sâmbătă, 10 mai 2014

Revista Asul Verde Mai 2014

Luna mai, luna lui Florar, este pentru natura o adevarata descatusare de forta, de frumusete, de sanatate care nu se compara cu nici o alta perioada din an. Odata cu Florar, si-a facut aparitia si noul numar al Revistei Asul Verde Mai 2014. Subiectele de interes pentru sanatate si frumusete, sunt reunite in aceasta minunata revista lunara. Cand afara ploua si e urat, majoritatea parintilor isi pun copiii sa se joace in casa. Ceea ce este gresit, conform cercetatorilor englezi. In urma testelor realizate de ei s-a dovedit ca tusea, durerile in gat si stranutul se lipesc mai greu de copii, atunci cand sunt lasati sa se joace afara, indiferent de vreme. "Atacatorii" la boala se raspandesc mult mai greu in aerul umed, decat in spatiile inchise si incalzite, in vreme ce copiii dobandesc rezistenta si se calesc. Iata care sunt subiectele lunii mai:
  • Conform ultimelor statistici europene, cancerele de rect si colon inregistreaza cresteri de-a dreptul inspaimantatoare. Cele mai multe cazuri de cancer colo-rectal pot fi atribuite stilului de viata si alimentatiei moderne. Cum se explica acest fenomen, care include si Romania? Ce factori de risc intervin in declansarea cancerului de rect? Care sunt simptomele cancerului de rect? Poate fi depistat in stadiu incipient? Exista mai multe tipuri de cancer de rect? Dupa tratamentul chirurgical se mai poate "reconstrui" ceva? Ce sfaturi generale, legate de alimentatie si stil de viata, aveti pentru bolnavii de cancer de rect? La toate aceste intrebari si multe altele, ne va raspune Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar specialist in chirurgie oncologica si chirurgie proctologica.
  • Cancerul de rect si de colon sunt vazute, de regula, ca afectiuni strans legate intre ele, factorii de risc, terapia si evolutia lor prezentand foarte multe similitudini. In medicina naturala, totusi exista un aspect extrem de important in cazul cancerului de rect: tratamentele externe sunt foarte eficiente si le veti gasi detaliat in revista Asul Verde.
  • Marul - Lupului este o planta otravitoare, dar folosita judicios, sub indrumarea fitoterapeutilor, n-are pereche in puterea de a tamadui cea mai cumplita boala a vremurilor in care traim: cancerul. Veti descoperi si cateva tratamente pentru diferite tipuri de cancer.
  • Cald sau rece? La ce folosesc? Cand si cum sa le aplicam? Intinderi, entorse, contractii, crampe...Cand trebuie sa aplicam pe ele cald si cand rece? Amandoua fac bine, dar nu reactioneaza in acelasi fel, iar Asul Verde ne va arata cum sa le folosim in mod corect si la timpul potrivit.
  • Problemele de memorie pot aparea la orice varsta, dar avem tendinta sa fim nelinistiti de ele pe masura ce imbatranim, deoarece ne temem ca semnalizeaza diverse boli sau degradarea functiei intelectuale. Cand trebuie totusi sa na ingrijoram? Asul Verde ne va prezenta cateva strategii experimentate cu succes pentru a remedia aceasta problema.
  • Iubim o culoare, pentru ca ne face bine sau pentru ca ceva din simbolistica ei corespunde unei anumite nevoi, spun cromoterapeutii, si invers, o culoare pe care n-o apreciem poate corespunde unui blocaj, unei suferinte. In schimb, complementara ei poate fi benefica. Cand totul este cenusiu afara sau in suflet trebuie sa apelam la culori. Care sunt efectele cromoterapiei asupra sanatatii si cum se folosesc culorile pentru decorarea interiorului, vom afla in paginile revistei Asul Verde.
  • Cu toate ca ofertele magazinelor de cosmetice sunt bogate si foarte tentante, retetele de frumusete preparate si aplicate acasa, cu ingrediente naturale, din camara sau din frigider, sunt preferate, in ultimul timp de mai multe femei. Pentru ca sunt ieftine, proaspete, lipsite de chimicale si usor de preparat. Bucataria poate deveni un laborator ideal, nu doar pentru torturi si prajituri, ci si pentru creme, lotiuni demachiante si tonice preparate din alimente, ierburi si flori.
  • Mai ales primavara, regimurile de slabit apar ca ciupercile dupa ploaie. Scoase la iveala de sub paltoane, kilogramele in plus se vad ca prin lupa. Ca sa le veniti de hac, trebuie insa sa stiti ce dieta sa alegeti, pentru ca truda slabitului sa nu fie in zadar. Cele patru regimuri cuprinse in paginile revistei Asul Verde sunt simple sigure.
  • Numarul enorm al divorturilor, al tinerilor care voteaza tot mai mult cu singuratatea si  cu obscentitatile aflate in expansiune pe internet, au determinat un grup de psihologi si sociologi din Canada, sa realizeze o ancheta a secolului, intitulata "Incotro, dragostea?". Ea a fost intinsa pe durata a 10 ani, iar rezultatele sunt de-a dreptul apocaliptice.
  • Alte articole interesante: ulcerul de stomac; Berea - ce-i place stomacului face bine si la obraz; Delicatese cu pui; Cele cinci secrete ale iubirii; Test: Lasati suficienta libertate iubirii dvs.?; Puterea rugaciunii - Cand stiinta spune "da"!; Forma maxima - Capul sus, Trei exercitii simple de relaxare; Leacuri arhaice din Carpati (V); Arome pentru trup si suflet; Din lumea animalelor - Ceasul pasarilor; Antologia leacurilor de sanatate - Litera C, D; Horoscop Mai - Zodiacul sanatatii. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu