marți, 5 august 2014

Stevia - dusmanul zaharului, al depresiei si retentiei de apa

Gustul dulce este cel mai placut omului. Iar zaharul a devenit din generator de energie un adevarat drog, provocand dependenta si boli. Este si motivul pentru care tot incercam sa inlocuim zaharul cu sirop de artar, miere, fructoza sau indulcitori sintetici. Toti inlocuitorii zaharului au bune si mai putin bune, insa stevia este arma perfecta impotriva zaharului.
Stevia este o planta din familia asteracee, ruda cu floarea-soarelui, ale carei frunze sunt considerate in prezent cel mai bun inlocuitor al zaharului. Indulcitorul de stevie este de mare ajutor diabeticilor si obezilor.
Pentru ca s-a constatat ca aceste boli sunt datorate in primul rand combinatiei nefaste de carbohidrati si grasimi, ajutorul stevia este de nepretuit. Acest indulcitor este hipoglicemiant, fiind un puternic stimulent si reglator al activitatii pancreasului. Prin urmare, stevia ar putea servi ca adjuvant in tratamentul diabetului de tip II, prin inducerea asupra pancreasului a unei stari de necesitate de a elibera insulina.
Pe langa avantajele dulcetii, stevia are efecte benefice asupra altor boli complicate, datorita proprietatilor ei. Hipertensiunea este tinuta sub control de un consum regulat de stevia. Extractul de stevia are efect vasodilatator si totodata ajuta la eliminarea excesului de sodiu din organism. Consumul zilnic (1 gram) reduce intensitatea si frecventa crizelor cardiace, scazand riscul de infarct al pacientilor ischemici. Folosirea steviei ca indulcitor mai are si alte avantaje:
- regleaza ritmul cardiac, ajutandu-i pe bolnavii cu aritmie cardiaca
- este cunoscuta drept antidot al starilor de anxietate si depresie
- regleaza pH-ul si impiedica aparitia candidozei
- are o actiune antivirala
- reduce febra si atenueaza starile de ameteala si durerile de cap.
Combinatie minune impotriva retentiei de apa
Se amesteca 2 lingurite cu soc amestecat in parti egale cu tei la o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat 8 minute, apoi se bea indulcit cu 6 picaturi de extract de stevia, cate 3-4 cani pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu