miercuri, 1 octombrie 2014

Alimente antiimbatranire - tinerete fara batranete


Tinerete fara batranete, asta ne dorim noi, femeile. Dincolo de varsta din buletin, tinerete inseamna un corp sanatos, ferit de boli grave si plin de energie, care nu se lasa invins de oboseala fizica si psihica. Dincolo de riduri, tineretea sta in cat de bine stiti sa va ingrijiti, in stilul vostru de viata si dieta alimentara corecta pe care o urmati. Sunt multe alimente care va mentin frumusetea si vitalitatea, insa iata care sunt unele din cele mai importante:

Afine - avand in vedere cantitatea mare de antioxidanti continuta de aceste fructe, consumul de afine reduce riscul de boli cardiovasculare, tromboza si infarct miocardic. Datorita proprietatilor bactericide, afinele sunt utile contra inflamatiilor tractului urinar si rinichilor, stimuleaza regenerarea celulelor de la nivelul retinei si imbunatatesc circulatia. Frunzele de afin imbunatatesc multe din functiile corpului uman si previn astfel imbatranirea prematura.
Ananasul e ideal daca vreti sa aratati si sa va simtiti mereu tineri, deoarece aduce multe vitamine C, B9, caroten. Aportul de fibre e important, la fel si cel de minerale. Este apreciat pentru virtutile sale digestive, fiindca are in componenta o enzima care usureaza digestia proeteinelor, o proprietate ce dispare insa cand ananasul este gatit.
Avocado este o sursa importanta de potasiu, un mineral care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la diminuarea riscului de accident vascular cerebral. Studiile i-au demonstrat eficienta si in prevenirea cancerului de prostata si de san. Secretul sta in anumiti compusi din avocado capabili sa detecteze celulele precanceroase si sa le distruga, fara a le afecta pe cele sanatoase. De asemenea, avocado contine cea mai mare cantitate de luteina carotenoida dintre toate fructele. Aceasta este o substanta care combate eficient imbatranirea cataractei si ajuta la prevenirea altor boli de ochi care pot aparea odata cu inaintarea in varsta.
Dieteticienii recomanda banana deoarece este un aliment care se asimileaza cu usurinta. Este bogata in fibre, are un continut echilibrat de glucide, vitamine, minerale, oligoelemente, favorizeaza dezvoltarea sistemului imunitar si cresterea. Vitaminele continute de banana sunt de mare ajutor pentru organism: vitamina C pentru tonus, vitamina B6 pentru producerea hemoglobinei, vitamina B3 contribuie la constructia celulelor, vitamina E are rol de protectie.
Daca vreti sa fiti mereu tineri si sanatosi, consumati zilnic o cana de broccoli. Contine vitamine si minerale care tin departe multe boli grave si furnizeaza energia si vitalitatea de care aveti nevoie, indiferent de varsta.
Ceapa contine zahar, vitaminele A, B, C, sodiu, potasiu, fosfat, nitrati calcarosi, fier, sulf, iod, siliciu, acizi, ulei volatil, glucochinina. Regleaza metabolismul si stimuleaza sistemul imunitar.
Ciupercile contin vitamina D, care nu se gaseste in alta leguma, sunt bogate in fosfor, albumina, vitaminele B1, B2, calciu si potasiu. Doar 100 g de ciuperci proaspete au 20-30 kcal. Zaharurile existente in compozitia lor sunt glucide de structura care iau parte la procesele de constructie a maduvei osoase. Ciupercile sunt un aliment dietetic deoarece nu contin amidon.
Fasolea neagra contine folati, foarte usor asimilabili de organism, beneficiu pentru creier. Este foarte bogata in fibre vegetale care impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina.
Iaurtul consumat zilnic, intareste sistemul imunitar. Este foarte hranitor, combate hipertensiunea arteriala. Scade riscul aparitiei cancerului de colon si combate instalarea osteoporozei datorita continutului mare de calciu.
Marul se gaseste tot timpul anului, e bogat in vitamine si are efecte benefice asupra organismului, marul fiind fructul de baza al alimentatiei. Magneziul, potasiul, calciul sunt prezente din belsug, insa generoasa e si oferta de provitamina A, vitamine din grupul B si mai ales faimoasa vitamina C, care alunga infectiile, fixeaza calciul si are un continut caloric mic.
Morcovul are aproximativ 87% apa, e bogat in minerale, vitamine si acid folic. Cantitatea mare de alfa si betacaroten este foarte importanta pentru copii. Morcovul contine carbohidrati, unele uleiuri esentiale si compusi cu azot. Un morcov mediu are 25-30 kcal. Vitamina A din morcov are un rol important in intarirea imunitatii organismului, intretinerea sanatatii pielii, intestinelor si plamanilor, sustine cresterea celulelor din organism si regleaza tranzitul intestinal.
Paducelul contine principii active de natura flavonica, acid cafeic, colina, ulei volatil cu actiune sedativ-cardiaca asemanatoare valerianei. Fructele au vitaminele B si C, acizi. Este un excelent intaritor pentru inima.
Salvia contine principii amare, uleiuri volatile si substante estrogene. Imbunatateste activitatea ficatului, inlatura balonarile si celelalte indispozitii legate de proasta functionare a ficatului. Are actiune depurativa, elimina mucozitatile abundente din aparatul respirator si stomac, stimuleaza pofta de mancare, inlatura tulburarile intestinale si diareea.
Pigmentii din sfecla rosie au un rol esential in detoxifierea organismului. Sfecla e bogata in antioxidanti in special betaina. Previne aparitia cancerului la ficat, iar fibrele continute de sfecla sunt eficiente pentru absorbtia de metale grele si alte toxine care trec prin intestine si sunt filtrate de ficat.
Smochinele sunt pline de fibre, si consumate in mod regulat scad nivelul zaharului din sange si reduc riscul aparitiei diabetului zaharat. Datorita continutului bogat in antioxidanti, potasiu, mangan, organismul vostru va fi protejat de actiunea agentilor patogeni.
Rozmarinul reduce riscul aparitiei accidentului vascular, protejeaza celulele creierului, preintampina aparitia bolilor degenerative si atenueaza vizibil aspectele procesului de imbatranire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu