vineri, 23 mai 2014

Rasfat Spa cu bani putini

Tratamentele profesionale sunt exceptionale pentru trup si suflet, dar cand nu vi le permiteti din cauza banilor ori din cauza timpului, un ritual la domiciliu bine pus la punct poate sa le inlocuiasca, avand efecte asemanatoare. Tot ce trebuie sa faceti este sa va rezervati cateva ore doar pentru voi si sa transformati o parte din locuinta intr-un spa. Aveti nevoie de uleiuri esentiale cu arome care va binedispun, prosoape, cateva fructe, miere, sare, ulei de masline, ceaiuri, muzica linistitoare, alune, bucatele de ciocolata (mici gustarele pentru pauzele dintre tratamente). Incalziti bine camera de baie, pentru ca spa inseamna terapie prin apa, iar aburii ajuta pielea sa-si deschida porii si astfel sa fie receptiva la tratamente, sa elimine toxinele. Important este sa va inchideti telefonul, ca nimeni sa nu va deranjeze, apoi amenajati un loc comod cu multe perne si sa aveti o sticla cu apa minerala la indemana pentru a va hidrata. 
In lipsa unui masaj, muschii se relaxeaza usor cu un halat de baie incalzit in uscator sau sa incalziti un prosop mic in cuptorul cu microunde si sa-l puneti pe gat, in zona cervicala pentru a va detensiona mai repede. Apoi bagati in congelator o masca de ochi cu gel sau cateva boabe de mazare in doua pungi mici, ori felii de castravete reci, taiate mai groase, pentru relaxarea ochilor (una din aceste recomandari le puteti aplica pe ochi cand aplicati masca pe fata). Puneti-va halatul si pregatiti mastile si tratamentele corporale. Intre timp lasati apa sa curga in cada, picurand putin ulei esential pe bec, astfel caldura lui raspandeste aroma, si dati drumul la muzica pentru a crea o atmosfera relaxanta. Iata ce trebuie sa faceti pentru par, fata si corp:
Tratament pentru par
Umeziti parul si aplicati un ulei de par, un amestec din ulei de masline, din seminte de struguri si ricin. Apoi infasurati parul intr-un prosop, cel putin 30 de minute. Intre timp puteti sa faceti alt tratament, lasand timp uleiului sa hraneasca profund parul. In schimb, daca aveti parul deteriorat, pregatiti o masca intens nutritiva dintr-o banana, o lingura cu miere, un galbenus si doua linguri cu ulei. Dupa ce a expirat timpul de actionare al mastilor, se spala parul, apoi se aplica balsam pe toata lungimea, lasati sa actioneze 10 minute, apoi clatiti si lasati parul sa se usuce natural.
Masti pentru fata
Hranitoare si hidratante, aceste masti redau tenului catifelarea. Aplicati una dintre ele cat timp lasati sa actioneze tratamentul pentru par.
Masca 1: combinati o lingura cu miere si un albus, aplicati amestecul pe fata, lasati sa actioneze 10 minute, apoi indepartati cu un prosopel inmuiat in apa calda.
Masca 2: maruntiti in blender catefa felii de ananas, caisa, papaia si amestecati aceasta pasta cu o lingurita de ulei de masline si una cu miere. Aplicati pe fata si lasati sa actioneze 10 minute.
Exfoliere perfecta
Pregatiti un scrub natural amestecand 6 linguri cu zahar, 1 lingura cu lapte si 2 picaturi de ulei esential (la alegere). O alta reteta de scrub este din 2 linguri cu zat de cafea, 2 linguri cu ulei de masline si 2 picaturi de ulei de portocala sau de lamaie. Intrati in cada, umeziti pielea cu dusul, apoi exfoliati trupul cu miscari circulare, folosind unul din aceste scruburi. Apoi lasati sa stea pe piele timp de 10 minute, iar la final clatiti cu apa calda alternand cu apa rece.
Baie cu lapte - este una dintre solutiile cele mai rapide pentru a reda pielii aspectul neted, decat multe produse de lux. Umpleti cada cu apa, adaugati 2-3 cesti cu lapte, 2 picaturi de ulei esential si apoi scufundati-va in lichidul magic timp de 20 de minute. Clatiti-va cu dusul apoi aplicati lapte, unt ori ulei de corp cu miscari usoare.
Masaj de final 
Aplicati pe degete putin ulei de masline sau de seminte de struguri si masati zona nasului si obrajilor, pana cand simtiti ca tensiunea dispare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu