joi, 7 august 2014

Machiajul de vara pe pielea aramie

Machiajul acestui sezon pune in valoare noua culoare a pielii si aduce un plus de luminozitate. Culoarea aramie este mai deschisa sau intensa, in functie de tipul de piele si de nuanta ei. Nu ne bronzam toti la fel si nici nu avem acelasi fototip. De aceea, nu e indicat sa folosim toti un factor de protectie solara care sa permita pielii sa produca astfel cantitatea de melanina maxima. Daca pielea este sensibila si foarte alba, avem nevoie de SPF 50, pentru un bronz delicat, intr-o nuanta de cafea cu lapte. Daca pielea este inchisa, un SPF 20, 30 este suficient sa ne protejeze si sa capatam un bronz ciocolatiu. Iar machiajul trebuie ales in functie de intensitatea bronzului.

Pentru blonde, cu bronz cafea cu lapte
Tenul delicat, usor atins de soare are nevoie de un pic de culoare si o doza mare de stralucire si luminozitate. Cremele BB uniformizeaza tenul, intensifica nuanta, iar daca au putin sidef, bronzul va fi mai bine evidentiat.
Roz si auriu, sunt cele doua culori care se asorteaza cel mai bine bronzului delicat, fara sa-i stirbeasca din farmec si fara sa-l puna in umbra, chiar subliniindu-l. La fel de valoros este movul, orice pastel sau culoare sidefata potrivindu-se cu nuanta de cafea cu lapte.
Ochii fardati discret trebuie conturati de o mascara care sa defineasca genele. Volumul si curbarea genelor reprezinta cel mai potrivit mod de a va pune in valoare ochii, dar e neaparat sa folositi mascara rezistenta la apa.
Putin stralucitoare, roze sau oranj, buzele vor capata un sarm aparte. Important este sa alegeti glossuri sau rujuri hidratante.
Recomandari pentru un machiaj reusit:
- nu abuzati de farduri sclipitoare si aplicati-le doar pe anumite zone: fie pe obraji, fie pe pleoape
- folositi farduri in culori discrete, altfel bronzul va pali sub intensitatea culorilor
- pentru obraji, alegeti un fard cu mai multe nunate si putin irizant, in care sa predomine aramiul
- pentru unghii optati pentru culori proaspete sau sclipitoare, in tenditele verii: auriu, pasteluri de verde, albastru sau lila.
Pentru brune, cu bronz ciocolatiu
Ca bronzul sa dureze mai mult, este obligatoriu sa aduceti pielii un plus de hidratare. Iar ca sa mentineti frumoasa culoare aramie, o data la doua, trei zile, amestecati in crema de zi putin autobronzant.
Este indicat sa nu folositi creme grase, ci putin mai fluide, sa alegeti lotiuni sau geluri hidratante pentru zi, pe care sa le aplicati cu generozitate inclusiv pe gat si decolteu. Formulele delicate nu vor incarca tenul si il vor pregati pentru machiajul sic.
Bronzul este foarte frumos, dar va aduce un  dezavantaj: aplatizeaza formele. Asadar aveti nevoie de putin fard de obraz care sa dea volum fetei sau de o pudra bronzanta care sa intensifice culoarea, insistand pe pometi, maxilar si frunte.
Se poarta albastru, mai ales turcoaz, iar cu pielea aramie se potriveste de minune. Galbenul, auriul si argintiul pot pune si ele in valoare zona ochilor, scotand bronzul in evidenta. Nu abuzati de mascara, aplicati doar putin pe varful genelor, cat sa le defineasca.
Pentru buze, alegeti nuante calde de caramel, corai, mandarine, coniac sau un gloss cu particule.
Recomandari pentru un machiaj reusit:
- asteptati sa se absoarba crema de zi in piele inainte sa aplicati pudra bronzanta
- scuturati pensula inainte sa aplicati pudra bronzanta, pentru a nu incarca tenul (tusele trebuie sa fie fine, cat mai naturale)
- ca machiajul ochilor sa fie unul rezistent, folositi creioane rezistente la transfer, ce pot fi aplicate pe toata pleoapa, nu doar pe contur
- evitati sa aplicati pudre sau geluri iluminatoare pe mijlocul fetei (acestea se folosesc doar pe pometi si intr-o cantitate foarte mica).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu