miercuri, 14 ianuarie 2015

Revista Asul Verde Ianuarie 2015

Ianuarie este, se pare, campioana golului sufletesc. De vina ar fi sarbatorile de iarna care ne-au epuizat, lipsa de lumina si frigul specific, toate combinate cu stresul reintoarcerii la preocuparile zilnice. Fiind cea mai deprimanta luna din an, ce am putea face bun, constructiv, pentru a ne mentine sanatatea si, de ce nu pentru a ne bucura de viata? Iar raspunsul este simplu: sa iesim din casa.
Dar mai intai haideti sa vedem cu ce noutati ne intampina Asul Verde in luna ianuarie 2015:

  • Iarna nu ne aduce doar sarbatori si zapada ci si multe suferinte. Dintre acestea, reumatismul ocupa un loc fruntas, afectand o mare parte a populatiei in varsta. Bolile rumatologice sunt foarte multe - cand ne referim la reumatism, ne referim la 100 de afectiuni ce se regasesc sub acest termen. Ce legatura exista intre mancare si reumatism? Guta poate fi agravata de frig sau de alti factori? Ce putem face pentru a preveni durerile reumatice in sezonul rece? Au bolnavii de reumatism sanse reale de vindecare? La toate aceste intrebari si la multe altele ne va raspune medicul specialist medicina interna, medic primar reumatolog Dr. Simona Caraiola.
  • Bolile reumatice afecteaza oameni de toate varstele, inclusiv tineri si copii. Din pacate medicamentele de sinteza sunt axate in cea mai mare parte, doar pe combaterea durerii, medicina oficiala neoferind solutii pentru combaterea cauzelor acestor afectiuni. Insa, medicina naturista are un arsenal mult mai variat si mai eficient in lupta cu bolile reumatice, asa cum veti vedea in paginile revistei Asul Verde.
  • Capsul strans parca intr-o menghina, creierul lichefiat, ochii inrositi, nasul infundat - racelile se transforma adeseori in sinuzita. Principala cauza o reprezinta rinitele infectioase sau alergice prost tratate. Dar exista si alte cauze precum cele genetice, malformative sau accidentale cand un implant dentar perforeaza un sinus. In Asul Verde veti descoperi cateva sfaturi si remedii pentru a scapa de sinuzita rapid si eficient.
  • Cum sa-i luati temperatura copilului, cum s-o faceti sa scada, cand devine o urgenta... Ce trebuie si ce nu trebuie sa faceti, aflati din recomandarile medicilor.
  • Dupa un program alimentar de sarbatori, excesiv de incarcat, revenirea la normal este dificila. Pentru a face fata atacurilor de foame ce nu vor sa cedeze, Asul Verde ne pune la dispozitie 10 modalitati ingenioase, recomandate de expertii nutritionisti.
  • Asul Verde ne recomanda 4 exercitii super-eficiente pentru tonifierea musculaturii coloanei vertebrale si pentru intarirea centurii vertebrale, ce alunga si durerile de spate suparatoare.
  • Tusea este o reactie de protectie, de care organismul are nevoie pentru curatarea cailor respiratorii.  Insa tusea uscata, neproductiva apare la inceputul bolii si este intotdeauna obositoare si poate provoca hipertensiune, dureri de cap, astm, sangerari nazale si chiar o pierdere de cunostinta de scurta durata. In paginile revistei veti descoperi cateva leacuri rusesti pentru tuse productiva cat si pentru tuse neproductiva.
  • Alte subiecte de interes: Eucaliptul; Uleiul de argan; Medicina preventiva - Cu cat mai devreme, cu atat mai bine; Tratamente cu sucuri de legume si fructe; Frumusete - Farmecul slav; Nutritie - salate; Dosar sentimental - O intamplare in metrou; Stil de viata - Cine vrea sa traiasca sanatos trebuie sa aiba rabdare cu sine; Viata in doi - Femeia peste 40 de ani; Sacroterapie - Sfintii doctori chir si Ioan, cum sa-ti vindeci sufletul inaintea trupului; Scoala plantelor medicinale - Gripa, tuse, uscaciune in gat; Din lumea animalelor - Nebuna de dragoste, Sanatatea pisicilor; Antologia leacurilor - Litera P, R; Ianuarie - Zodiacul sanatatii.
Pretul a ramas acelasi ca si anul trecut (pretul a fost schimbat incepand cu numarul din septembrie - octombrie 2014), adica 3,5 lei.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu