sâmbătă, 15 iunie 2013

Bronzarea artificiala cu ceai negru - fara efecte secundare


Doar putine persoane pot sa se bucure de soare in toate anotimpurile, cei mai multi in afara verii, se multumesc cu folosirea lampilor, a paturilor de bronzat (solarele) dar si a produselor de pe piata care implica utilizarea de spray-uri, geluri, spume sau creme. Aceste produse au cel mai des ca ingredient activ dihidroxiacetona (DHA) sau eritriloza care functioneaza identic cu DHA, dar mai lent. DHA nu este colorant sau vopsea, dar provoaca o reactie chimica cu aminoacizii din stratul de la suprafata pielii. Aceasta nu implica pigmentarea pielii si nu necesita expunerea la soare, iar efectul este temporar si dispare treptat (3-10 zile).
Bronzarea artificiala are si unele inconveniente: cercetari recente au aratat ca DHA este mai absorbit de straturile profunde ale pielii decat se credea anterior si ca dupa aplicarea unui autobronzant creste sensibilitatea pielii la actiunea nociva a radiatiilor solare. Utilizarea lui poate provoca, de asemenea si dermatita de contact.
O modalitate care inlocuieste cu succes lotiunile de bronzare din comert, foarte accesibila si fara nici un fel de efecte secundare, este folosirea ceaiului negru pe post de autobronzant, ce va ajuta sa obtineti un bronz natural si luminos.
Ingrediente:
- 8 pliculete de ceai negru
- 1 cana de apa
- 1 pulverizator.
Mod de folosire:
Se infuzeaza ceaiul negru in apa, timp de 20 de minute, dupa care se pune lichidul obtinut in sticla cu pulverizator. Cu o zi inainte de a aplica acest autobronzant, folositi un produs exfoliant pentru tot corpul, apoi o crema hidratanta. Dupa ce anterior ati facut dus si v-ati uscat bine, asezati-va in cada si va pulverizati ceai, uniform, pe tot corpul, apoi il intindeti cu un burete prin masaj, avand grija sa acoperiti toate zonele, apoi il lasati sa se usuce. Daca doriti o culoare mai inchisa, repetati procedura de mai multe ori, pana cand obtineti nuanta dorita. Inainte de a va imbraca sa fiti uscata, altfel patati hainele. Bronzarea artificiala cu ceai negru dureaza aproximativ 3 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu