marți, 13 ianuarie 2015

Tratamentul miraculos cu mere pentru o multime de boli

Desi nu este cel mai cultivat fruct, marul este considerat "regele fructelor", datorita faptului ca pe langa numeroasele sale proprietati culinare si medicinale, se combina practic cu toate alimentele.
 Pe langa proportia de 12,6% carbohidrati, sub forma zaharurilor (fructoza), marul contine cantitati foarte mici de proteine si grasimi, fibre vegetale insolubile, acizi organici, flavonoizi, antioxidanti, vitaminele C si E, potasiu, fier si este foarte bogat in bor (un mineral mai putin cunoscut, dar cu o multime de roluri in organism, pe langa care si prevenirea osteoporozei).
Marul este, dupa gutuie, unul dintre fructele cele mai bogate in tanine, care sunt stringente si antiinflamatorii.

Marul are urmatoarele proprietati:
- antidiareic
- laxativ
- diuretic
- depurativ
- hipolipemiant (reduce nivelul de lipide din sange)
- coleretic
- tonic nervos
- antiseptic
- alcalinizant
- antioxidant.
Din aceste motive, consumul zilnic de mere este benefic atat pentru cei sanatosi, cat si pentru cei care sufera in special de urmatoarele boli: diaree, colita, constipatie, eczema cronica de piele, hipertensiune, colesterol in exces, arterioscleroza, colelitiaza, diabet, cancer de colon.
Iata cum se face tratamentul cu mere:
Un tratament cu mere se face mancand 2 kg de mere pe zi, timp de 3-5 zile consecutive (se poate bea si apa). Merele trebuie mancate crude, sub forma de sos de mere, coapte sau fierte, dar fara indulcitori suplimentari. Acest tratament poate fi repetat de cateva ori pe an.
Diaree gastrointestinala si cauzata de colita - fibra din mere (pectina) este un absorbant excelent, care curata intestinul. Reface si flora bacteriana fiziologica, actionand in combinatie cu acizii organici care se regasesc de asemenea in mere.
Boli ale ficatului - merele decongestioneaza glanda hepatica, gratie efectelor lor coleretice si depurative. Sunt foarte recomandate in cazuri de hepatita cronica, degenerescenta grasa a ficatului, cauzata de consumul de bauturi alcoolice si ciroza.
Hipertensiune - merele faciliteaza eliminarea ionilor de sodiu care fac arterele sa se contracte, cresc volumul sangelui si favorizeaza retentia fluidelor in tesuturi. Ele inlocuiesc de asemenea ionii de sodiu cu cei de potasiu, care normalizeaza presiunea sangvina si imbunatatesc functionarea inimii.
Eczeme cronice cauzate de autointoxicare - merle absorb toxinele intestinale, facilitand astfel purificarea sangelui si a pielii. Ele ajuta de asemenea la ameliorarea constipatiei si contribuie la purificarea ficatului, a carui congestie are ca rezultat multe boli de piele.
Exces de acid uric - tratamentul cu mere alcalinizeaza sangele si faciliteaza eliminarea acidului uric prin urina.
Cancer de colon - merele ajuta la evitarea degenerarii canceroase a colonului.
Nivel ridicat al colesterolului  si arterioscleroza - merele reduc nivelul colesterolului si previn arterioscleroza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu