sâmbătă, 30 martie 2013

Cand este bine sa mancam?

Multe boli provin din nerespectarea unui orar regulat pentru masa. Ideal este sa mancam la ore regulate. Nu se poate impune o regula generala, pentru ca fiecare om are propriul sau program. Insa, in functie de acesta, fiecare trebuie sa-si stabileasca un timp pentru fiecare masa. Intervale regulate de masa si timp de repaus pentru organele digestive dau organismului un ritm de lucru foarte benefic. Foarte importanta este masa de dimineata. Nu trebuie nicidecum sa fie un mic dejun, dimpotriva, trebuie sa fie cea mai consistenta masa a zilei. Orice masina este incarcata cu combustibil inainte de pleca la drum, dar omul isi uzeaza motorul masinariei mancand mai mult seara, dupa ce alearga toata ziua fara a pune combustibil in motor suficient dimineata.
Pentru a reusi sa mancam dimineata, vor fi anumite schimbari in stilul nostru de viata, insa merita efortul. Greu va fi doar cateva zile pana intram in noul ritm. Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne culcam mai devreme seara, pentru a ne putea trezi mai devreme dimineata, ca sa avem timp sa mancam. Apoi, sa avem timpul necesar pregatirii mesei de dimineata. Tot ce se poate face seara, trebuie facut dinainte. La masa de dimineata putem alege in special cerealele integrale, fructe, iaurt, lapte degresat si seminte, arahide, alune de padure, migdale dar acesta il puteti crea in functie de preferintele voastre. Urmeaza doar sa va planificati alternarea si pregatirea lor. Important este sa mancam bine dimineata, sa nu plecam flamanzi de acasa, caci vom cere corpului sa foloseasca din materialele de rezerva din corp (proteine, in special), si aceasta ne va slabi sanatatea.
Masa de pranz este a doua masa ca importanta. Este bine sa nu o servim mai tarziu de 13-14, ca sa nu intarziem cina. Masa de pranz trebuie sa fie de asemenea consistenta. Se poate oare, cand esti la serviciu (iar la serviciu suntem 5 zile din 7) sa mancam un pranz consistent? Da se poate, avand grija, tot seara sa ne pregatim un pachet consistent pentru a doua zi. La pranz putem manca paste si pateuri din legume care sunt tartinabile si pot fi usor transportate in caserole de plastic cu capac si sa nu uitam si de salatele de legume. Cei care sunt acasa la ora pranzului sunt mai favorizati pentru ca ei pot consuma fara griji mancaruri diverse, ciorbe, supe si alte  preparate sofisticate.
Constientizand aceste lucruri, ne dam seama ca ziua incepe de fapt cu seara dinaintea ei, cand se pregateste practic ziua respectiva. Nefacand ceea ce trebuie pentru ziua respectiva in seara dinaintea ei, avem toate sansele sa o ratam. 
Cina ultima masa a zilei, se va servi cu 4 ore inainte de culcare adica la ora 18. Mai sunt inca detalii importante legate de cand mancam. Daca mancam bine la cele trei mese ale zilei, asta inseamna ca nu vom manca deloc intre mese. Acest lucru este necesar pentru a da organelor digestive ragazul necesar sa termine digestia in voie si apoi sa se odihneasca. Deci pauza totala intre mese trebuie sa fie de 5-6 ore. Dar in acest rastimp se bea apa din belsug, la 30-60 de minute dupa masa si cu 30 de minute inainte de masa. Daca respectam aceste lucruri, ne vom simti excelent si nu vom simti foame decat cu jumatate de ora inainte de apropierea orei de masa urmatoare. Si nu trebuie sa consumati dulciuri seara pentru ca se depun pe dinti si se da posibilitatea cariilor sa lucreze noaptea.

vineri, 29 martie 2013

Mentinerea greutatii corporale in limite normale - metode eficiente si inofensive

Intensitatea arderilor specifice fiecarui organism in parte si felul in care ne alimentam, precum si ceea ce mancam determina greutatea corporala. Astazi, exista sute de metode de slabire, insa majoritatea sunt deficitare. In principal acestea se axeaza pe:
1. Folosirea de medicamente, produse chimice, a caror ingestie mareste eliminarea de apa, cand se opreste folosirea produsului respectiv, apa se acumuleaza extrem de repede la loc. Aceasta metoda este periculoasa prin dereglarea de metabolism pe care o produce.
2. Dieta slab calorica, prin care corpul este slabit, vlaguit pe seama distrugerii proteinelor sau a altor nutrienti. Scaderea rapida in greutate nu este recomandata, uneori poate fi fatala.
Iata cateva metode eficiente si inofensive de slabire si mentinere a greutatii corporale in limite normale:
  • Dieta cu aport normal de proteine (aproximativ 50 g pe zi), cu aport scazut de grasimi, in special din cele animale, cu aport normal de glucide.
  • Exercitii fizice in fiecare zi (40 de minute pe zi).
  • A mesteca bine alimentele, a se bea multa apa intre mese.
  • Masa de dimineata sa fie consistenta.
  • Pranzul sa fie moderat.
  • Cina usoara si luat astfel:
- cu 4 ore inainte de culcare pentru persoanele cu greutate corporala normala
- cu 5 ore inainte de culcare pentru persoanele cu 2-3 kg in plus
- cu 6 ore inainte de culcare pentru persoanele cu 5 kg in plus
- ultima masa a zilei la ora 14 pentru cei ce au mai mult de 10 kg in plus (pana la culcare se va bea numai lichide).
Aceasta ultima regula este foarte importanta, cu efecte sigure si se bazeaza pe rationamentul ca dimineata arderile din corp sunt foarte intense (deci nu asimilam), iar cu cat ne apropiem de noapte arderile sunt tot mai slabe si asimilam tot mai mult.
Pentru ca, de regula, oamenii mananca cel mai mult seara tarziu, dupa ce vin de la serviciu, infometati,  aproape fara sa fi mancat nimic in cursul zilei, iar uneori nu servesc nici macar masa de dimineata cand pleaca de acasa, singura solutie este de a muta masa copioasa seara,  care este pentru ei masa principala a zilei, a doua zi dimineata (se cere doar 3 zile grele de vointa). Dupa cateva zile, totul intra in rutina si devine foarte simplu. Instinctul de a manca ceva in timpul serii trebuie neaparat tinut sub control si aceasta se face prin consumul de apa, cate o inghititura de fiecare data cand se simte senzatia de foame. Este nevoie, desigur de vointa, insa efectele sunt sigure. Exista persoane care au slabit in acest fel 10 kg in 3 luni, si apoi urmand acest stil de viata, s-au mentinut sau au dat jos incontinuare kilogramele in plus. In calcularea greutatii normale a corpului trebuie lasata o marja de + sau - 3 kg, deoarece sunt unele persoane cu un sistem osos mai dezvoltat si este normal ca oasele sa cantareasca mai mult decat masa musculara. O metoda foarte la indemana de a aprecia daca sunteti supraponderal este urmatoarea: masurati-va talia cu stomacul relaxat, si de asemenea circumferinta soldurilor. Daca raportul obtinut (talie:sold) este mai mare de 0,85 la femei si 0,95 la barbati, sunteti o persoana supraponderala cu cat valoarea este mai mare peste aceste cifre.

joi, 28 martie 2013

Substanțele radioactive din alimente

Înainte de 26 aprilie 1986 substanțele radioactive din alimente erau foarte puțin amintite. La această dată a avut loc accidentul nuclear de la Cerbobîl. Radiația s-a răspândit pe o suprafață de 2000 km, astfel ajungând până în Bavaria, în Alpi, inclusiv în țara noastră.
Zarzavaturile din sol, de exemplu salata, spanacul sau prazul au fost poluate de pe o zi pe alta cu o poluare radioactivă. Elementele radioactive - izotopul de iod 131 și 132, telurul, cesiul, stronțiul și plutoniul s-au depus pe frunzele plantelor, apoi din sol au ajuns în plante prin rădăcinile acestora.

Radioactivitatea ajunge în organismul animalelor și oamenilor prin alimente poluate. Și carnea animalelor care consumă hrană radioactivă este radioactivă. Scurgerile radioactive din centralele, reactoarele atomice sunt toxice. Odată ajunse în organism dezechilibrează procesele metabolice, influențează diviziunea celulară. În cele mai grave cazuri afectează cromozomii responsabili de materialul genetic. Celulele nu își pot îndeplini funcția, putându-se transforma în celule canceroase. Pot apărea afecțiuni după un termen lung, a căror efecte se vor manifesta numai la generațiile viitoare. Despre aceste efecte nu cunoaștem prea multe.


Din fericire, în prezent nu suntem expuși pericolului acut al radiațiilor, însă accidentul de la Cernobîl a fost un semn de avertizare ca cei competenți să ia măsuri de siguranță. Respectarea acestora este bineînțeles importantă și în prezent.
O regulă generală valabilă: înainte de consum spălați bine legumele și fructele. Eventualele particule radioactive de pe suprafața plantei pot fi îndepărtate cu apă. Pe frunzele exterioare ale verzei sau salatelor se pot depune numeroase substanțe radioactive, acestea trebuie îndepărtate obligatoriu. Gulia se va curăța. Fructele, ca de exemplu căpșunele, merele, strugurii și perele, nu depozitează radioactivitatea radioactivitatea, însă bineînțeles și acestea se vor consuma spălate.
În acele locuri în care după accidentul nuclear a căzut ploaia radioactivă, locuitorilor le-a fost interzis ani dea rîndul să consume ciuperci și fructe din pădure. Pe solul din pădure radioactivitatea se menține pe o perioadă mai îndelungată de timp, deoarece prin plantele care mor și fecalele de animale aceste substanțe reintră în sol. Din acest motiv este interzis consumul de plante medicinale din pădure.

În săptămânile după accidentul de la Cernobîl cărnurile de vită, oaie și iepure se considerau alimente de evitat. Cauza: furajele crude radioactive. În prezent acest pericol nu mai amenință pe nimeni. Păsările - carnea de găină, pui, rață și gâscă au fost afectate în anumite zone. De asemenea nu se recomandă nici consumul de carne de vânat în perioadele de după accident.

Peștii de apă dulce (păstrăvul, știuca, șalăul) au fost afectați numai în cazuri excepționale.
Explicația este că majoritatea peștilor provin din lacuri artificiale, unde nu sunt hrăniți cu furaje proaspete. Nici în cazul peștilor marini poluarea radioactivă nu reprezintă un pericol special.

miercuri, 27 martie 2013

Incaltaminte la moda 2013

Sfarsitul iernii se apropie incet, iar voua va lipsesc hainele potrivite pentru primavara?...(chiar daca martie e inceputul primaverii, inca ninge)
Nicio problema, o mica privire prin magazine si veti gasi imediat vestimentatia voastra personala pentru noul sezon. Descoperiti moda actuala pentru sezonul de primavara si alegeti piese favorite care vi se potrivesc, indiferent de stil, fie feminine sau moderne, nonsalante sau comode. In privinta hainelor este mai simplu sa alegem (chiar daca vrem totul, totusi ne gasim piesa de imbracaminte care a compenseze "totul"), dar ce facem in privinta incaltamintei? Sunt atat de multe, de la tenisi la pantofi si ghete cat mai sofisticate. Iata un colaj de poze cu incaltaminte indrazneata, comoda si haioasa:


Dar ce spuneti de acesti pantofi indrazneti, amuzanti si ciudati? ;))...

marți, 26 martie 2013

Obiceiuri, traditii si credinte de Paste

Calendarul nostru etnografic inregistreaza la Pasti o pagina bogata si variata de obiceiuri, credinte, legende si superstitii. Nici o sarbatoare din calendarul taranesc nu este atat de bogata in traditii ca Pastele. Potrivit conceptiei senine pe care poporul o are despre Inviere, toate obiceiurile si superstitiile in legatura cu Pastele au un scop bun, de dezlegare a tuturor relelor, de binefacere si de bun augur. Nimic intunecat de vraji si farmece rele nu se face in zilele din jurul Invierii. Iata cateva povestiri si legende de Paste:
Floriile
Taranii cred ca in Sambata Floriilor, mortii se scoala din morminte si asteapta la portile Raiului pana la Inviere, cand intra in gradina binecuvantata. Daca sufletele mortilor nu sunt purificate pe deplin, pomenile celor vii le ajuta sa ajunga acolo. In duminica Floriilor, toata lumea merge la biserica, spre a lua martisoare sfintite. Cum au primit ramura de salcie, copiii inghit o martisoara, ca sa nu se imbolnaveasca de galci, de friguri si ca sa fie frumosi si usori ca martisoara. Poporul crede ca salcia e sfanta. Se spune ca pe cand Iisus se afla rastignit pe cruce, Maica Domnului, nestiind unde se afla, s-a incaltat cu opinci de fier, a luat in mana un toiag de otel si a plecat in cautarea lui. Mergand, Maica Domnului a ajuns la o apa peste care nu putea trece. Vazand pe marginea apei o salcie inalta, Fecioara Maria a rugat-o sa se faca punte, ca sa poata trece rau. Salcia i-a ascultat rugamintea si  s-a aplecat punte peste apa, pana la tarmul celalalt. Drept recunostinta, Maica Domnului a binecuvantat-o sa infloreasca cea dintai primavara si sa fie dusa la biserica, spre sfintire, in fiecare an, de Florii.
Legenda oualor rosii
In Vinerea Mare, se tine post negru si nu se lucreaza, e permis doar sa se roseasca oua. In unele regiuni ca Bucovina si Maramures, rositul si inchistratul oualor e o adevarata arta. Se imbina culori si se trag linii atat de desavarsit, incat nu-ti vine sa crezi ca e opera unor maini. O data cu inchistratul oualor, tarancile isi amintesc de legenda lor. Exista o sumedenie de variante. Iata una:
Dupa ce il inmormantara pe Iisus, iudeii se adunara intr-o casa sa serbeze victoria asupra Lui. Cand se asezara la masa, unul le aminti vorbele lui Iisus, ca va invia a treia zi din morti. Atunci mai marele lor spuse in batjocora ca atunci va invia Iisus, cand se vor rosi ouale din farfuria de pe masa si cand va invia cocosul din oala cu supa ce tocmai se adusese la masa. Nu termina bine vorba, ca ouale se rosira si cocosul invia, batu din aripi si incepu sa cante, stropindu-i pe toti cu supa fierbinte. Romanii fac Invierea dupa cantatul cocosilor dintai si rosesc oua ca semn al invierii lui Hristos.
Arderea comorilor
Toti taranii stiu ca in noaptea Pastelui ard comorile. Cele curate ard cu flacara albastruie pentru a fi vazute de catre acela caruia i-au fost destinate de cine stie ce stramos. Daca tu esti fericitul, le poti lua fara sa ti se intample ceva. Exista si comori necurate sau blestemate, acestea ard cu flacara galbena. Au fost ingropate de vreun zgarcit stapanit de Satana, si acum este sunt in posesia Satanei, care tine oala cu galbeni intre picioare si ranjeste mereu de bucurie, privind aurul care arde in oala. Nimeni nu se poate apropia de aceste comori, caci Satana le adanceste mereu in pamant. Daca incerci sa sapi, te schilodeste asa de rau, incat toata viata nu mai esti om si poate sa ti se traga si moartea.
Deschiderea cerului
Pentru oamenii buni din popor, dar mai ales pentru copii, se deschide cerul o data pe an: la Craciun sau la Pasti. Sta deschis foarte putin, cat ai clipi din ochi si se inchide iar. Trebuie sa pandesti mult timp, poate si o noapte intreaga, ca sa poti prinde aceasta clipa fericita, cand orice dorinta ti se implineste. De cele mai multe or, insa, astepti zadarnic, caci te prinde somnul si nu stii cand se deschide cerul. Nu e nimic. Vei fi treaz de Craciun sau la Pastele urmator. Daca nici atunci nu-l vei prinde deschizandu-se, inseamna ca nu esti bun la inima. Pentru tine niciodata nu se va deschide cerul, in cazul acesta.
Sfintirea Pastii
In noaptea Invierii, nu se doarme, toata lumea sta treaza. Satul e o feerie de lumini, in timp ce copiii pandesc arderea comorilor si deschiderea cerului, gospodinele pregatesc blidul pentru sfinti. Iau un cos impletit din nuiele, in culoarea colacilor rumeniti, cu braie colorate in negru si argintiu, in care pun cea mai frumoasa pasca, oua albe si rosii, sare, slanina, zahar, mac, iarba mare, tamaie, o lumanare si colacul popii. Pasca sfintita se ia ca anafura in fiecare dimineata, ouale sfintite raman in casa ca podoaba, fara sa se strice. Din sarea, macul si radacinile de iarba mare se dau vitelor, carora femei haine le-au luat laptele. Felii subtiri de slanina sfintita se pun pe taieturi, cu zaharul sfintit de Pasti se face ceai bolnavilor suferind iar tamaia e buna de afumat casa, grajdurile, animalele si oamenii, ca sa nu se atinga Necuratul de ele. Precum se stie, Necuratul fuge de tamaie. Se mai aprinde tamaie sfintita la Inviere, in timpul marilor calamitati: grindina, potop, cutremur. Tot atunci se aprinde si lumanarea de la Pasti, care a ars in timpul sfintirii pastii. Precum vedem, toate sunt de real folos in casa taraneasca. Inainte de a pleca la Inviere, copiii se spala cu apa neinceputa, dintr-o strachina in care stau un ban de argint si un ou rosu. Aceasta pentru a fi curajosi ca argintul si sanatosi (rosii in obraji) ca oul rosu. Inainte de a se aseza la masa, copii ciocnesc oua. Unul zice Hristos a inviat, iar celalalt raspunde Adevarat a inviat.
Eu merg in fiecare Paste, la bunicii mei la tara. Acolo nu este ca obicei deschiderea cerului si arderea comorilor, insa sfintirea pastii si tot ritualul de mai sus se respecta tot timpul cu sfintenie. Aceasta traditie face ca totul sa fie mai special, iar sarbatoarea sa capete un sens mai profund.
Pastele blajinilor
Pastele mic (sau Pastele blajinilor) provine dintr-un vechi ritual pagan si este tinut la o saptamana dupa sarbatoarea crestina. Aceste semidivinitati (numite si Rahmani, Rogmani, Urici), a treia generatie de la Adam si Eva, ar vietui intr-un taram ascuns dincolo de apa Sambetei, ajutand oamenii sa fie buni si drepti. Ei traiesc doar 30 de zile pe an, ca barbat si femeie, iar la amintita sarbatoare primesc de pomana numai mancare: cozonaci, colaci si oua rosii,  care ajung in lumea lor numai daca sunt aruncate pe o apa curgatoare.
Cum se calculeaza data cand cade Pastele in fiecare an:
Pastele era o sarbatoare de primavara a vechilor evrei, avand ca data fixa ziua a 14-a din luna Nissan (prima luna a calendarului Iudaic), care ar corespunde, azi, zilei de 26 martie. Biserica ortodoxa insa sarbatoreste Pastele la o data care fluctueaza intre 4 aprilie si 6 mai a fiecarui an. Sarbatoarea Pastelui se fixeaza intotdeauna in a doua duminica de la prima luna plina, dupa echinoctiul de primavara, tinandu-se seama si de anii bisecti. Daca luam in consideratie intervalul de timp 1999-2050, folosind modulul de calcul prezentat mai sus, ca cel mai devreme Pastele a fost pe 4 aprilie 2010 iar cel mai tarziu in 6 mai 2040.

sâmbătă, 23 martie 2013

Fond de ten fluid cu efect intens de acoperire SPF 20 - nuanta corecta a tenului

Produsele cu intrebuintari multiple iti scurteaza si eficientizeaza metoda, deoarece te ajuta sa obtii mai mult, folosind mai putin: cheltuieli mai mici si in cele din urma, mai putin timp inainte de a fi gata sa iesi din casa. La fel ca pe majoritatea femeilor, probabil ca nu te deranjeaza sa cheltui ceva mai mult pe un produs daca stii ca merita. Cele mai multe dintre noi au aruncat o groaza de bani pe alegeri proaste in ceea ce priveste produsele de machiaj. Dar cum stii daca e bun fondul de ten ales? Atunci cand fondul de ten sta pe fata ta de dimineata pana seara inseamna ca ai facut alegerea cea mai potrivita. Multe produse ale unor marci mai scumpe sunt realizate cu ingrediente care au sanse mai mici sa-ti obstructioneze porii, sa se decoloreze sau sa se estompeze de-a lungul zilei. Fondul de ten poate dura un an sau chiar doi.
Alege un fond de ten ce reflecta lumina sau amesteca fondul de ten cu un iluminator inainte de aplicare. In caz ca fondul tau de ten arata zgrunturos, pulverizeaza-ti fata cu apa si netezeste marginile cu un burete umezit si intinde bine. Atat timp cat ramai credincioasa unei rutine simple si eficiente, te poti machia si in doua minute. Am pielea sensibila si mereu am avut probleme in cautarea unui fond de ten ideal care sa nu creeze efectul neplacut de masca si sa-mi unifromizeze nuanta tenului. Pana acum am incercat multe fonduri de ten, dar de 6 luni folosesc crema nuantatoare BB Cream de la Garnier pentru ten gras. Si cum mai am putin si se termina, ma gandeam sa fac o schimbare, asa ca am dat o raita prin magazine sa gasesc ceva ce mi s-ar potrivi. Ieri am incercat mai multe monstre, iar fondul de ten castigator a fost cel de la Pharmaceris F, destinate in special tenului sensibil. Deoarece acestea nu incarca inutil tenul, nu creeaza efectul neplacut de masca, rezistand insa pana la 10 ore de la aplicare. Formula fondului de ten, nu contine parabeni, conservanti sau subsatante parfumate. Pharmaceris F camufleaza bine imprefectiunile pielii (petele pigmentare, capilare dilatate, cicatricile postacneice, cearcanele, acneea rozacee) si confera tenului o nuanta naturala si uniforma, lucru confirmat de un procent de 94% dintre femeile cu piele sensibila si forme severe de boli dermatologice. Dupa aplicare pielea era mai neteda, catifelata, proaspata iar culoarea era uniforma si naturala. Filtrul UVA/UVB SPF 20 asigura o protectie crescuta impotriva efectelor radiatiei solare din orice anotimp. Fondul de ten este disponibil in trei nuante: ivory, sand si bronze. Si nu e deloc scump, il gasiti la pretul de 54 lei. Abia astept saptamana viitoare sa-mi iau. Voi ati folosit? Credeti ca e o alegere buna?
Cum aflati nuanta corecta a tenului?
Nuanta pielii fiecarei persoane se imparte in doua tipuri de culori:
- cea calda care are subtonuri galbene
- cea rece care are subtonuri roz.
Odata ce-ti determeni nuanta pielii, iti va fi mult mai usor sa te axezi pe nuantele care te avantajeaza cel mai mult, care se impart in familia celor roz sau a celor de culoarea piersicii. Iata patru metode usoare de a-ti verifica nuanta pielii:
  • Probeaza o bratara din aur si una din argint. Care arata mai bine? Daca cea din aur, ai ten de culoare calda, daca cea din argint, ai ten de culoare rece.
  • Ia ceva portocaliu si ceva roz - cum ar fi o esarfa sau un prosop, si infasoara-l in jurul capului. Daca rozul da mai bine cu pielea ta, ai ten de culoare rece, daca portocaliul te avantajeaza mai mult, ai tenul de culoare calda.
  • Uita-te la venele de pe interiorul incheieturii mainii tale. Sunt vinetii? Ai ten de culoare rece. sunt oarecum verzui? Ai ten de culoare calda.
  • Probeaza o bluza alba, apoi una de un alb mai sters sau chiar crem. Daca cu cea crem iti sta mai bine ai ten de culoare calda, asa ca uitat-te dupa nuante de culoarea piersicii. Daca cu cea alba iti sta mai bine ai ten de culoare rece, asa ca nuantele de roz te avantajeaza.

vineri, 22 martie 2013

Deserturi de post simple si sanatoase

Suntem in post dar asta nu inseamna ca cei care adora dulciurile, trebuie sa renunte la ele in totalitate. Nicidecum! Eu sigur nu voi renunta, din doua motive: pentru ca mi-au placut dulciurile dintotdeauna si pentru ca simt nevoia ca in fiecare zi, dupa masa de pranz sa-mi indulcesc putin buna dispozitie. Intr-adevar gasim multe dulciuri de post si in magazine dar de ce sa nu ne facem un desert simplu, rapid si sanatos chiar la noi in bucatarie, pentru a fi siguri ce mancam. Va recomand sa incercati daca nu toate, macar una din retetele de mai jos:

Trufe cu migdale si curmale
Ingrediente:
- 100 g migdale pisate
- 8 curmale
- 1 lingura pudra de roscove
- sucul proaspat stors si coaja rasa fin de la o limeta
- optional nuci de macadamia, caju, de padure, nuca de cocos sau oricare tipuri de nuci si alune preferati (maruntite)
Mod de preparare:
- puneti curmalele, migdalele, pudra de roscove, coaja si sucul de limeta intr-un blender
- amestecati pana cand amestecul devine omogen si putin rigid
- se mai adauga suc de lamaie daca este necesar
- din compozitie se fac bilute care se dau prin alunele maruntite sau nuca de cocos
- daca doriti in mijloc cate o nuca sau macadamia si le puteti pune in diferite forme
- acoperiti si tineti la frigider pana la servire.

Budinca de orez cu vanilie si scortisoara (o portie)
Ingrediente:
- 350 ml lapte de orez/migdale sau apa
- 100 g orez brun sau cu bobul scurt
- 1 baton de scortisoara
- 1 lingura sirop de agave
- un sfert baton de vanilie.
Mod de preparare:
- puneti laptele de orez intr-o cratita, adaugati orezul, scortisoara, vanilia, coaja si sucul de portocala si siropul de agave
- dati in fiert, acoperiti si lasati sa fiarba inabusit timp de 25-30 de minute, amestecand din cand in cand.
- coaja si sucul de la jumatate de portocala.

Chec pufos cu lamaie si tofu
Ingrediente:
- 350 g tofu tare
- 100 g faina de naut
- 3 linguri sirop de agave
- 2 linguri de apa
- 1 lingura de praf de copt
- coaja rasa si sucul a 2 lamai.
Mod de preparare:
- incalziti cuptorul 
- puneti tofu, siropul, coaja si sucul de lamaie intr-un castron adanc si amestecati cu un mixer timp de 5 minute pana compozitia devine omogena si usoara
- combinati praful de copt cu faina, incorporati in tofu si bateti inca 5 minute
- puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 25-30 de minute pana cand devine ferm, dar elastic la pipait
- scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca usor apoi scoateti din tava, lasati sa se raceasca complet si feliati checul.

Spuma de roscove (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 240 g tofu moale
- 4 frunze de menta
- 2 linguri de praf de roscove
- 2 linguri de apa clocotita
- 2 linguri sirop de orez
- 2 linguri sirop de artar
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- jumatate de scortisoara macinata.
Mod de preparare:
- puneti praful de roscove intr-un castron mic, adaugati apa clocotita si amestecati bine pana la dizolvarea prafului de roscove
- puneti tofu intr-un castron de marime medie si bateti cu mixerul pana devine cremos
- incorporati amestecul de roscove in tofu, apoi siropul de orez iar la final siropul de artar, si bateti bine de cate ori adaugati un ingredient
- la final adaugati esenta de vanilie si bateti usor cu mixerul cate sa se combine ingredientele
- se pune compozitia in 4 paharele si se lasa la racit timp de o ora
- apoi serviti spuma ornata cu cate o frunza de menta.

Pofta buna!

joi, 21 martie 2013

Instalează toate programele deodată

Se întâmplă ca Windows-ul să se bușească și e nevoie de o instalare. Cel mai mult timp petrecut nu e cel în care instalați sistemul de operare ci programele utile. Puteți salva timp esențial dacă ați putea să instalați toate aplicațiile o singură dată.
Țin minte că după ce instalam Windows-ul stăteam 2 - 3 ore să îmi instalez tot ce îmi trebuie (o listă destul de lungă). Până când am descoperit site-ul www.ninite.com. E cel mai ușor și mai rapid mod de a instala software pe calculatorul dumneavoastră.
Disponibil atât pentru Windows cât și pentru Linux, puteți alege din zecile de utilitare (browsere, media, messaging, flash, Java, Office, antiviruși, winrar etc).
Scăpați de chinul Next, Next, Next. Ninite nu va da voie aplicației să-și instaleze vreun toolbar și va alege versiunea potrivită, 32 sau 64 biți.


Fie că îl folosiți pentru dumneavoastră sau când trebuie să instalați cuiva Windows-ul, Ninite.com e un ajutor nesperat.



miercuri, 20 martie 2013

Combate anemia de primavara - tipuri de anemie, cauze, aromaterapie, fitoterapie

La persoanele anemice, globulele rosii sunt mai putin bogate in hemoglobina. Hemoglobina este pigmentul sangvin care contine fier si are rolul de a transporta oxigenul de la plamani catre celule si bioxidul de carbon de la celule catre plamani. S-ar putea crede ca o persoana anemica este palida, dar anemia usoara nu determina o modificare a culorii pielii. anemia este cea mai frecventa afectiune a sangelui, de cele mai multe ori determinata de o insuficienta de fier.
Cele patru tipuri clasice de anemie si cauzele lor sunt: anemia feripriva (este provocata de o alimentatie saraca in fier sau de incapacitatea de absorbtie a fierului in timpul digestiei), anemia pernicioasa (provocata de lipsa factorului intrinsec, substanta necesara absorbtiei vitaminei B12, grupa sangvina A este cea mai expusa riscului), anemia aplastica (provocata de productia scazuta sau nula de hematii, din cauza inactivitatii sau a lezarii maduvei osoase), anemia ereditara (talasemia apare de obicei la populatiile din zona mediteraneana, Orientul Mijlociu sau din sud-estul Asiei si drepanocitoza ce se intalneste mai ales la persoanele de origine africana), anemia megaloblastica (se datoreaza lipsei vitaminei B12 si acidului folic) si anemia hemolitica (determina degradarea prematura a hematiilor, care poate fi declansata de medicamente sau de o infectie). Dar anemia de primavara nu se numara printre ele, pentru ca nu este considerata o boala, ci un sindrom trecator, legat de trecerea de la iarna la primavara. Explicatia este simpla: prea multe grasimi in alimentatie, prea putine vitamine naturale, sedentarism in exces, deci lipsa de oxigen. Cu toate astea rezolvarea problemei este departe de a fi simpla, mai ales cand persoanele lovite de anemie sufera si de boli cronice. Riscul de anemie este mic daca va bucurati de sanatate si va hraniti variat, de exemplu trebuie sa mancati multe alimente care contin fier, cupru si vitamina C continute in vegetale verde inchis, branza, fructe de mare, oua, ficat, cereale integrale, smochine si peste. Pe langa o alimentatie corespunzatoare ar trebui sa incercati si urmatoarele solutii:
Aromaterapie
In caz de anemie, medicina ayurveda recomanda uleiul esential de musetel si pe cel de lamaie. Amestecati cate 10 picaturi din fiecare, cu trei linguri de ulei vegetal. Preparatul se intinde zilnic pe corp, dupa o baie sau undus cald. Procedeul trebuie dublat de absorbtia unui ceai de menta, in care se pun doua picaturi de ulei esential de lamaie si o picatura de ulei de musetel.
Fitoterapie
Printre plantele recomandate pentru a lupta contra anemiei se numara:
- angelica
- stevia (contine fier)
- frunzele de cicoare salbatica
- urzica
- rozmarinul
- cimbrul, preparate ca infuzii.
La fel de eficiente sunt fierturile din radacini de cicoare salbatica, de nuc, de stevie si de patlagina. Se beau cate trei cani pe zi din acest amestec. Morcovul mancat crud sau sub forma de suc, are reputatia ca sporeste semnificativ productia de globule rosii si ajuta la detoxifierea organismului.
Homeopatie
Le este de mare ajutor anemicilor, la fel ca si acupunctura, care deblocheaza energia stocata in organism. Cel mai bine sa va duceti la un homeopat ca sa va faca o formula de medicament personalizata dar puteti apela cu incredere si la urmatoarele preparate ce le gasiti in farmacii: 
- Ferrum metallicum, ce va ajuta sa va refaceti rezervele de fier
- China officinalis, intareste globulele rosii 
- Phosphours.
Cand am avut anemie si nu asimiliam nutrientii si vitaminele din mancare, am fost la medicul de familie, am facut analize, apoi am urmat un tratament timp de 3 luni cu capsule Ferro-Folgamma (miroseau a ciocolata;))), vitamine si minerale Vitamax. Un tratament eficient, timp in care nici parul nu a mai cazut, unghiile erau mai tari si incepusem sa mai iau putin in greutate pentru ca eram si subponderala din cauza malabsorbtiei.
Deci, cel mai bine inainte de a urma remediile naturale contra anemiei si oricare tratament, este bine sa va adresati unui medic, pentru a sti exact de ce tip de anemie suferiti.

marți, 19 martie 2013

Kiwano - un fruct cu țepi

Marile magazine aduc în România fructe care la prima vedere sunt ciudate. Este și cazul fructului Kiwano, un fruct cu țepi, de culoare galbenă. L-am văzut în Lidl dar și în Kaufland și e foarte costisitor, 10 lei/fruct. Prețul e dictat de proveniența lui, originar din Africa dar este cultivat și în alte zone exotice.
Cum se mănâncă Kiwano:
E foarte simplu. Nu are complexitatea unei rodii sau secretele unui avocado. Se poate consuma crud, fiind asemănător la gust cu pepenele galben, kiwi și castravete. Merge de minune în salate, deserturi sau chiar la mâncăruri cu pește. Semințele sunt comestibile.
Fetele îl pot consuma cu ușurință, kiwano este 90% apă, hipocaloric. Nu m-aș mira să văd în curând o dietă Kiwano. Mai amintim faptul că o mare cantitate de vitamina C se găsește în fruct.
Ați mâncat Kiwano, cu ce gust se aseamănă cel mai mult?



luni, 18 martie 2013

Postul Pastelui 2013

Pe 10 martie a fost primul Lasat al Secului de carne, iar pe 17 martie a fost Lasatul Secului de branza. "Postul, zice Sfantul Ioan Gura de Aur - potoleste trupul, infraneaza poftele cele nesaturate, curateste si inaripeaza sufletul, il inalta."
Intrucat postul inseamna mult mai mult decat decat un simplu regim alimentar, iar din pacate viata si ritmul modern in care traim nu intotdeauna ne permite linistea, tihna necesara, atitudinea evlavioasa pe care ar trebui sa o purtam in aceste saptamani. Postul Pastelui, cunoscut si sub denumirea de Postul cel Mare, ce reprezinta Postul de 40 de zile al Mantuitorului (dureaza 7 saptamani).
Trebuie sa retinem ca in Postul Pastelui nu se mananca carne, oua, branza, nu se bea vin, nu se mananca ulei si nici peste decat in zilele cu dezlegari:  sambata  si duminica, de Buna Vesitirea sau vinerea si sambata din Saptamana Patimilor de Florii. De asemenea atunci cand tinem post, este bine sa mergem la biserica, liturghii, sa manifestam o atitudine evlavioasa pentru a ne putea curata si sufletele nu doar trupurile. De exemplu, in rusia oamenii erau mult mai des indemnati sa posteasca decat in alte tari ortodoxe, intrucat clopotele bisericii bateau foarte des, teatrele erau inchise, iar pana in secolul trecut tribunalele isi suspendau activitatea. Toate aceste aspecte erau menite sa indrume societatea spre o anumita cale, ajutand-o in acest fel sa gaseasca mult mai usor puterea de a o face. Pe de alta parte, trebuie sa ne raportam la lumea contemporana in care traim. In timp ce crestinii secolelor trecute au trait intr-un climat linistit, fara mass-media, internet si fara alte tentatii exterioare, climat care le permitea diverse metode de meditatie si viata interioara, ei bine, crestinii de astazi au nevoie de mult mai mult decat simpla vointa crestineasca. De aceea ni se recomanda pe durata postului, un consum mai scazut de informatie televizata, lecturi serioase si chiar duhovnicesti, plimbari prin aer liber si nu prin carciumi, discoteci, petreceri s.a. Cat despre alimentatie, este foarte important insa sa respectam principiile unei alimentatii sanatoase, bogate in vitamine si fire alimentare, atat de utile perioadei de trecere de la iarna la primavara. Ciupercile contin multe proteine, asa ca pot inlocui carnea cu succes. Din ciuperci se pot face sarmale, ardei umpluti, chiftele, zacusca, tocanita, se pot face pane sau se pot adauga la alte mancaruri,  supe, ciorbe, pilaf sau in salate. Fasolea, atat cea uscata cat si cea verde, congelata sau conservata, la borcan, contine fier, proteine si este extrem de hranitoare, indiferent de modul de preparare (insa nici lintea si nautul nu trebuie sa lipseasca din meniul de post). Varza cruda sau murata, nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic al persoanelor care tin post. Nucile sunt satioase si hranitoare si pot inlocui oricand gustarile de peste zi. Postul trebuie primit cu bucurie si multumire in suflet, iar un lucru foarte important este ca perioadele de post nu trebuie sa ne induca frustrari sau pofte, pentru ca atunci postul nu-si mai atinge obiectivul. O alimentatie echilibrata, corecta si cu ingrediente gustoase vor face retetele noastre mai apetisante si atunci ne vom putea concentra mai mult pe celelalte aspecte ale postului: linistea, rugaciunea si meditatia. Un Post usor si implinit va doresc!

duminică, 17 martie 2013

Kiss Cash revine în 2013


Cel mai de succes concurs organizat vreodată la radio revine în 2013. La Kiss FM nu știi niciodată când te lovește norocul. Față de sezoanele trecute, pe lângă mii de euro te așteaptă și multe premii speciale în concursul de primăvara Kiss Cash: scutere, vacanță în Republica Dominicana, un televizor cu diagonala cât casa, 2 ținute Trends by Adina Buzatu, tabletă, laptop, ținute stilate și o super mașină, o Mazda MX-5!

Pentru a te înscrie la concurs:
 - trimite SMS la 0735 600 100 (cu tarif normal, valabil în rețelele de telefonie mobila Vodafone, Orange, Cosmote si Zapp) cu numele, prenumele și orașul în care asculți Kiss FM.
 - online, pe kissfm.ro sau pe pagina Kiss FM de Facebook, la facebook.com/kissfmromania.
După înscriere, asculta radioul și, dacă vei fi sunat de Kiss Fm, spune ce melodie s-a auzit ultima data la Kiss FM.
Nu vă înscrieți dacă știți că nu ascultați Kiss Fm în fiecare zi. E o senzație foarte ciudată știind că ai fost la un pas foarte mic de a câștiga o sumă de bani frumușică.
Durata campaniei: 18 martie - 28 aprilie 2013.

vineri, 15 martie 2013

Reclama Cosmote - 6 cai frumoși (martie 2013)

Cum ar fi dacă ai fi tata internetului? Cred nu puțini ne-am gândit cum ar fi fost dacă noi am fi fost locul inventatorilor, în momentele în care s-a scris istorie și de ce nu în locul celor care au filmat și au postat pe Youtube întâmplări haioase ajunse virale.
Cosmote îți dă o mână de ajutor în îndeplinirea visului tău. Cosmote îți oferă internet nelimitat pe laptop și tabletă la abonament (traficul nelimitat se aplică abonamentelor Connect 3G de la XS până la Connect T, valabile până la 31 martie 2013) și în premieră la cartelă (extraopțiunile Connect Go Unlimited 2.5 și Connect Go Unlimited 6 disponibile la noua cartelă Internet Connect GO, valabile până la 7 iulie 2013).
Reclama Cosmote - 6 cai frumoși.


joi, 14 martie 2013

Detoxifierea ficatului cu prune uscate, hrean si telina

Ficatul este organul prin care se face detoxifierea organismului. Daca ficatul nu functioneaza cum trebuie, toxinele raman in organism, iar sistemul imunitar le poate considera organisme invazive. Acest lucru poate duce la multe probleme de sanatate, printre care inflamatii, risc mai mare de aparitie a infectiilor si alergii sau sensibilitati alimentare. Daca ficatul nu mai poate descompune si elimina excesul de hormoni,  atunci apar diverse dezechilubre hormonale, provocand probleme de sanatate precum sindromul premenstrual sau acnee. Cand nivelul zaharului din sange este ridicat, hormonul insulina determina ficatul sa stocheze excesul sub forma de glicogen. Cand nivelul zaharului din sange scade, ficatul elibereaza glicogen, care se transforma in glucoza.
Daca ficatul nu reuseste sa faca acest lucru, rezultatele sunt oboseala cronica, pofta de dulciuri, luarea in greutate si chiar diabetul. Ficatul stocheaza multe vitamine si minerale esentiale, printre care fier, cupru, vitaminele A, B12, D, E si K. Aproape toate afectiunile alergice, inflamatorii sau metabolice au legatura cu ficatul sau produc disfunctii ale acestuia, amplificand inflamatiile din corp si provocand eczeme, astm, oboseala, infectii cronice, balonarea intestinului, scleroza multipla si artrita reumatoida, care, la randul lor, perturba functionarea ficatului. Si pentru ca activitatea ficatului este continua, simptomele afectiunilor se fac simtite abia dupa o anumita perioada. Oricum daca va simtiti obositi si lipsiti de putere, este posibil ca ficatul sa aiba nevoie de detoxifiere. Daca veti urma un program de detoxifiere va veti bucura de:
- energie si vitalitate sporite
- ten mai luminos
- disparitia neplacerilor digestive
- tranzit intestinal regulat
- respiratie proaspata
- sinusuri desfundate
- infectii mai putine
- ochi mai stralucitori
- gandire mai limpede.
Iata doua tipuri de cure de detoxifiere: una cu prune uscate si una cu telina si hrean:
Detoxifiere cu prune uscate
Intr-o oala se amesteca 140 ml sirop de maces, 50 g scoarta de crusin, 500 g prune uscate tocate in bucatele mici si 1 litru de apa. Se lasa pana incepe sa fiarba apoi se lasa la foc mic timp de 30 de minute, acoperit cu capac. Se raceste, se strecoara, se stoarce bine tot lichidul si se adauga apa plata pentru ca volumul sa ajunga la 2 litri de lichid. Se lasa la frigider timp de 7 zile, timp in care se consuma cate 100 ml, cu 2 ore inainte de culcare, dupa care nu se mai mananca nimic.
Detoxifiere cu telina si hrean
Se spala bine si se curata 2 kg radacini cu tot cu frunze de telina si 400 g radacina de hrean, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se stoarce sucul a 5 lamai, se amesteca cu legumele, se adauga 500 g miere de albine si 100 ml coniac de buna calitate (nu contrafacut cu zahar ars). Se tine preparatul 3 zile la rece in frigider, inchis etans si se ia cate o lingura de 3 ori pe zi, dupa masa.
Mic dejun detoxifiant
Daca nu aveti timp sau nu va place sa luati micul dejun, atunci incercati un cocktail de fructe, ce contine toate substantele nutritive de care aveti nevoie: carbohidrati, vitamine, minerale din fructe, acizi grasi si proteine din seminte.
Ingrediente:
- 200 ml lapte de migdale/ovaz/soia
- 150 g afine sau capsuni
- 1 banana mica
- 1 lingura de seminte amestec (seminte de in, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de floarea-soarelui).
- sucul de la jumatate de lamaie.
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele in blender, pana se obtine o pasta. Apoi consumati imediat dupa preparare.

marți, 12 martie 2013

Pune-ți o dorință pe www.primatv.ro

Vedetele Prima TV îți îndeplinesc dorința. Îți poți invita favoritul la tine acasă, poți avea un rol într-una din emisiunile tale preferate sau poți face parte din echipa de producție pentru o zi. Intră pe www.primatv.ro și spune ce îți dorești și vedetele Prima TV îți pot îndeplini visul. Pentru că dorințele împlinite nasc tot atâtea zâmbete.
Pentru a te înregistra ai nevoie de un webcam și un microfon, ambele conectate la calculator. Asigură-te că ai o conexiune rapidă la internet, evită zgomotele de fundal și păstrează o distanță între tine și microfon.
Intră pe dorinte.primatv.ro și alege una din următoarele emisiuni:

Cronica Cârcotașilor, Mondenii, Trăsniții, Copii spun lucruri trăsnite, Miss Fata de la Țară, Cireașa de pe Tort, Ajutor, vreau să slăbesc, Focus, Focus Monden, Iubiri Secrete.
Ulterior vei alege o vedetă din emisiune și apoi poți înregistra dorința ta.
Campania interactivă de autopromovare a postului Prima TV se va derula în fiecare zi, în perioada 11 martie - 16 iunie 2013.

luni, 11 martie 2013

Rozmarinul - proprietati nebanuite, tonic pentru par

Rozmarinul este un arbust verde cu frunze aciforme. Este inrudit cu menta, salvia, busuiocul si paciuli. Frunzele sunt puternic aromate si erau arse ca aromatizant de egiptenii antici. Actiunea detoxifianta a rozmarinului asupra ficatului ajuta la curatarea organismului si iti da o senzatie de sanatate si stralucire, asemanatoare curateniei de primavara (eu folosesc foarte des rozmarinul uscat pentru a aromatiza retetele mele culinare). Rozmarinul revigoreaza mintea si trupul in egala masura, ajutand la indepartarea starilor de letargie si indispozitiilor, stimuland buna dispozitie, memoria si concentrarea.
Gustul sau patrunzator asemanator pinului, delicios in aperitive si bauturi digestive, stimuleaza pofta de mancare, ajuta la digestie si la absorbtia elementelor nutritive si este mai util atunci cand se consuma alimente grase. Grecii antici cunosteau foarte bine calitatile rozmarinului, de a mentine mintea agera. Studentii care invatau pentru examene purtau coroane de rozmarin pe cap pentru a-si aminti ceea ce invatasera, iar cateva secole mai tarziu, chiar si Shakespeare cunostea calitatile rozmarinului, caci a pus-o pe Ofelia sa spuna: "Si ia un fir de rozmarin, sa-ti amintesti...te rog, iubite, aminteste-ti". Inca din vremurile vechilor egipteni, asocierea rozmarinului cu tinerea de minte avea legatura cu iubirea si fidelitatea. Era pus in buchetele si valurile de nunta si era tinut in mana la funeralii, caci se spunea si ca protejeaza sufletul de rau in eternitate.
O ceasca aburinda de ceai de rozmarin este un inceput minunat intr-o dimineata de iarna. Prin faptul ca stimuleaza circulatia, rozmarinul te incalzeste din cap pana in picioare. Este o modalitate minunata de a alunga moleseala diminetii, dar efectele calmante ale rozmarinului te vor apara de urmarile stresului de peste zi, vor linisti starile de tensiune si anxietate si vor indeparta oboseala si depresia. Merita sa incerci si cand esti mahmur. Fiind bogat in calciu, rozmarinul este un minunat medicament pentru calmarea nervilor. Fie ca il pui in ceaiuri in supe sau in diverse bauturi, rozmarinul este probabil, cel mai celebru remediu impotriva durerilor de cap si a migrenelor. Prin stimularea fluxului sanguin catre creier, relaxarea muschilor tensionati, stimularea digestiei si curatarea ficatului, rozmarinul poate fi un calmant al durerilor de cap cauzate de diverse afectiuni. Dar rozmarinul mai are o calitate si aceea ca da stralucire parului, mai ales daca esti bruneta/satena. Stimuleaza scalpul si foliculii firelor de par si tine sub control descuamarea si matreata.
Tonic cu rozmarin pentru par:
- fierbe doua cani de apa si toarna apa fiarta peste o cana de frunze de rozmarin taiate marunt
- lasa pana se raceste, dupa samponare clateste parul cu acest amestec
- parul va fi mai matasos, stralucitor, plin de vigoare iar pielea capului mai curata si revigorata.
Pentru migrene, dureri de cap si alte migrene gasiti aici.

vineri, 8 martie 2013

Revista Asul Verde Martie 2013

De mult asteptata, revista Asul Verde din martie, deja a aparut si ne incanta cu multitudinea de articole ce asteapta citite. Conform unui studiu, din timpul saptamanal, multi din noi il pierdem astfel: ne uitam 22 ore la televizor (altii chiar mai mult), 12 ore si jumatate il petrecem in fata jocurilor video, 11 ore ascultand radio si doar 5 ore si jumatate il alocam lecturii (sau chiar mai putin). Deci ar trebui sa ne reintoarcem in trecut, si sa alocam lecturii un timp mai mare. Pentru ca lectura nu doar ne ajuta sa ne mentinem mintea tanara si agera pana la adanci batraneti, ci ne duce si pe un taram diferit de realitatea existenta (chiar avem nevoie sa ne mai detasam macar pentru o clipa de realitatea de afara, care nu e prea roz, ci chiar plina de rautate), ne deschide noi orizonturi, ne mentine sufletul tanar, ne da o stare de liniste, si ne face sa fim mai buni.
Nu trebuie neaparat sa citim romane, carti religioase si alte carti, doar din obligatie, ci sa descoperim ce ne-ar place sa stim, si sa facem asta zi de zi. Haideti sa vedem cu ce subiecte ne incanta revista Asul Verde:
  • In Martie ne intalnim din nou cu natura plina de viata si culoare, iar sarbatorile lui Martie ne aduna pe toti la masa (pe 9 martie au fost Mucenicii, pe 10 martie au fost Mosii de primavara, iar pe 25 martie e Buna Vestire, una din cele mai mari sarbatori crestine de peste an).
  • Nici o luna din calendar nu se poate compara cu luminosul, capriciosul si enigmaticul martie, o perioada a sperantei si schimbarii vietii, si tot acum mergem la cules de flori.
  • Conf. univ. dr. Mircea (medic oftalmolog, presedintele Societatii Romane de Oftalmologie) ne raspunde la toate intrebarile legate de belfarita, retinopatia diabetica si conjunctivita, o problema existanta la multe persoane.
  • Ca raspuns la articolul de mai sus, in aceasta revista gasim si tratmentul natural al conjunctivitei, belfaritei si al retinopatiei diabetice cu ajutorul alimentatiei, aplicatiilor externe, plantelor medicinale dar si cu ajutorul vitaminelor, mineralelor si laptisorului de matca.
  • Din lumea plantelor lunii martie, plamanarica, un leac popular stravechi folosit in bolile de plamani (ca tratament intern) si ca uz extern e folosita pentru tratarea ranilor si pecingine.
  • Acum este momentul sa beti, mancati si sa va spalati cu urzici (urzicile sunt bune pentru acnee si alte boli de piele, reumatism, artroze, anemie, flebita, impotenta, ingustarea vaselor coronariene, tromboflebita si chiar puteti face o cura de primavara cu urzici).
  • Trebuie sa incepem curatenia generala de primavara,  dar nu in casa ci in organismul nostru, care are nevoie de o detoxifiere dupa lunga iarna plina de alimente grele care ne-a obosit ficatul, iar acest lucru il putem face cu ajutorul plantelor medicinale, cerealelor, fructelor si legumelor si chiar cu o reteta interesanta cu coniac si ulei de ricin.
  • Tot in numarul din martie puteti citi despre ceaiurile medicinale cu traditie Fares.
  • Putem combate anemia de primavara cu o dieta alimentara, homeopatie, aromaterapie, fitoterapie si chiar putem apela la vinuri tonice preparate din plante, chiar de noi.
  • A venit primavara iar tenul nostru are nevoie de un nou ritual pentru a-i reda tineretea si supletea, prin hidratare si hranire, curatirea cu tratamentul exfoliant ce il putem prepara si noi acasa, creme de casa naturale si nu in ultimul rand cu ajutorul masajului facial.
  • Stiati ca inainte de prima purtare, fiecare haina trebuia spalata de trei ori? Eu stiam ca doar o singura data, dar iata ca revista Asul Verde ne prezinta un articol despre ce trebuie sa stim si ne arata ca nu stiam chiar totul despre haine.
  • Am exagerat de Sarbatori cu mancarea, nu trebuie sa fim necajiti, tot aici gasim un regim de 700 de calorii care ne va scapa de 4 kilograme in doar 7 zile, nu este o dieta greu de tinut si poate fi chiar una de detoxifiere.
  • Ce nu stiam despre zahar si rudele lui, aflam tot in acest numar.
  • Tot in acest numar intalnim si o poveste emotionanta  cu final fericit, a unei doamne care s-a luptat cu moartea, alaturi de sotul ei care si-a luat concediu pentru a putea fi alaturi langa ea zi si noapte.
  • Alte articole ce le regasim in revista sunt: femeile intreba-psihologii raspund, sase metode pentru a ne pastra sanatatea, respiratia completa, indreptar de intretinut plantele de balcon, leacurile lui Sebastian Kneipp cu urzica, rozmarin si ruta de gradina, copiii si animalele, neinchipuite povesti  de dragoste iar la final zodiacul sanatatii.

joi, 7 martie 2013

Săptămâna Scandinavă la Lidl

Săptămâna Scandinavă la Lidl între 11 - 17 martie 2013.
Săptămâna aceasta, busola Lidl indică Nordul!
Bucătăria ta capătă un suflu proaspăt fiindcă acum ai totul pentru un bufet suedez la tine acasă. De la antreuri cu hering marinat în sosuri speciale, delicatese din vânat până la faimoasele fursecuri cu ghimbir, gemul de merișoare și tarta cu migdale, lasă-te cucerit de gusturi noi, nesofisticate, dar nu mai puțin savuroase.
Produsele speciale din Săptămâna Scandinavă vor avea brandul Sodergarden.
Catalogul Lidl poate fi accesat de pe www.lidl.ro.

miercuri, 6 martie 2013

www.glamttitude.ro - campanie promoțională Glamour 2013

JTI International, prin marca Glamour, organizează în perioada 4 martie - 5 mai 2013, o campanie promoțională în care se vor acorda 1569 premii, în valoare comercială de 300.000 lei aproximativ. În acest interval, în locațiile menționate în regulamentul concursului, disponibil pe www.glamttitude.ro, se vor oferi gratis taloane care conțin coduri promoționale unice răzuibile la cumpărarea oricărui pachet Glamour.
Participantul la promoție va trebui să acceseze site-ul www.glamttitude.ro. După înregistrare, se vor putea introduce codurile unice. Acest lucru poate fi făcut și prin SMS la numărul 1734.
Se vor acorda 1550 premii instant constând în 1500 coliere cu cristale Swarovski Elements semnate Kinga Varga și 50 de laptopuri Sony Vaio.
Alte 18 premii se vor câștiga în sistem săptămânal (câte 2 pe săptămână de promoție) prin tragere la sorți
Marele premiu constă într-un colier cu diamante marca Adorri ce are o valoare de aproximativ 42000 lei.


marți, 5 martie 2013

Proprietatile migdalelor - reteta lapte de migdale

Migdalele contin, in principal, grasimi monosaturate, care sunt foarte eficiente in micsorarea nivelului de colesterol nociv, deci pot ajuta la protejarea fata de boli a inimii si arterelor. Vitamina E pe care o contin ajuta si ea la prevenirea aparitiei bolilor cardiace.
Vitaminele B si E si o serie de minerale fac din migdale un pretios tonic nervos si nutritiv pentru creier. Sunt excelente pentru cei care traiesc in conditii de stres, ajuta la calmarea starilor de tensiune, anxietate si asigura un somn linistit.
Consumate in bauturi, mai ales in lapte, migdalele sunt usor de digerat si constituie o alternativa hranitoare a laptelui de mama, pentru intarcare.
Proprietatile lor calmante si relaxante fac din migdale un bun remediu pentru problemele digestive asociate cu stresul, in timp ce efectele laxative ajuta la combaterea constipatiei.
Vitamina E si calciul din migdale reduc simptomele menopauzei si ajuta la prevenirea osteoporozei.
Antioxidantii seleniu si vitamina E ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si protejeaza contra artritei si bolilor cardiace.
Reteta Lapte de migdale:
Dulce si placut, insufletit cu un strop de mirodenii, laptele de migdale este un aliment ideal pentru creier. Bogat in fosfat de potasiu, calciu si magneziu, toti nutrienti vitali ai sistemului nervos central, migdalele imbunatatesc vigoarea, memoria si concentrarea, precum si rezistenta la stres. Lecitina actioneaza ca emulsifiant si furnizeaza colina, foarte buna pentru imbunatatirea memoriei. Laptele de migdale constituie un substituent ideal pentru laptele de vaca sau de capra.
Ingrediente:
- 600 ml apa
- 100 ml migdale fierte si decojite ( se gasesc de cumparat si gata decojite, doar ca sunt putin mai scumpe)
- 1 lingura granule de lecitina
- miere de albine dupa gust (optional)
- un varf de scortisoara macinata.
Mod de preparare:
Se pune migdalele si apa intr-un blender, pana ce se omogenizeaza, apoi se adauga granulele de lecitina si se omogenizeaza din nou, iar la final se adauga scortisoara si se indulceste dupa gust cu miere.

duminică, 3 martie 2013

Sarea si zaharurile - ce trebuie sa stiti?

Sarea, ca si grasimile, a devenit una dintre obsesiile oamenilor. Trebuie tinut cont ca sarea contribuie la cresterea presiunii arteriale dar putini stiu ca acest lucru se intampla numai la 10% din persoane. La restul de 90% sunt mecanisme diferite care stau la baza hipertensiunii. Este suficient sa se verifice tensiunea dupa consumul de sare pentru a descoperi daca sunteti sensibili sau nu, sau efectuati un simplu test pentru a descoperi daca sarea trebuie sa ne preocupe cu adevarat. Oricum, daca este folosita cu moderatie, sarea nu reprezinta o problema pentru majoritatea persoanelor. Dar si aici trebuie sa facem o distinctie. Sarea cea mai periculoasa nu este cea pe care o punem in paste sau in salate, ci cea care este prezenta in abundenta in hrana industriala precum cartofii prajiti sau in produsele de panificatie.
De exemplu eu atunci cand prepar o anumita mancare si folosesc ingrediente care deja au sare, in mancare nu mai adaug sare deloc, si chiar este suficient acel continut de sare. Procentul de 75% din sarea folosita de occidentali deriva intr-adevar din sarea adaugata in cursul procesarii hranei din industriile alimentare. Numai 15% provine din sarea utilizata in bucatarie, iar 10% din sarea natural prezenta in hrana. Este poate asadar util sa-i reducem folosirea, dar este mult mai logic sa eliminam hrana procesata acolo unde este abundenta.
Zaharul este adevaratul vinovat de multe neplaceri, si contrar grasimilor, a putut sa actioneze fara sa fie deranjat de-a lungul multor decenii deoarece nimeni nu suspecta ca ar fi avut ceva de-a face cu necazurile din zilele noastre. In zilele noastre folosim zeci de kilograme de zahar anual. In vremurile antice, hrana cea mai dulce era probabil mierea, dar era disponibila destul de rar si numai in anumite perioade ale anului. Astazi, in schimb, zaharul este peste tot. In afara celui pe care-l punem in cafea, prajituri si biscuiti, zaharul este prezent fara sa stim intr-o mare cantitate de alimente precum bauturile racoritoare, sucurile de fructe, somonul afumat, mustar, ketchup. Asa ca atunci cand ne uitam la continutul de grasime si sare ar trebui sa nu uitam sa vedem si continutul de zahar, pentru a putea avea un control cat de cat. Desi am vazut ca nu exista nici un echilibru in produsele din comert, unde e putina sare este multa grasime si zahar zahar, unde e mult zahar este putina sare, putina grasime si tot asa...In organismul nostru zaharul se comporta precum cleiul varsat intr-un mecanism: lipeste totul. Sau arata la o emisiune a Dr.Oz, cum zaharul in exces perforeaza vasele de sange, si ne afecteaza atat pielea, parul cat si intreg organismul. Acest proces se cheama glicatie, este ceea ce are loc atunci cand zaharul se leagata la alte proteine, le altereaza forma si le deterioreaza functionalitatea. Asadar sa invatam sa-l eliminam treptat, pe cat posibil si sa ne obisnuim la gustari mai putin dulci. Daca totusi nu reusim sa ne abtinem trebuie sa recurgem la indulcitori naturali cum ar fi stevia. Dintre zaharuri, trebuie sa acordam mai multa atentie siropului de porumb cu continut inalt de fructoza, fiind mai ieftin decat zaharul si mai usor de utilizat si de transportat, mai ales ca lichid. Introducerea acestui sirop a crescut de asemenea consumul de fructoza, instrainandu-l complet de consumul fructelor bogate in fibre si deci amplificand efectele daunatoare asupra glicemiei si secretiei de insulina

vineri, 1 martie 2013

Catalog Avon campania 7 2013 - cap de afiș: mascara Infinitize

Descoperiți ofertele din noul catalog Avon 7 2013. Puteți face comenzi din broșura C7 în perioada 2.05 - 22.05.2013. Pentru o vizualizare optimă vă recomand să dați un click pentru modul fullscreen. Ca de obicei, mulțumiri Ella Avon pentru efortul depus în postarea catalogului.

Catalog Avon 7 2013 | Broșura campania C7

Orange Nivo și Orange San Remo la prețuri mici în gama Orange

Orange România a anunțat cu puțin timp în urmă, că 2 din cele 3 telefoane lansate la Congresul Mondial al Comunicațiilor Mondiale 2013, Orange Nivo și Orange San Remo se vor găsi în portofoliul de telefoane disponibile pentru piața din România. Telefoanele sunt destinate segmentului dornic de performanță dar și de prețuri mici. Prețurile se vor afla în momentul lansării telefoanelor în Romînia.

Orange Nivo specificații:
sistem de operare: Android 4.1
Qualcomm M2M855 1 GHz dual-core
memorie 4 GB ce poate fi expandată prin intermediul un card Micro SD
dimensiuni: 124 x 65 x 10.4 (mm)
greutate: 120 grame
ecran: 4 inci TFT, 480x800 pixeli, 16 milioane culori
camera foto: 5MP
A-GPS, WIFI, conexiune HSDPA


Orange San Remo specificații:
sistem de operare: Android 4.1
chipset Mediatek MT6577 procesor 1 GHz dual-core
memorie 4 GB + posibilitatea Micro SD
dimensiuni: 133 x 67.5 x 8.15 (mm)
greutate: 110 grame
ecran: 4.66 inci LCD, 480x800 pixeli, 16 milioane culori
camera foto: 8 MP, LED Flash,
A-GPS, WIFI, conexiune HSDPA, Bluetooth V4

Ordinea telefoanelor din poză, de la stânga la dreapta: Nivo, Lumo, San Remo.
orange nivo pret, orange san remo pret