vineri, 30 ianuarie 2015

Ce gresesti cand iti usuci parul

Nu este mare filosofie sa-ti usuci parul, insa, din graba sau ignoranta, faci greseli care duc la uscarea excesiva a firului, la ruperea lui si chiar la pierderea culorii, daca este vopsit. Iata si care sunt cele mai comune greseli:
Nu-l clatesti bine - ca parul sa fie mai usor de descurcat, aplica imediat dupa clatire un balsam leave-in sau un spray special pentru descurcare.
Il piepteni ud - il usuci mai repede daca il indrepti sau daca faci asta pieptanandu-l, insa ai nevoie de un pieptan cu dinti mari. Exista uscatoare cu accesorii speciale (pentru indreptat parul sau care sa te ajute sa-i dai volum) cu forma de pieptan, dar cu dinti rari.
Fixezi uscatorul pe aer fierbinte - temperatura ridicata te ajuta sa usuci parul mai repede, dar asta produce pagube. Seteaza temperatura medie, iar pe masura ce parul se usuca, treci pe rece. Letul de aer rece te ajuta sa netezesti cuticula firului de par si astfel ii vei da forma mai usor, dar si luciu, iar parul se racoreste.
Tii uscatorul prea aproape de par - astfel aerul cald il deshidrateaza si il determina sa-si deschida cuticulele, pierzand din culoare, iar varfurile se despica usor. Trebuie sa tii uscatorul la distanta circ 10 cm si plimba-l in toate directiile.
Nu utilizezi corect peria rotativa - e bine sa nu infasori parul pe ea si sa nu o strangi aproape de scalp ca pe un bigudiu, ci sa lasi suvita sa se roteasca. Astfel, parul se va aerisi si temperatura nu va creste la nivelul firului. Ca sa usuci parul mai repede, coafeaza suvite subtiri.
Insisti pe o anumita zona - usuca parul din mai multe directii, ridicandu-l cu mana, ca aerul cald sa ajunga la radacina, fara sa apropii uscatorul de scalp.
Il usuci cu placa - cand folosesti placa sau ondulatorul electric, chiar daca este doar putin umed, parul este in pericol! Daca vezi ca ies aburi sau auzi ca sfaraie, asta inseamna ca parul sufera arsuri grave si trebuie sa opresti imediat coafatul. Cand utilizezi astfel de produse, trebuie sa aplici mai intai solutii de protectie termica, iar parul sa fie perfect uscat. Altfel, rezultatul va fi dezastruos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu