joi, 31 ianuarie 2013

Tutorial cuvinte cheie și descriere pentru Blogspot

Facem un mic pas în SEO (Search Engine Optimization). Succesul unei afaceri online, a unui blog constă în cât de bine îl ai optimizat pentru motoarele de căutare. Când spunem motoare de căutare automat facem referire la Google pentru că, nu, 90% din căutări se fac pe Google. Gigantul e sensibil și cu timpul motorul de căutare a căpătat emoții. Te respinge când nu îl respecți și te adoră când îi faci pe plac. Te apreciază când ești corect și original și se supără rău de tot dacă apelezi la copy-paste. Nu se știu toate trucurile prin care îi poți face pe plac dar măcar poți respecta regulile de bază. Pentru o primă fază de optimizare ai nevoie de etichete META. Etichetele META îmbunătățesc vizibilitatea site-ului și evaluarea pentru motoarele de căutare.

Nu e destul doar textul și titlul articolului.
Să o luăm logic: scrii un text de 1000 de cuvinte. Google te indexează și pune articolul, analizând cele 1000 de cuvinte. Prin această operație, calculează nivelul de "încredere" pentru anumite cuvinte cheie. În cele 1000 de cuvinte se vor găsi o multitudine de cuvinte cheie și "încrederea" se va împarte.
La o căutare pe Google folosind unul din keyword-urile din articol "încrederea" va fi slabă și nu vei fi clasat satisfăcător. Punând o descriere, cu minim 70% cuvinte din articol și maxim 100 - 120 caractere, "încrederea" va fi concentrată în keyword-urile din descriere.

Iată cum poți pune cuvinte cheie și descriere pentru Blogspot.
Dacă ai un blog de nișă e suficient să umbli în codul HTML. În partea <head>  introdu următorul cod.

<meta name="description" content="Descrierea blogului în 100 - 120 caractere">
<meta name="keywords" content="cuvant_cheie1, cuvant_cheie2, cuvant_cheie3">

Dar când ai un blog care tratează mai multe idei, ai nevoie de o descriere personalizată pentru fiecare pagină. Blogspot vine în ajutor și poți seta să ai posibilitatea de a adăugat eticheta META DESCRIPTION pentru fiecare articol.

Urmați calea Setări -> Preferințe de căutare -> Metaetichete
Aici nu mai aveți nevoie de a adăuga în codul HTML cele 2 linii. Descrierea generală a blogului poate fi adăugată aici. Sau puteți lăsa câmpul gol.


În partea dreaptă, la modul de editare în articol, introduceți descrierea care să aibă relevanță cu textul articolului (minim 70% din text să conțină cuvinte din articol). La finalul descrierii puteți adăuga și câteva cuvinte cheie. (delimitate prin virgulă). Cuvintele cheie trebuie gândite în așa fel încât să coincidă cu acele cuvinte utilizate de internauți în căutare.


Verificați după ce ați postat articolul cu descriere dacă se furnizează corecte etichetele META aici.

Dacă nu funcționează, intrați în codul HTML și inserați codul următor înainte de <b:skin><![CDATA[

<b:if cond='data:blog.metaDescription != &quot;&quot;'>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/></b:if>

Verificați din nou.

Nu abuzați de cuvinte cheie! Nu uitați că pasul ăsta e un pas mic în optimizarea blogului/site-ului.

miercuri, 30 ianuarie 2013

Divorturile anului, ajunse la cifre record

Nu este vorba despre divorturile mondene, sunt si ei tot oameni, deci este vorba despre divorturi in general. Intrebarea este: De ce esueaza tot mai multe casnicii si cum o puteti salva pe a voastra?
Cifrele de ultima ora sunt de-a dreptul inspaimantatoare ca nici nu-mi mai vine sa ma casatoresc(;))): in Europa o casnicie din trei sfarseste printr-un divort. Cele mai multe din aceste cupluri abandoneaza viata in doi, deja dupa 4 ani. Chiar si in Iasi in anul 2012, 700 de cupluri au divortat. De ce sunt divorturile inspaimantatoare?
Deoarece dupa moartea cuiva drag, divortul reprezinta cel mai traumatizant moment din viata unei persoane. Cine sufera mai mult dintre cei 2 parteneri?
Psihic, barbatii suporta mai greu despartirea (40% barbatii si 33% femeile), si tot pe ei ii incearca mai des dorinta de a se intoarce la fosta sotie: 16% au acest gand spre deosebire de numai 7% la femei. 90% dintre femei considera ca divortul a fost o decizie corecta. Insa 5% dintre femei cred ca a fost o greseala si 12% din barbati regreta despartirea. Indiferent de cine a cerut divortul, perioada urmatoare este cea mai dura pentru ambele parti. Dupa divort femeile asteapta mai mult pana sa se implice intr-o noua relatie iar 51% dintre femeile divortate nu intentioneaza sa se recasatoreasca si cu cat sunt mai inaintate in varsta cu atat hotararea lor e mai ferma. In total numai 35% dintre femei se gandesc la o noua casatorie, in vreme ce la barbati sunt 58%. Daca o casnicie inseamna munca si efort atunci amandoi trebuie sa se implice pentru ca visul fericirii pana la adanci batraneti sa se implineasca.
 Haideti sa vedem cateva din motivele ce au indemnat cuplurile sa ia hotararea de a se desparti:
  1. Principala problema este ca amandoi vor prea mult: Cuplurile au astazi asteptari atat de mari de la iubire si casnicie, incat cel mai marunt impas le creeaza indoieli profunde. Orice neintelegere sau cearta capata proportii de catastrofa. Specialistii remarca tot mai frecvent faptul ca partenerii cer prea mult unul de la celalalt si de la proiectul comun, numit"viitor". Casnicia trebuie sa le ofere totul: tandrete, intelegere si sprijin reciproc, grija, fidelitate si incredere. Daca relatia nu functioneaza in acest fel 100%, mai ales femeile resimt eventualele imperfectiuni ca pe o infrangere persoanala.
  2. Traiul cotidian sufoca iubirea: 54 % dintre cupluri explica despartirea lor definitiva prin afirmatia "ne-am departat unul de altul". Oamenii se lasa cuprinsi de panica, in loc sa demonstreze disponibilitatea necesara de a lupta pentru sudarea cuplului. In momentul cand partenerul ideal de odinioara nu se ridica la inaltimea exigentelor in viata conjugala de zi cu zi, celalalt reactioneaza cu frustrare si confuzie.
  3. Tot mai multe femei isi inseala sotul: motivul de divort plasat pe locul al doilea dupa motivul financiar. Aproximativ 41% dintre casnicii ajung la esec fiindca partenerul evadeaza fie si pentru o perioada scurta. O tendinta surprinzatoare: femeile nu se mai gasesc in postura de victime, numarul barbatilor inselati de partenerele lor este aproape egal cu al femeilor aflate in aceasta situatie.
  4. Bani, copii, probleme in patul conjugal: 81% dintre femeile divortate considera ca barbatul nu prea le-a ajutat la treburile gospodaresti, 50% considera ca barbatul era foarte dezordonat, insa din partea barbatilor doar 48% considera certurile gospodaresti drept un motiv de despartire, insa jumatate dintre barbati si-au criticat fostele sotii pentru dezordine. Cand vine vorba de cresterea copiilor, 67% dintre femei sunt nemultumite si reproseaza ca sotul s-a ocupat prea putin de copii. O femeie din 3 a avut nemultumiri pe tema banilor, ca s-au simtit dependente din punct de vedere financiar, 22% si-au acuzat sotul de zgarcenie iar 61% dintre femei si barbati si-au reprosat ca au fost prea cheltuitori. Se pare ca barbatii n-au invatat prea mult intre timp, de vreme ce jumatate dintre femei sunt de parere ca problema lor cea mai mare in patul conjugal a fost ca el nu era destul de afectuos.
Iata motivele despartirii in procente:

De ce ne-am despartit? Barbati Femei Total
Ne-am indepartat unul de altul 61% 50% 54%
Partenerul a fost infidel 37% 43% 41%
Ne-am certat intruna 35% 33% 34%
Am petrecut prea putin timp impreuna 37% 28% 31%
Monotonie cotidiana si plictiseala 35% 27% 30%
Prea putina libertate de miscare 21% 27% 25%
Partenerul era violent 5% 23% 16%
Partenerul a simtit ca i se limiteaza libertatea 20% 13% 15%
M-am indragostit de altcineva 11% 7% 9%
Partenerul nu dorea copil 2% 3% 3%
N-am putut avea copii 1% 1% 1%
Griji financiare: Barbati Femei
Partenerul era cheltuitor 62% 61%
Nu cadeam de acord asupra achizitiilor 30% 28%
Dependenta financiara 5% 32%
Partenerul era zgarcit 10% 22%
Certuri legate de educarea copiilor: Barbati Femei
Pareri divergente 81% 80%
Partenerul se ocupa prea putin de copil 42% 67%
Stres in gospodarie Barbati Femei
Partenerul ajuta prea putin 48% 81%
Partenerul era foarte dezordonat 50% 37%
Probleme in patul conjugal Barbati Femei
Partenerul nu era destul de afectuos 36% 47%
Plictiseala/rutina 34% 34%
Partenerul era prea activ 15% 36%
Partenerul avea foarte rar dorinta sa facem dragoste 49% 18%

marți, 29 ianuarie 2013

Grasimea la microscop - grasimi ascunse, acizi grasi saturati si nesaturati

Reducand grasimile in timpul mesei, putem contribui la atingerea sau mentinerea greutatii dorite. Prea multa grasime ingrasa, in aceasta privinta, medicii si nutritionistii sunt de aceeasi parere. De exemplu 1 g de grasime are 9 kcal, prin comparatie 1 g de carbohidrati si 1 g de proteine au doar 4 kcal. Deci grasimea nu este lipsita de consecinte. Nimic nu produce atata energie si asta se traduce in calorii. Zilnic, printr-o hrana bogata in grasimi acumulam rapid, mai multe calorii decat consumam. Rezultatul este excesul de greutate iar cu aceasta se lupta aproximativ jumatate dintre adulti.
Insa grasimea nu este mereu ceea ce pare, nefiind intotdeauna nociva.
Grasimea este o componenta importanta a nutritiei. Membranele celulare au nevoie de grasime, creierul nostru se compune in proportie de 60% din grasime, iar grasimea participa la numeroase procese vitale din organismul nostru. Cine consuma pe o perioada de timp mai lunga prea putina grasime, deci mai putin de 25 g pe zi in cazul unui adult, va suferi un deficit de acizi grasi esentiali si de asemenea, de vitamine liposolubile.Important este sa evitam grasimile rele si sa le consumam pe cele bune in cantitatile recomandate pentru organismul nostru in functie de varsta, inaltime si greutate.
Grasimea animala si cea vegetala nu se deosebesc in functie de densitate energetica, deoarece caloriile calculate pe gram sunt intotdeauna aceleasi, in schimb ele se deosebesc in functie de acizi. Grasimile animale contin preponderent acizi grasi saturati. Grasimile vegetale si cele din peste se compun mai ales din acizi grasi nesaturati. Acizii grasi simplu nesaturati (ulei de masline, ulei de arahide, ulei de rapita) si cei dublu si multiplu nesaturati (ulei de soia, ulei de porumb, ulei de floarea-soarelui, hering, somon, ton, macrou, ulei de in, ulei de nuca) au un efect benefic asupra vaselor si grasimilor din sange, asupra inimii si asupra sistemului de circulatie sanguina. Acizii grasi saturati, in schimb dauneaza vaselor si cresc nivelul lipidelor in sange. Deci este recomandat sa consumam intotdeauna grasimi care contin mai multi acizi grasi nesaturati. Exista si grasimi deosebit de perfide, acestea fiind grasimile ascunse. Deoarece grasimile nu sunt continute doar in unt si ulei, ci si in multe produse lactate, sortimente de branza, mezeluri, produse semipreparate si dulciuri, in cantitati foarte mari, absorbim adesea grasimile ascunse fara sa ne dam seama. Si acestea se depun pe solduri. Priviti si voi unde se ascund aceste elemente nocive, iar pentru urmatoarele cumparaturi optati pentru alternativele cu cat mai putina grasime. Iata o lista cu grasimile ascunse si alternative cu mai putina grasime:
ALTERNATIVE CU MAI PUTINA GRASIME (tabel 1) la alimentele din tabelul 2:


 Produse lactate
 Grasime
 Smantana degresata
 10 g
 Crema de branza 30% grasime
 9 g
 Ricotta 30% grasime
 8 g
 Brie 30% grasime
 13,5 g
 Branza pentru gatit 20% grasime
 6 g
 Branza de vaci 10% grasime
 3 g
 Preparate din carne si mezeluri

 Biftec tartar
 3 g
 File de miel
 3 g
 Jambon
 6 g
 Mortadella cu carne de pui
 15 g
 Carne de vita in conservata
 6 g
 Jambon fiert fara margini de grasime
 3 g
 Piept de pui fara piele
 1 g
 Peste si fructe de mare

 Somon de mare
 1 g
 Ton in suc propriu
 1 g
 Cambula
 1 g
 Cod
 0 g
 Pastrav afumat
 5 g
 Prajitura, inghetata, produse de patiserie, snacksuri

 Popcorn cu sare
 4 g
 Sticksuri
 3 g
 Placinta cu mere din aluat cu drojdie
 3 g
 Rulada de biscuiti cu marmelada
 2 g
 Turta dulce
 7 g
 Chifle cu ciocolata din aluat cu drojdie
 10 g
 Cozonac cu stafide
 9 g
 Biscuiti sarati
 14 g
 Piscoturi
 5 g
Produse semipreparate si de tip fast-food

 Pizza Margherita congelata
 8 g
 Minestrone
 2 g
 Pizza turceasca cu salata
 4 g
 Preparate de uns pe paine

 Marmelada
 0 g
 Miere
 0 g


GRASIMI ASCUNSE (tabel 2):


 Produse lactate
 Grasimi ascunse
 Smantana grasa
 40 g
 Branza cu smantana 60% grasime
 31 g
 Mascarpone 80% grasime
 48 g
 Gouda 45% grasime
 26 g
 Brie 60% grasime
 33 g
 Branza dulce cu verdeata 40%grasime
 10 g
 Preparate din carne si mezeluri

 Carne tocata de porc
 23 g
 Cotlet de miel
 35 g
 Salam
 33 g
 Mortadella
 33 g
 Caltabosi
 34 g
 Carnati
 29 g
 Friptura de pui cu piele
 18 g
 Peste si fructe de mare

 Somon de crescatorie
 14 g
 Ton in ulei
 21 g
 Macrou
 12 g
 Hering
 18 g
 Burta de rechin
 24 g
 Prajitura, inghetata, produse de patiserie, snacksuri

 Arahide prajite
 50 g
 Chipsuri
 40 g
 Prajitura cu unt
 17 g
 Tort cu crema de unt
 20 g
 Ciocolata
 40 g
 Cornulete cu ciocolata
 28 g
 Placinta cu nuca
 33 g
 Saleuri cu branza
 32 g
 Biscuiti cu unt
 11 g
 Produse semipreparate si de tip fast-food

 Foietaj congelat cu spanac si branza
 14 g
 Tocana de mazare cu carnaciori
 6 g
 Cheeseburger
 12 g
 Preparate de uns pe paine

 Crema de nuga cu alune si ciocolata
 31 g
 Unt de arahide
 50 g

luni, 28 ianuarie 2013

Herbalife - o solutie pentru un stil de viata sanatos si activ?

Herbalife sustine ideea pentru o viata in stil wellness cu ajutorul shake-urilor, batoanelor proteice si suplimentelor pe care le-au introdus pe piata poduselor de nutritie. Pe langa produse de nutritie interna au si produse pentru nutritie externa: piele si par. Ei sustin ca solutia unei vieti sanatoase, plina de energie o reprezinta produsele Herbalife care contin toate cele necesare corpului si nevoilor noastre.
Intr-adevar mancarurile preambalate si alimentele de tip fast-food au un continut ridicat de calorii, zahar, grasimi si sare pentru a le oferi un gust mai bun dar care nu ofera organismului substantele hranitoare pentru functionarea optima. Intr-adevar oamenii din ziua de azi au un stil de viata sedentar care nu prea fac sport, fiind  supusi zilnic unui stres puternic si unui program foarte incarcat iar in consecinta caloriile acumulate in exces nu sunt arse si duc la kilograme in plus. Dar oare Herbalife este solutia impotriva tuturor acestor probleme?
De curand am fost si eu la o evaluare wellness la un centru de nutritie Herbalife. In general incerc sa mananc cat mai sanatos si sa iau toate suplimentele necesare luand zilnic multivitamine si minerale. La evaluare am iesit bine in general, ba chiar mi-a iesit o varsta biologica de 12 ani, eu avand 24 de ani si fara sa folosesc aceste produse. Daca eu cu stilul meu de viata si cu preocuparea  mea pentru sanatate am reusit sa am rezultate satisfacatoare, de ce as avea nevoie de produsele Herbalife? Bineinteles ca oricand este loc de mai bine pentru sanatatea noastra care se confrunta cu o multitudine de factori negativi: stres, poluare, facorii genetici, mancare de tip fast-food si cea din magazinele alimentare. 
Chiar am fost si la un seminar la care au venit multi clienti ce si-au prezentat rezultatele, multi din ei fiind varstnici, tineri mai putini. Ei au adoptat acest stil de viata cu 3 mese pe zi din care doua inlocuite de shake-uri. Dar cei tineri vor putea adopta acest stil de viata pana la batranete fara a avea consecinte negative?
Ei zic ca acest shake ar cuprinde toate elementele necesare si nutritive pentru organismul nostru, si ca portia zilnica de shake ar fi echivalentul a 2,5 kg de mancare (din care noi in mod normal am lua tot ce este necesar, dar din cate stim capacitatea stomacului unui om normal ar putea ingera 1,5 kg de mancare pe zi). Pentru toti cei care au adoptat acest stil de viata Herbalife inseamna a manca sanatos si foarte gustos si pe langa asta reprezinta un stil de viata activ si succesul in controlul greutatii fiind o nutritie optima. Rezultate intr-adevar am vazut, persoane care au slabit minim 5 kg pana la 30 kg. La acest seminar am avut ocazia sa incerc si shake-ul lor, este gustos dar nu stiu daca as putea sa mananc asta toata viata in fiecare zi, inlocuind 2 din cele 3 mese. Intrebari sunt multe, dar nu cred ca solutia unei vieti sanatoase si active ar putea fi completata de produsele Herbalife. Ne putem ajuta de aceste produse cand avem probleme cu greutatea si chiar nu avem o alta solutie. Dar pentru mine singurele solutii sunt sportul, grija pentru alimentatie si strategii de diminuare a stresului. Iar stresul cu siguranta nu va disparea cu produsele Herbalife.
Ce mi-a placut la acest seminar a fost ca toata lumea era optimista, vesela si mereu cu zambetul pe buze, ceea ce a fost molipsitor pe moment, dupa am revenit la realitatea de afara care nu e asa de optimista, vesela si buna.
Voi consumati produse Herbalife? Ce parere aveti despre acestea? Sunt ele solutia ideala pentru o viata sanatoasa si activa?

duminică, 27 ianuarie 2013

Tutorial contur colțuri rotunjite pentru Blogspot

De acum încolo voi posta săptămânal câte un tutorial HTML, CSS, JAVASCRIPT, JQUERY și în același timp îmi voi acorda un timp de aprofundare în tainele acestor limbaje. Cunoscătorii știau că până a apărea CSS3, conturul (border) putea fi doar rectangular. Bloggerii foloseau pentru sidebar și main o imagine GIF sau PNG care imita colțul rotunjit. Problema era destul de sensibilă pentru că îți punea capul la contribuție la numărat pixelii pentru o afișare corectă. Nu mai spun de browserele păcătoase care vedeau cu totul altceva decât ai fi sperat.
După cum puteți vedea, Borarola.ro a avut parte de o mică schimbare. A moștenit contur pentru sidebar și corpul articolelor. Banal dar îmi place.


Tutorial pentru Blogspot:
Dacă doriți contur rotunjit pentru întreg blogul dați un search în codul șablonului, bifați Extindeți șabloanele control și căutați după termenul #outer-wrapper. În interiorul acestuia veți introduce codul respectiv. În cazul meu, am vrut un contur rotunjit pentru partea de articole și un alt contur pentru sidebar.

În #main-wrapper:

border-radius:25px; 
-moz-border-radius:25px; /* Old Firefox */ 
border: 1px solid #ccc;

A fost adăugată o linie de cod suplimentară (Old Firefox) în cazul în care clientul navighează de pe un browser Firefox versiune veche.

În #sidebar-wrapper am:

border-top-right-radius:5em;
border-top-left-radius:1em;
border-bottom-right-radius:3em;
border-bottom-left-radius:1em;
-moz-border-top-right-radius:5em; /* Old Firefox */
-moz-border-top-left-radius:1em; /* Old Firefox */ 
-moz-border-bottom-right-radius:3em; /* Old Firefox */ 
-moz-border-bottom-left-radius:1em; /* Old Firefox */ 
border: 1px solid #BFA1AD;

Vă puteți personaliza conturul, să fie mai gros sau mai subțire sau culoarea prin atributul border. Fiecare colț poate fi modificat prin atributul border-[sus/jos]-[stânga/dreapta].

Atenție, CSS3 nu poate fi văzut de Internet Explorer 8 sau versiunile mai vechi. Pentru o documentație completă de contur intrați pe w3schools.com.

joi, 24 ianuarie 2013

Drumul laptelui - o incursiune în culisele Danone

Uite o promoție care aș vrea să o câștig: "O zi la fermă" organizată de Danone România. Vizita se face în cadrul unei ferme partenere Danone - Agroind sau Viorelo International. Ambele ferme au sediul în Focșani, jud Vâlcea. Transportul va fi asigurat de Danone către locațiile celor două ferme. Organizatorul va plăti transportul în valoare maximă de 150 lei. Vor fi organizate zece vizite la care vor participa câte 8 câștigători, alături de un membru al familiei sau prieten. Perioada în care vor fi organizate vizitele este: 1 martie - 31 octombrie 2013.

Concursul se desfășoară numai online, pe www.danone.ro/drumullaptelui. Participanții vor trebui să completeze un chestionar cu întrebări legate de fermele partenere Danone. Răspunsurile la acest chestionar se vor regăsi în textele din sine.
Răspunsurile sunt:

În fiecare zi, Danone colectează de la fermele partenere un volum proaspăt de aproximativ 200 de tone.
Pentru a colecta laptele de la fermele partenere, cisternele Danone parcurg în fiecare zi 5000 km.
În fermele partenere Danone, laptele proaspăt este dat de 8000 de văcuțe.

miercuri, 23 ianuarie 2013

XFactor România nu renunță - sezonul 3 în 2013

Anteniștii nu renunță la formatul XFactor. Deși în primele 2 sezoane audiența nu a fost una așteptată, de multe ori fiind întrecută de filmele vechi de la Protv, Antena 1 mizează în continuare pe emisiunea ce i-a avut câștigători în primele 2 ediții pe Andrei Leonte și Tudor Turcu.

Pentru doritorii de XFactor sunt vești bune: se fac înscrieri online pe xfactor.a1.ro/casting.
xfactor 2013Deși nu se știu multe detalii despre noul sezon din 2013 pariez pe faptul că juriul va rămâne neschimbat, această formulă (Cheloo, Bitman și Delia) fiind net superioară celei din primul sezon cu un no-name în lumea muzicii (Morar) și nu playback-ist notoriu, Adrian Sina de la Akcent.

Divertismentul a lăsat de dorit și s-a văzut. Audiențele au fost la pământ. S-au ridicat în sezonul 2 și poate de asta Antena 1 continuă cu sezonul 3, pentru a șlefui diamantul cât mai bine.

Dacă nu vor mai fi Cheloo, Bitman și Delia pe cine ați vedea în noul juriu?


luni, 21 ianuarie 2013

Românii au talent - de la înscrieri și când va începe sezonul 2013

Primul show de talente apărut în România revine la Protv în sezonul 3 care va începe în primăvara lui 2013. Smiley, Pavel Bartoș și cei 3 membrii ai juriului vă așteaptă la preselecțiile care au loc în cele mai mari orașe din România.
Înscrierile se pot face și pe inscrieri.romaniiautalent.ro.

Formularul de înscriere se completează cu majuscule, fiecare membru al unui grup trebuie să completeze un formular separat.
Românii au talent caută cântăreți solo, dresură de animale, acrobații, grup vocal instrumental, comedianți, ventriloc, numere de magie, imitatori sau alte talente.

Dar când începe Românii au talent? Momentan se fac înscrierile pentru show-ul ROMANII AU TALENT 2013, acestea se fac online pe site-ul romaniiautalent.ro, dar și direct in locatiile special organizate in orasele in care vor avea loc preselectiile pentru spectacol. Sezonul 3 de Romanii au talent 2013 incepe in luna februarie.

Catalog Avon campania C5 2013 (campania din martie - aprilie)

A apărut catalogul Avon campania C5 2013, broșura valabilă pentru campania națională 21 martie - 10 aprilie 2013. Mijlocul primăverii e un prilej bun de a încerca noile produse dar și de a profita de zecile de reduceri la produsele existente. Află care sunt tendințele noului sezon din catalogul Avon campania C5 2013.

Sursa: www.facebook.com/ella89avon

duminică, 20 ianuarie 2013

Se fac înscrieri la concursul Câștigi în 60 de secunde pe casting.a1.ro

Concursul prezentat de Dan Negru, Câștigi în 60 de secunde revine la Antena 1 în 2013. Emisiunea concurs, va avea același program, în fiecare miercuri, de la ora 20:20.

Înscrierile se fac pe casting.a1.ro, e necesar să vă introduceți câteva date personale și asta e tot.
Câștigi în 60 de secunde este un show preluat de la formatul "Minute to Win It" deținut de postul american NBC.

Concursului presupune 10 runde, cu grade de dificultate din ce în ce mai avansate, la finalul cărora, participantul câștigă 100000 lei. Sunt probe în care se folosesc obiecte de uz casnic, care pot fi realizate de toată lumea.
Dificultatea este dată și de timpul pus la dispoziție, 60 de secunde, și numărul de vieți, 3.

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Metode de relaxare rapida

Serviciul, oamenii din jur si imprejurarile nu sunt intotdeauna singurii factori declansatori ai stresului. Deseori si noi contribuind la el, cel putin partial, prin atitudinea noastra. Putin stres nu face rau nimanui insa daca e prea mult devine nesanatos iar noi avem nevoie de relaxare. Iata cateva metode de relaxare, care ne alunga stresul chinuitor:
1. Afirmatii pozitive - repetati mereu in gand ceva de genul: "Totul se va rezolva cum nu se poate mai bine".
2. Respiratie prin talpi - stati in picioare, cu amandoua talpile lipite de podea. Inspirati, retineti aerul pentru cateva secunde, iar la expiratie imaginati-va ca rasuflarea paraseste corpul vostru, iesind prin talpi. Apoi reluati.
3. Masaj la urechi - frecati-va mainile pana le incalziti. Apoi cu degetul mare, aratatorul si degetul mijlociu masati-va bland marginea exterioara a urechilor, ca si cum ati vrea sa-i neteziti indoiturile. Asa se elimina blocajele energetice.
4. Vizualizari - imaginati-va cat de bine va veti simti cand veti incheia proiectul la care lucrati. Realizati un "film" al propriei voastre reusite. Astfel de imagini mentale activeaza o energie proaspata, indreptand-o direct catre scopul pe care vi l-ati propus.
5. Verde inainte ochilor - aceasta culoare intareste nervii, deci fie ca este frunzisul unui copac sau doar un afis, priviti-l indelung si simtiti cum forta culorii vi se transfera.
6. Intinderi de pisica - intindeti-va asa cum ati vazut ca fac pisicile si destindeti toate portiunile contractate ale musculaturii.
7. Frecati-va palmele una de alta, ca sa le incalziti, apoi asezati-le peste ambii ochi si bucurati-va de intunericul odihnitor, simtiti cum vi se relaxeaza muschii ochilor.
8. Punctul de presopunctura "calmul divin" se afla sub genunchi, pe latura exterioara a piciorului, acolo unde incepe muschiul gambei. Exercitati asupra lui o apasare moderata, printr-o miscre de rotatie a degetului aratator.
9. Alungati incordarea scuturand mainele, bratele si dati din picioare iar toata incordarea va disparea.
10. Stati in picioare cu spatele drept, ridicati bratele deasupra capului, intindeti-va cat de sus puteti si inchipuiti-va ca reusiti sa prindeti cu mainile norii de pe cer. Este un exercitiu care va incarca de energie.
11. Mergeti in pas vioi si lejer, balansand mereu mana si piciorul in contratimp. Asa va exersati aptitudinile de concentrare.
12. Zilnic, fie dimineata, fie seara, faceti acest lucru care va elibereaza, improspateaza si intareste atat trupul cat si sufletul. Stati absolut nemiscati sub dus timp de un minut, simtiti ce placuta e mangaierea apei calde care vi se prelinge pe trup. Imaginati-va apoi ca toata agitatia si incordarea sunt luate de pe voi, de apa care siroieste, indreptandu-se catre scurgerea cazii si disparand in ea. Priviti cu atentie curgerea apei si bucurati-va!

vineri, 18 ianuarie 2013

Milka cu biscuiți Oreo în ediție limitată

În sfârșit a apărut în România Milka cu biscuiți Oreo. Descoperă noi motive de tandrețe și exprimă-ți sentimentele cu noile tablete Milka în ediție limitată.

Îndrăznește să fii tandru și în luna februarie, pe lângă campania "Dragostea mare se vede în gesturi mici", caută și Milka cu biscuiți Oreo. Nu vei regreta.

Dacă nu apreciați gustul senzațional al biscuiților Oreo încercați și celelalte variante în ediție limitată:  Milka cu bomboane gen M&M și Milka cu cremă de lapte și alune de pădure.
Vor fi ușor de recunoscut pe rafturile din magazine pentru că vor avea un ambalaj special: Milka I love you, Milka For You and Me și Milka For You.

miercuri, 16 ianuarie 2013

Crezi că ești normal? - Kanal D aduce un concurs de-afară

Crezi că ești normal este un concurs adaptat după versiunea americană a show-ului Are you normal, deținut de Oprah Winfrey adus în România de postul Kanal D. Dacă turcii ar fi inventat concursuri, nu numai seriale, cu siguranță grila de programe s-ar fi umplut. Dar așa, un concurs subțirel, luat de peste mări și țări, cu 2 prezentatori novici n-or să aducă faimă postului.
Acum îmi aduc aminte de ce "Vrei să fii milionar" nu își mai cunoaște continuarea la Kanal D. Umplutura e "Crezi că ești normal?"
Concursul începe în februarie 2013, avându-i prezentatori pe Escu (dacă ați văzut vreodată Super Bingo Metropolis) și Tili Niculae (din serialul "La bloc").
Concurenții, în număr de 2 (formați dintr-un concurent normal și o vedetă autohtonă) vor trebui să răspundă la o serie de întrebări cu NORMAL și ANORMAL. Răspunsul greșit la o întrebare nu va conchide cu terminarea concursului, putându-se răspunde la restul întrebărilor, sumele câștigate reportându-se.
Dacă răspunde corect la toate întrebările, concurentul poate câștiga 25000 lei.
Pentru înscrieri accesați site-ul kanald.ro.

marți, 15 ianuarie 2013

România dansează la Antena 1 – de la înscrieri la finala competiției

Am avut în prima instanță un show de talente care îi înglobau pe toți: muzicieni, dansatori, magicieni, de toate felurile. Pe urmă au apărut showurile de talente de nișă: Vocea României și X Factor. Deoarece mulți români se pricep la dans, nu numai cântat, Antena 1 a achiziționat drepturile pentru Got to dance, adaptat România dansează.
România dansează, adică Got to dance își are originile în Marea Britanie, seria începând cu 2009. Vor fi 5 etape de parcurs către marele premiu. Prima etapă va fi a înscrierilor și a preselecțiilor netelevizate. Vom avea parte de showul adevărat în etapa 2, audițiile cu juriu. Urmează apoi barajul pentru ocuparea locurilor în semifinală.
Câștigătorul finalei va întra în posesia marelui premiu de 50000 euro.
Se pune problema prezentatorilor și a juriului.
Se organizează preselecții în Timișoara, Cluj, Iași, Constanța și București.
Înscrierile se fac pe casting.a1.ro.
România dansează va începe din primăvară pe Antena 1.

luni, 14 ianuarie 2013

Eurovision 2013 România preselecții - programul complet Eurovision selecția națională

Calendarul selecției naționale Eurovision
14 ianuarie - 3 februarie
Trimite în format audio, pe CD, la Registratura TVR (Calea Dorobanților nr 191, sector 1, București) sau la sediile studiourilor teritoriale din Cluj, Iași, Timișoara și Craiova, cu mențiunea "Pentru selecția națională Eurovision 2013" pe plic.

6 - 14 februarie
Piesele vor fi interpretate pe negativ, în fața juriului:
6 februarie - Iași
8 februarie - Cluj
10 februarie - Timișoara
12 februarie - Craiova
14 februarie - București

18 februarie
Anunțarea semifinaliștilor Selecției Naționale Eurovision 2013

23 februarie
Prima semifinală

24 februarie
A doua semifinală

9 martie
Finala selecției naționale Eurovision 2013

duminică, 13 ianuarie 2013

Masuri anticelulita - program de tonifiere

Tesutul conjuctiv se afla sub piele intre muschi si tesutul adipos si formeaza acolo o retea de fibre elastice. Fermitatea acestui tesut este conditionata nu numai genetic, ci este supusa schimbarilor fizice actuale precum sarcina sau luari si pierderi frecvente in greutate, care deseori au ca urmare vergeturi vizibile pe abdomen, fese si picioare. Daca, din cauza mancatului excesiv, celulele adipoase sunt umplute pana la refuz, acestea apasa pielea si apare celulita, asa-zisa "coaja de portocala", deoarece tesutul adipos subcutanat se opune cu inversunare sa elibereze grasimea din celule. Si modificarile hormonale ale femeii, precum sarcina, alaptarea si menopauza pot favoriza aparitia adanciturilor inestetice. Aici se adauga si administrarea de hormoni artificiali precum contraceptivele, care pot favoriza dezechilibrele hormonale. Numai o strategie multipla poate avea succes impotriva celulitei: multa miscare, care actioneaza ca un drenaj limfatic, alimentatia cu scop precis, ce contine substante nutritive care sa sprijine arderea grasimilor din corp si o ingrijire optima a pielii.
Multe femei, mai ales cele cu forme feminine pronuntate, sufera frecvent de inesteticele adancituri cu aspect de coaja de portocala ale pielii. Daca doriti sa luptati impotriva acestora, trebuie sa deveniti activa, deoarece mult promitatoarele creme nu fac minuni singure. Abia daca patrund in piele si "efectul de intindere" este temporar. Piata de infrumusetare ofera in prezent o serie de strategii variate impotriva fenomenului celulitei, care sunt deseori foarte scumpe si rareori eficiente. Numai antrenamentul regulat, o consolidare usoara a muschilor si reducerea grasimilor din meniu, eventual in combinatie cu preparatele speciale precum uleiurile, algele, cremele s.a promit succesul, daca doriti sa scapati de celulita. In plus, puteti recurge la drenaje limfatice, impachetari corporale speciale sau masaje ale tesutului conjuctiv pe care vi le puteti face acasa, la sauna sau centre de wellness de catre profesionistii care sprijina masurile anticelulitice. Pentru aceasta aveti nevoie de instrumente de ingrijire precum periile uscate, buretii de exfoliere sau manusile speciale de lufa. Puteti creste irigatia sangvina si netezi suprafata pielii, astfel incat cremele sau uleiurile anticelulita, care largesc vasele de sange, sa poata intra mai bine in piele si sa-si faca treaba. Si micile role pentru masaj pot stimula irigatia sangvina si epurarea tesutului.
Una dintre cele mai bune masuri impotriva celulitei este exfolierea corporala cu ghimbir proaspat presat. Pentru aceasta curatati o radacina mare de ghimbir, stoarceti-o si puneti sucul intr-un vas mic. Inmuiati buretele vostru de exfoliere in sucul de ghimbir si frecati-va cu acesta zonele problema. Ghimbirul stimuleaza circulatia sangvina si are un puternic efect de curatare. Totusi atentie la pielea sensibila: pentru a evita iritatiile, puteti sa diluati sucul de ghimbir cu putina apa.
O alta masura impotriva celulitei, sunt dusurile calde-reci, numit si dus suedez. Sub dus trebuie sa lasati sa curga pe piele alternativ apa rece si calda pentru a intinde tesutul. Faceti dus initial cu apa calda pentru cateva minute, apoi faceti o exfoliere corporala, de exemplu cu sare de mare, si masati pielea cu o perie semidura: o masura buna pentru a favoriza drenarea. Apoi dati rapid cu apa rece pe picioare, brate, abdomen, spate si fese (cel mai bine in aceasta ordine). Si tenul va va fi recunoscator pentru o inviorare. Aplicati apoi pe pielea inca umeda, geluri anticelulitice sau uleiuri aromatice cu efect de intindere, care activeaza metabolismul. Un efect extrem de puternic de drenare il au ginkgo biloba, ceaiul verde, urzica, rozmarinul si ienuparul din uleiurile de ingrijire (in uleiul de susan, jojoba sau din germeni de grau sau Aloe Vera). Alte masuri impotriva anticelulitei ar fi:
- tratamentele cu alge
- masajele corporale
- impachetari corporale
- bai relaxante in cada.

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Ajutor vreau să slăbesc - emisiune de slăbit la Prima TV

Din 24 ianuarie 2013, Prima TV pregătește telespectatorilor săi o emisiune de slăbit, Ajutor, vreau să slăbesc.
În multitudinea emisiunilor de scandal existente, Prima TV pune accent pe evoluție și au pus la cale primul show dedicat persoanelor care vor să slăbească.
În emisiune, o persoană cu multe kilograme peste limita normală este asistată de un antrenor fitness și un nutriționist în lupta împotriva kilogramelor.
O emisiune de nișă, cu un public numeros, luând în calcul ultimele date: 20% din căutările de pe Google în România fac referire la produse de slăbit, exerciții, diete, vedete care au slăbit și alte derivate.
Să nu vă așteptați ca în emisiune să găsiți pastile de slăbit sau tehnici minune de slăbit. Totul e să aveți răbdare și perseverență. Aveți nevoie și de stimuli și de aceea să invit să urmăriți emisiunea Ajutor vreau să slăbesc.

Ajunși aici, poate doriți să vă calculați indicele de masă corporală (IMC), o variabilă care vă spune dacă sunteți subponderal, supraponderal sau normal. Atenție. Calculatorul este destinat persoanelor peste 20 ani, femei sau bărbați.


Introduceți greutatea dumneavoastră (în kilograme)

Introduceți înălțimea (în centimetri)



Interpretare rezultat:
18,49 sau mai putin - Subponderal
între 18,50 si 24,99 - Greutate normală
între 25,00 si 29,99 - Supraponderal
între 30,00 si 34,99 - Obezitate (gradul I)
între 35,00 si 39,99 - Obezitate (gradul II)
40,00 sau mai mult - Obezitate morbidă

vineri, 11 ianuarie 2013

Zeul războiului - episoade istorice coreene

Zeul războiului, un serial coreean, rulează pe TVR 1 și TVR HD din 7 ianuarie, de luni până vineri de la ora 17:40, fiind un puternic contracandidat pentru emisiunile din intervalul orar 17:40 - 19:00 (Happy Hour - Protv, Acces Direct - Antena 1, Drept la țintă - Kanal D). Vor fi 56 episoade, ce vor trata istoria coreeană, ecranizată intens de seria serialelor Legendele Palatului, televizate tot de TVR 1.
k drama zeul razboiului tvrAșadar, serialul Zeul războiului, o producție 2012, face o incursiune în trecut în Coreea, în perioada Goryeo (918 - 1392). Povestea se învârte în jurul unui sclav, Kim Jun, care ajunge la un range de mare conducător. Iubirea intervine atunci când fiica regelui se îndrăgostește de Kim Jun.
Ce ziceți, serialul Zeul războiului va avea succesul seriei Legendele Palatului?

joi, 10 ianuarie 2013

Explorează o lume fascinantă, Lumea dinozaurilor - campanie Mega Image

Mega Image pregătește o surpriză din 31 ianuarie 2013. Fii gata să explorezi o lume fascinantă de mult dispărută. Ce să fie, ce să fie? Pe lângă campania cu premii, Mega Image deschide magazine, semn de prosperitate și recunoaștere din partea clienților. 
Dacă e cu premii, sigur vor fi bonuri fiscale în joc. Din 31 ianuarie, păstrează bonurile Mega Image, s-ar putea să ai nevoie de ele să participi la concurs. 
Vom reveni cu detalii. 

www.rompetrol.ro câștigă mașina în concursul Rompetrol 2013

Campania, începută anul trecut, este una din cele mai mari campanii organizate în România, întinzându-se pe aproape 3 luni până pe 24 februarie 2013. Concursul Rompetrol se adresează celor care alimentează la Rompetrol.
Că se achită cu numerar, card sau cu un card Fill&Go Personal nu contează, la fiecare tranzacție pe bonul fiscal se va tipări un cod promoțional, alfanumeric, format din 10 caractere. Acel cod se trimite pe www.rompetrol.ro sau prin SMS la 1877.
Condiția este să alimentezi de minim 50 lei. Pentru fiecare alimentare de minim 50 lei introducând codul pe site sau SMS primești centimetri de zăpadă.
Prin această modalitate, clienții pot acumula centimetri de zăpadă vestitori ai premiilor garantate.
Mai mulți centimetri de zăpadă înseamnă mai multe șanse de câștig la tragerile pentru premiile zilnice sau marele premiu un Land Rover Freelancer 2 sau un Range Rover Evoque în fiecare lună.

Dacă ați văzut reclama la concursul Rompetrol v-ați întrebat de ce este entuziasmul că stratul de zăpadă de pe vârful omul depășește o valoare. Ei bine, acel strat de zăpadă e hotărâtor pentru marele premiu. Range Rover Evoque poate fi câștigat dacă stratul de zăpadă de pe Vf. Omu depășește 30 de centimetri. În caz contrat marele câștigător se bucură de un Land Rover Freelancer

miercuri, 9 ianuarie 2013

Spot câinii maidanezi în campania Poliției Române

Îi vedem des traversând trecerea de pietoni, așteptând cuminți la semafor. Deși nu disting culorile și nu au capacitatea cognitivă a omului, fac ceva ce noi nu putem. Nu putem trece strada la trecerea de pietoni.
Nu e o scuză că trecerea e la 100 m distanță sau că ne grăbim. Vorba proverbului, graba strică treaba, în cazul pietonilor, are o statistică îngrozitoare. Peste jumătate din cei care mor în accidentele rutiere sunt pietoni.
Dacă ei pot, toată lumea poate.
Pietonii care traversează neregulamentar strada primesc o amendă în valoare de 70 lei care trebuie plătită în maxim 2 zile lucrătoare. După 48 ore, amenda va crește la valoarea de 140 lei.

marți, 8 ianuarie 2013

Calculator ritm cardiac – frecvența cardiacă maximă

Vă puteți determina singură propria frecvență cardiacă, ținându-vă degetul timp de 15 secunde pe încheietura mâinii sau pe artera carotidă, numărându-vă bătăile pulsului. Înmulțiți valoarea și obțineți numărul bătăilor pe minut. De ajutor sunt și aparatele de măsurat frecvența cardiacă; ele se poartă ca un ceas de mână pe al cărui ecran puteți citi frecvența pulsului.

Ca valori orientative pentru un antrenament optim sunt valabile următoarele date:
- formula pentru frecvența cardiacă maximă (FCM) este: 220 minus vârsta;
- pulsul optim pentru arderea grăsimilor: 60 până la 70% din FCM;
- îmbunătățirea fitnessului pentru inimă-circulație: 70% până la 86% din FCM;
- frecvența cardiacă în repaus (după antrenament):


Vârsta mediu până la bine foarte bine
20 - 30 110 - 88 86
30 - 40 112 - 88 86
40 - 50 114 - 90 88
50 plus 116 - 92 90

În cazul unor valori mai scăzute se recomandă efectuarea unui test de stres EKG la medic, înainte de a începe antrenamentul.
Aveți grijă mereu să nu vă pierdeți răsuflarea și fiți atenți la semnalele corpului dumneavoastră! Mai puțin poate însemna mai mult - mai puțin stres înseamnă mai mult succes și este o garanție a faptului că rămâneți în joc. 

luni, 7 ianuarie 2013

Glicostabil - pentru scăderea și stabilizarea glicemiei

Pachetul Glicostabil are în componența sa trei produse noi, revoluționare care administrate în mod corespunzător duc la detoxifierea organismului (în special a pancreasului), refacerea celulelor beta a acestuia (producătoare de insulină), scăderea glicemiei până la valorile normale și stabilizarea acesteia.
Glicostabil argilă albastră - supliment alimentar 100% natural are un ansamblu de proprietăți benefice pentru organismul uman. Argila este unul dintre cei mai eficienți detoxifianți naturali și constribuie la regenerarea țesuturilor și la remineralizarea organismului. Acționează întotdeauna la distrugerea și eliminarea celulelor nesănătoase și la regenerarea celor sănătoase.
Datorită acestei principale acțiuni terapeutice regenerează celulele beta (producătoare de insulină) ale pancreasului.
Glicostabil Infuzie și Decoct este un produs unic în România datorită faptului că reunește în mod tradițional mai multe plante atent selecționate asociate și dozate optim îmbinând în mod armonios rețetele străvechi cu descoperirile actuale. Unicitatea acestui produs o dă faptul că s-a reușit să i se confere o eficiență hipoglicemiantă maximă prin folosirea în amestecul pentru Decoct (fiertură) doar a acelor plante din care printr-o fierbere mai îndelungată se pot extrage toate elementele terapeutice hipoglicemiante din acestea. Prin combinarea infuziei cu Decoctul se obține un ceai care are un puternic efect hipoglicemic și duce la scăderea zahărului (glucozei) din sânge. Astfel, utilizat în timp duce la stabilizarea glicemiei la valori normale.
Glicostabil Tinctură este un supliment alimentar 100% natural care se obține prin macerarea în alcool a unui amestec din mai multe plante cunoscute încă din antichitate ca având proprietăți hipoglicemiante, preparat după o rețetă unică în România. Acest produs ajută la sensibilizarea membranei celulare pentru a asimila glucoza din sânge.