.
De adaugat!
- consumati multe lichide
- consumati cel putin o portie de peste gras pe saptamana sau luati suplimente cu omega 3.
Peste 60 de ani aveti grija la osteoporoza
De evitat!
Consumati soia cu moderatie, desi este renumita pentru efectele sale benefice, are un continut ridicat de oxalati care blocheaza calciul, astfel incat organismul nu-l mai poate utiliza.
Renuntati la bauturile carbogazoase, care contin acid fosforic ce intensifica eliminarea renala a calciului. 
Painea alba si fainoasele obtinute din faina alba, prelucrata, leaga calciul la nivel intestinal de substante care nu se absorb, ci se elimina prin fecale.
De adaugat!
Vitaminele sunt esentiale, acum organismul asimileaza mai greu vitaminele si mineralele si de aceea aveti nevoie de suplimente prescrise de medic. Beti multa apa, pentru a va asigura nevoia de fluide care contracareaza constipatia, un simptom specific persoanelor in varsta/sedentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu