duminică, 4 ianuarie 2015

Vremea în martie 2015 | Prognoze ANM pe termen lung

Vremea e mereu schimbătoare și orice prognoză are o marjă de eroare. Cu cât perioada este mai îndelungată, cu atât erorile sunt mai mari. Dar aparatura avansată și talentul meteorologilor fac ca aceste erori să scadă din ce în ce mai mult. Vremea pe luna martie 2015 poate fi prognozată de pe acum. De fapt, prognozele oferite de Administrația Națională de Meteorologie se fac trimestrial și pot fi accesate pe www.meteoromania.ro.
Vom prezenta pe scurt o analiză a cum va fi starea meteo în martie 2015.


O răcire ușoară, sub limita normală se va resimți în partea de nord și vest a țării cu temperaturi sub media multianuală lunară de 3.5 grade Celsius.

Banat
În primele zile ale lunii martie, în Banat temperatura maximă pe timp de zi va depăși valoare medie, ajungând la 9 - 10 grade urmând ca o răcire treptată să scadă temperatura cu 4 - 5 grade. Precipitațiile vor fi în mare mixte cu o cantitate însemnată (40 - 60 l/m2)

Crișana
Ceva mai cald decât în Banat, dar temperatura nu va trece de 9 grade Celsius. Nopțile vor fi reci pentru această perioada, termometrul scăzând până la -5 grade Celsius.

Maramureș
Temperaturile medii diurne se vor menţine, în general, între 2 şi 4 grade până spre sfârşitul lunii februarie, pentru ca în primele zile din martie să crească uşor şi treptat.

Minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situându-se în medie, între -4 şi -6 grade până pe data de 26 februarie, când vor scădea spre -8...-10 grade.


Transilvania
Normele climatologice pentru temperatura medie 0 - 5 grade Celsius denotă o vreme rece pentru această regiune dar nu excesivă. Precipitațiile vor fi în limitele normale trecând puțin peste 40 l/m2.

Muntenia
În Muntenia putem vorbi de un fenomen apatic. Deși în restul zonelor va ninge pe locuri restrânge, aici ninsorile își vor face prezența chiar și la sfârșitul lunii. Precipitațiile vor trece pe alocuri de 70l/m2


Dobrogea
Vreme calmă cu temperaturi cuprinse între 8 - 10 grade maxime ziua și -3 grade noaptea. Precipitații slabe

Moldova
Precipitații slabe și temperaturi reci, mai joase decât media pentru această perioadă.
Normale climatologice pentru martie -1 - 5 grade Celsius. Precipitații 24 - 36 l/m2.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu