vineri, 24 octombrie 2014

Coafura in functie de varsta

Lungimea si forma parului ne fac sa aratam spectaculos, insa asa cum alegem tinuta in functie de varsta, e bine ca si coafura sa tina pasul cu anii.
Daca vestimentatia va ajuta sa ascundeti imperfectiunile trupului, coafurile bine alese au menirea sa stearga ani de pe chip, pe cand altele contrasteaza puternic cu aspectul tenului si va fac sa aratati ridicol sau chiar va imbatranesc. Asta nu inseamna ca la 60 de ani trebuie sa adoptati o coafura gen bob sau parul foarte scurt, iar daca aveti 20 de ani, e musai sa aveti parul lung.
Iata cateva sfaturi pentru a arata cat mai bine indiferent de numarul anilor:
La 20 de ani sunteti libere sa alegeti orice coafura si lungime de par. Fiti cat mai creative si in acelasi timp naturale. Indiferent de culoarea pentru care optati, alegeti nuante vibrante si evitati coafurile prea elaborate, cu bucle bine definite si parul foarte negru care contrasteaza cu delicatetea varstei, imbatranesc si aspresc trasaturile.
La 30 de ani va simtiti stapane pe voi, increzatoare in farmecele voastre. E timpul sa va exprimati sezualitatea si prin coafura si culoare. Daca aveti parul lung, il puteti purta intins, usor ondulat sau tapat si prins in coada. Va puteti juca pe orice lungime de par, de la cele mai scurte la unele mai lungi. Daca aveti deja familie si copii, e bine sa va scurtati parul pentru a-l putea aranja rapid si sa aratati seducatoare in fiecare zi. Tot acum apar si primele fire de par alb, care pot fi usor acoperite cuo vopsea intr-o culoare ce va prinde, dar si cu cateva suvite, in mai multe nuante. Daca aveti sanii mari, e bine sa dati parului putin volum cu bigudiuri sau cu o perie.
La 40 de ani sunteti la a doua tinerete, iar parul va defineste personalitatea. Acum, trebuie sa aveti mai multa grija de podoaba voastra capilara, pentru ca firul de par tinde sa devina casant si se cuvine sa aplicati saptamanal un tratament cu ulei, pentru a-i pastra aspectul matasos. Lungimea ideala este pana la umeri, desi puteti purta si parul scurt. Dati volum coafurii voastre, deoarece parul drept va stirbeste din farmec, insa o frizura dinamica sau cateva onduleuri va indulcesc trasaturile. Daca alegeti blondul, incercati nuante deschise, dar nu nisipii, ci solare, iar daca sunteti adeptele parului inchis, orientati-va spre nuante de caramel sau saten cald. Daca aveti parul cret sau aspru, optati pentru o subtiere in straturi spre varfuri.
La 50 de ani parul scurt este lungimea ideala pentru aceasta varsta, dar nu tuns baieteste. Lungimile pana la umar, barbie sau putin mai scurt sunt cele pe care trebuie sa le alegeti. Indiferent daca alegeti o tunsoare cu linii dulci sau stilul tepos, ambele va vor aduce un aer tineresc, cu conditia sa dati volum coafurii. Dupa ce treceti de 50 de ani, parul devine din ce in ce mai alb, dar aceasta culoare poate fi foarte eleganta. Daca alegeti parul mai lung de umeri, il puteti strange intr-un coc sofisticat, care sa va puna in valoare trasaturile. Bretonul este o alta alegere buna, pentru ca va puteti ascunde ridurile de pe frunte fara nici un efort si sa distrageti atentia de la imperfectiunile tenului. Coafurile trebuie sa fie pline de miscare, in nici un caz intepenite cu mult fixativ.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu