luni, 30 martie 2015

Dieta femeilor ocupate - principii care fac diferenta si variante de meniu

Daca pana acum nu ti-au reusit dietele din cauza binelor cunoscute scuze: lipsa de timp si lipsa de sprijin sufletesc, trebuie sa stii ca nu totul este pierdut. O dieta care da rezultate trebuie sa devina un stil de viata si nu o obligatie neplacuta. Dar ca sa-ti iasa bine, e nevoie sa fii inteleasa si sustinuta.
Cu noua dieta recomandata de un nutritionist, poti sa mananci sanatos si sa castigi ore pretioase, preparand alimentele la cea mai scazuta temperatura. Iata care sunt principiile dietei pentru femeile ocupate:
1. Un set de analize, urmat de o discutie in detaliu care ajuta la personalizarea dietei.
2. Echilibrul este principiul de baza al dietei: daca azi mananci anumite alimente, a doua zi nu vor mai fi aceleasi.
3. Regimul trebuie schimbat la fiecare 3 saptamani.
4. Nu exista alimente absolut interzise, doar excesul alimentar este interzis.
5. Meniul include 2 cani de ceaiuri pe zi. Daca ai dureri de stomac vor fi de galbenele, sunatoare sau musetel. Daca esti insarcinata, anason sau ghimbir.
6. Micul dejun trebuie incarcat, nu sarit. In fiecare dimineata un pahar cu apa plata in care ai stors 2-3 feliute de lamaie. Cina sa fie lejera, luata cu 3 ore inainte de culcare.
7. Zilnic in meniu, 2-3 fructe, 3-4 tipuri de legume, 100-125 g lactate degresate, fibre, cereale integrale, 125 g peste.
8. La 2 zile: 75-125 g carne
9. Pe saptamana 3 oua (fierte tari/omleta din albusuri cu verdeata).
10. Ocazional: inghetata cu fructe, 2-3 tablete cu ciocolata neagra.
Daca poftesti la:
- ciocolata cu alune inlocuieste cu ciocolata amaruie/ciocolata neagra
- inghetata cu ciocolata, alune si arahide inlocuieste cu inghetata cu fructe/vanilie
- biscuiti cu diverse creme inlocuieste cu biscuiti integrali cu fructe
- o lingura cu crema de ciocolata inlocuieste cu o lingura cu miere
- o amandina sau o felie de tort inlocuieste cu o tarta cu fructe.
Variante de meniu:
  • 5 Variante de mic dejun: 2 fructe; 150 g iaurt/lapte degresat cu 30 g cereale (ovaz, tarate, grau); 200 ml suc de legume (morcovi, telina, patrunjel, cartofi, sfecla, varza s.a); 1 felie paine prajita cu 30 g jambon slab de pui/curcan sau 50 g branza degresata si ceai/cafea; 1 ou fiert tare si 1 ardei gras sau o rosie.
  • 8 Variante de pranz: 130 g carne slaba (pui, curcan, vita, vitel) la gratar cu 150 g legume fierte sau crude/salata de sezon; salata de cruditati cu 140 g pui; peste grill cu salata verde/muraturi/250 g broccoli/150 g ciuperci, morcovi s.a...; supa clara de legume si 200 g legume la gratar; exclusiv fructe; 200 - 300 ml sana/chefir cu 1 felie de paine prajita (secara, integrala, tarate)/2 biscuiti integrali; 50 g orez brun (rosu,salbatic) cu 200 g legume fierte sau crude; 250 g cartofi fierti sau copti cu salata verde sau 150 g legume de sezon.
  • 6 Variante de cina: exclusiv fructe; 1 cana supa de legume; 125 g peste (grill/fiert/in folie); 75-100 g lactate degresate; 75-125 g carne slaba (pui/vitel/vanat) la gratar si salata de cruditati; 1-2 cartofi copti cu salata verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu