vineri, 9 mai 2014

Scapati de insecte in mod natural

Tantarii, mustele, furnicile, albinele, toti sunt vizitatori obisnuiti pe timp de vara, de multe ori inofensivi, dar extrem de suparatori, care iti pot transforma concediul intr-un razboi continuu. Daca pana acum credeati ca singurele arme sunt insecticidele din comert, iata ca sunt si alte metode. Natura va poate oferi multe solutii, precum:
1. Mustele vin neinvitate si se aseaza pe masa, pe ferestre...
Solutia este dafinul: umpleti mai multi saculeti din panza cu cateva frunze de dafin si ii atarnati langa usi si ferestre, iar mirosul le va alunga in mod natural.
Sau agatati saculeti cu menta zdrobita prin toate camerele, si nu doar ca va indeparta mustele dar va parfuma placut casa.

2. Desi furnicile sunt complet inofensive, reprezinta o prezenta nedorita in casa.
Solutia este portocala: infngeti in coaja acesteia cateva cuisoare, apoi infasurati portocala intr-o bucata de panza si punteti in locurile unde ati remarcat prezenta furnicilor.
Sau puteti folosi cateva coji de castravete in locurile prin care pot intra furnicile.
Sau turnati o solutie de apa cu sapun de-a lungul traseului pe care-l urmeaza si apoi puneti doua bariere din bicarbonat sau piper.
3. Tantarii
Pur si simplu nu puteti dormi cand va bazaie toata noaptea sau chiar va inteapa fara mila.
Solutia este lavanda: parfumul plantei va va proteja impotriva intepaturilor. Aplicati ulei volatil de lavanda pe piele inainte de culcare si veti avea un somn linistit.
Alte solutii:
- aprindeti lumanari cu aroma de citronella, una dintre cele mai obisnuite si eficiente arme pentru alungarea insectelor
- turnati intr-un dispozitiv de aromaterapie cateva picaturi de ulei volatil de eucalipt (acesta va tine la distanta tantarii pentru aproximativ 2 ore)
- dati foc la cateva frunze de rozmarin uscate puse intr-o scrumiera (mirosul nu este tocmai pe placul tantarilor)
- puneti  busuioc in ghiveci pe pervazul de la geamuri sau in locurile prin care stiti ca intra tantarii, cum ar fi balconul (protectia este oferita de substantele active din busuioc si de mireasma puternica pe care o elimina aceasta planta).
4. Viespile si albinele, fiind mai periculoase decat resul insectelor si foarte deranjante, acestea necesita o solutie imediata si drastica. Intepatura lor poate crea probleme serioase de sanatate celor alergici.
Solutia este cafeaua: intr-o scrumiera puneti cafea macinata pe o folie de aluminiu si dati foc (mirosul va alunga viespile si albinele).
O alta solutie ar fi sa pregatiti o capcana: puneti intr-o sticla bucati de carne sau peste si putin suc de portocale. Atat viespile cat si albinele vor fi atrase de miros si vor intra in sticla. Si tot ce veti avea de facut va fi sa puneti dopul si gata scapati de ele instantaneu si in totala siguranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu