luni, 19 ianuarie 2015

Trucuri care taie foamea instant

De stres, de plictiseala, de nervi sau pur si simplu pofta de ceva bun, ni se face foame! Nu e inca ora de masa sau mai grav, abia ce am terminat de mancat si totusi ne e foame.
Insa, nutritionistii ne asigura ca daca mancam sanatos si echilibrat cu 3 mese principale pe zi si 2 gustari, senzatia de foame nu apare. Daca respectati toate acestea si tot va e foame, atunci trageti un ochi la trucurile de mai jos pentru a scapa rapid de foamea ca de lup:
Apelati la presopunctura - apasati cu degetul aratator 15 - 20 de secundepe zona dintre nas si buza superioara. Aceasta stimulare este transmisa direct centrului foamei din creier si taie imediat pofta de mancare.
Mestecati guma - mestecatul stimuleaza niste nervi ai maxilarelor aflati in stransa legatura cu regiunea din creier responsabila de senzatia de satietate. Purtati mereu in geanta guma de mestecat fara zahar si folositi-o la nevoie!
Beti apa calda, inghitind putin cate putin. Va umple stomacul, va curata organismul si il elibereaza de substantele daunatoare. Acest obicei este unul dintre secretele ayurvedice atunci cand visati la un aliment nesanatos.
Mancati grasimi vegetale - acidul oleic, un tip de grasime nesaturata care se gaseste in nuci, arahide si avocado, taie senzatia de foame. Doua linguri de unt de arahide, o mana de nuci sau un sfert de avocado sunt suficiente pentru a pacali poftele ce pot aparea pe parcursul zilei.
Spalati-va pe dinti - pasta de dinti si apa de gura va ajuta in lupta cu foamea. Mentolul din ele neutralizeaza ca prin minune pofta de dulce sau de mancare bogata in grasimi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu