Simtiti ca oboseala va copleseste, iar randamentul va scade pe zi ce trece? Atunci e timpul pentru o energizare a organismului. Tocati marunt doi catei de usturoi si cateva fire de patrunjel, adaugati cateva picaturi de ulei de masline si serviti cu paine de secara, dimineata, timp de o saptamana.
Mirosul usturoiului e dat de uleiurile volatile, care sunt bogate in sulf. Pe langa aceste uleiuri, el contine allicina, enzime, proteine, minerale, lipide, aminoacizi si vitaminele B si C, care fac din el un aliment hranitor.Iata cateva trucuri sa scapati de mirosul usturoiului:
Cum se curata usor
Cateii de usturoi puneti-i 10-15 minute in apa rece inainte de curatare. Coaja se va desprinde foarte usor. Cand ii curatati, umeziti cutitul, tocatorul si mainile, in felul acesta, mirosul neplacut va disparea mai usor.
Cum scapati de mirosul neplacut
De ce sa renuntati la usturoi doar pentru ca miroase urat? Pentru a-i neutraliza aroma, mestecati 2-3 boabe de cafea, o felie de mar sau un fir de patrunjel.
Cum se recunoaste usturoiul proaspat
Cateii de usturoi trebuie sa fie tari cand ii presati, iar coaja sa fie perfect uscata. Exista usturoi alb si roz, insa diferenta de gust dintre cele doua soiuri este nesemnificativa.
Cand aveti arsuri stomacale, furati doar aroma
Daca va place usturoiul, dar stomacul vostru nu-l suporta, apelati la urmatorul truc: ungeti cu usturoi vasul in care preparati salata sau in care serviti ciorba. In felul acesta, celelalte ingrediente vor imprumuta gustul, iar stomacul vostru nu se va revolta.
Cum se pastreaza proaspat usturoiul curatat
Cateii curatati nu se usuca daca ii veti pastra in ulei. Uleiul va capata aroma placuta a usturoiului si il veti putea folosi la salate sau la prepararea fripturii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu